Šta je novo?

MyIE2 kao shell za Mozillu!!!

Ajd` jedno pitanje. Zasto bi (pitam ozbiljno) mozzila bila interesantna coveku koji vec tera myie2 na ie6. Sta je to sa cime ne bih trebao da budem zadovoljan kod ie, a da ocekujem da ce biti bolje pod mozilom i myie2.

pa, ima onih kojima bezbednost IE i cinjenica da IE ne podrzava u potpunosti CSS2 (ko da je to toliko bitno!?) izgleda kao dovoljan razlog za "zaljubljenost" u Mozillu ili Operu, npr...

inace, MyIE2 tim je dobio puno molbi da se to uradi, pa je zato i pocelo takvo eksperimentisanje! (ja sam, inace, bio protiv toga, ali bio sam u manjini :) )

inace, za takvu "perverziju" (sto bi rekao xvoodoo) treba skinuti i neku dodatni program od 5MB :)

a, da... to nije lose za web dizajnere: u jednom tabu gledaju IE, u drugom Mozilla engine... moze da bude korisno...

i jos: prvi testovi sa "teskom" alfom pokazuju i do 5 puta sporije otvaranje MyIE2 sa Mozillom! (ok, ok, kod jos nije optimizovan, ali ne verujem da ce se mnogo poboljsati ni kasnije)

ne volim ie i nishta shto je bazirano na njemu...

nekako mi bolja afmosfera pod mozillom/netscapeom...

IE ne podrzava u potpunosti ni CSS1, npr. "background-attachment: fixed" podrzava samo za body iako bi po strict specifikaciji trebalo da podrzava za sve objekte, a i nazalost IE ne radi pod linuxom :mrgreen:

ZoNi je napisao(la):
a, da... to nije lose za web dizajnere: u jednom tabu gledaju IE, u drugom Mozilla engine... moze da bude korisno...

Ovo mi je zanimljivo, nisam znao da to moze.

Btw, sta je to CSS1(2), hoce li "obicnim" serferima ta podrska bitno promeniti dozivljaj.

CSS je skracenica za Cascading Style Sheets, u principu sluzi za vecu manipulaciju elemenata na web stranicama od klasicnih mogucnosti HTML-a, i ne samo to ali ovo je odgovor na tvoje pitanje. Za primer kad predjes preko nekog linka na ovom forumu pojavi se crta ispod ili link promeni boju e pa to se radi pomocu recimo
[code:1]a:hover{color: #"neka RGB boja"; text-decoration: underline;}[/code:1]
Po mom skromnom misljenju jako dobra stvar, mozes da pravis rollover efekte bez JavaSripta, da pozicionras polja na strani bez upotrebe tabela, samo uz pomoc <div> elemenata, da napravis stranicu koja ima vise CSS tema i jos svasta. Pogledaj ovde ako te vise zanima.

Vrh Dno