Šta je novo?

MySQL i utf8 problemi

• Začetnik teme Začetnik teme Nick
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nick

Čuven
Učlanjen(a)
17.07.2002
Poena
619
Na mašini su instalirani
MySQL 4.1.8
PHP 4.4

Napravio sam tabele u bazi da budu u utf8 kodnom rasporedu, ali pri pokušaju da se konektujem na bazu (čak ne ni na tabelu) dobijam

File 'c:\mysql\share\charsets\?.conf' not found (Errcode: 2) Character set '#33' is not a compiled character set and is not specified in the 'c:\mysql\share\charsets\Index' file

Proverom sam dobio da je Client verzija 3.23.49

Da li postoji način da profunkcioniše utf-8 sa ovom kombinacijom Php i MySql ili ne?
Da li treba da pokušam (i najverovatnije uspem) sa 1251? (mada problem je što bih držao mešano i ćirilicu i latinicu)
Šta ću tek da radim ako ovo kod mene i profunkcioniše sa nekim novijim verzijama Php i MySql, a host nema te novije verzije (ovo je već hipotetičko, ali verujem i prilično realno)?

Poz.

Zbog ovoga.

Šta ću tek da radim ako ovo kod mene i profunkcioniše sa nekim novijim verzijama Php i MySql, a host nema te novije verzije (ovo je već hipotetičko, ali verujem i prilično realno)?

BTW, ja imam 4.1.8, ali u Share ne postoji utf8.xml iako u Index.xml postoji opis za njega. Problem je koliko sam ja shvatio u MySQL Client-u koji je verzija 3.23. Zbog toga sam imao problem vezan za lozinke (stari i novi format), ali sam našao rešenje za to.
Za ovo očigledno nisam našao pa zato i pitam.

Da ne otvaram novi thread:

Imam PHP 4.3.10, MySQL 4.1.9 sistem je podesen za utf-8 (bar mi slova u razlicitim browser-ima prikazuje korektno i u samoj bazi preko PhpMyAdmin-a se sve prikazuje korektno). Imam problem prilikom pretrazivanja zato sto nema razlikovanja slova "č", "ć" i "c", kao i "ž" i "z" i "s" i "š". Odnosno, ako je u upitu definisano da se prikazu imena koja pocinju sa slovom "s", dobicu rezultate i sa slovom "s", ali i sa pocetnim slovom "š". Kako to da ispravim?
Hvala...

@mir Pretrazivanje ne radi toj verziji. Mozda u petici radi, nisam zaista proveravao.

@nic Bolje proveri da ne bude nista hipoteticki, pa ces samim tim suziti problem ili resenja za njega. A definitivno sa tim klijentom nece raditi "full" i nema sta tu jos da ti kazem.

Freelancer je napisao(la):
@mir Pretrazivanje ne radi toj verziji. Mozda u petici radi, nisam zaista proveravao.

Hvala ti, ovo je bas korisno. Znaci da ne "razbijam" vise glavu, nego da pokusam sa "peticom", ako ni sa njom ne radi, onda da se ceka... Hvala ti jos jednom...

Mislim da 5 sve to odradi bez problema + ima tonu novih funkcija, punu podrsku za foreign key, stored procedures, triggers... ali kao sto rekoh nisam je koristio, pa ne bih da nesto "lupim"...

Nazad
Vrh Dno