Šta je novo?

MyIE2 0.7.1350 Final

Alexandar

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
17.01.2001
Poena
709
Da malo preduhitrim Zoni-a (zahvaljujuci njemu sam i presao na MyIE2):

Double click on tab bar to open a new window
- Startup speed
- Remember last selected side bar plugin
- Plugin Type at new plugin found dialog
- Offline help string in language file. Offline help will be called first
- Support bookmarklet
- Launching from html file would not resume last visited page
- Open local folder inside MYIE2
- More DDE support
- Drop .url file to MYIE2 would not open the URL
- Uninstall option in Add/Remove dialog
- Uninstall will also remove MYIE2 identification string
- Status bar filter button changes to Enable/Disable All filters
- No stretch BK mode in side bar
- Support for RoboForm toolbar

Link za lite verziju:
http://fileforum.betanews.com/detail.php3?fid=1029407732

@ alexandar: jesi me malo preduhitrio, ali samo zato sto sam ja prvo stavi MyIE2 na svoj sajt, pa tek onda postovao link (u Aplikativnom softveru, naravno)

@ body... : ne, lite verzija je ona koja dolazi samo sa jednim skinom i par pluginova (ostale skidas sa sajta, npr. mog sajta ;) )... full verzija dolazi sa vise skinova i pluginova...

moj predlog je da skines lite verziju, a naknadno samo one skinove i pluginove koji ti se svidjaju!

naravno, najnovija verzija (0.7.1355), kao i skoro svi skinovi i pluginovi, i SRPSKI prevod --- sve to se moze skinuti sa mog sajta:

http://myie2.zoniweb.cjb.net
(@lite: home.drenik.net/zoni/myie)

Sjajno ...skinuo sam i instalirao programcic, jos se nisam navikao, ali me definitivno nervira polje sa "UCmore search akcelerator ...",
kako da ga eliminisem ?????????

Thanx... uklonio sam ga ...
mada ZoNi .. jeste da sam nov sa MyIE2 ... ali koje su konkretne prednosti u odnosu na klasican IE 6 ????????
koji plug-in preporucujes ...
ovako mi sve izgledao malo naskminkano i nacifrano, ali konkretne "hasne" nisam video !

Pa zar ti tabbed browsing nije dovoljan? To je jedini razlog zasto sam i napustio Operu i Mozzila-u i vratio se na IE engine.

Dark Angel je napisao(la):
Thanx... uklonio sam ga ...
mada ZoNi .. jeste da sam nov sa MyIE2 ... ali koje su konkretne prednosti u odnosu na klasican IE 6 ????????
koji plug-in preporucujes ...
ovako mi sve izgledao malo naskminkano i nacifrano, ali konkretne "hasne" nisam video !
About MyIE2 web browser
MyIE2 is a FREE tabbed browser based on the IE core (IE5.x or above required). It can open multiple web pages within one browser window, and uses little system resources. MyIE2 has a greatly integrated & highly customizable interface which supports Skins, Plug-Ins, IE Extensions (Plug-Ins), and specific IE toolbars (examples: GOOGLE, FlashGet Toolbar).

MyIE2 has all the features of Internet Explorer and a lot of handy features like:
mouse gestures
pup-up killer and ADs filters
simple collector (a mini tabbed notepad with more features)
group browsing
quick search
download control (allow or reject java scripts, images, sounds, animations, java applets, flash and ActiveX)
system cleaning (clean browser cookies, cache, forms data, undo list, typed addresses and history)
auto fill forms
auto refresh
external utilities bar
auto scrolling
change the background color of a page
display your PC's available resources and IP address
URL Alias and shortcuts
password protect the tabs
undo closed windows
auto hide toolbar
links list from a page
translate a page
anti scroll text in status bar
and many more!!
Try out MyIE2 and you will never use another browser again because it is simply the best!
plugin: FlashSave, Google Power Search, Color Chart, Yahoo!/Hotmail mail, Enable Right Click, Astalavista Search :), Hide Images, Hilight Links i mnoooogi drugi (zavisi sta ti je bitno kod surfovanja - svi su prilicno mali, pa mozes da ih poskidas za par minuta i isprobas... izbrisi posle one koji ti se ne svidjaju...)

Zoni, "slusam" te bre danima o tom MyIE2! Sad idem da ga skinem sa tvog sajta, ali ako mi se nesto ne dopadne....jao, jao... ctp;
cheers

Izvinjavam se ako sam malo dosadan, ali, evo skinuo i probao(http://myie2.zoniweb.cjb.net/ radi u @world rezimu). Pa, samo zbog nekoliko funkcija (koje nema u IE, a olksavaju rad) vredi ga koristiti, ali bih bio zahvalan kad bi mi neko rekao kako da postavim LINKS u "traci sa alatima" (tako pise u XP-u na Srpskom, a vec je skoro tri ujutro, nemam vise zivaca da trazim....hvala).

"tabbed browsing " ??
hoce li neko malo pojasniti doticni pojam ?

Zoni, zasto u verziji 0.7.1355 kada otvorim npr. stranicu koju imam snimljenu na desktopu kao shortcut ili npr. flash animaciju, otvara mi se i jos jedan blank prozor?!?! Malo je iritirajuce...

Meni se to oduvek desava sa My Ie kada otvorim html fajl iz TotalCommander-a

@ apolon: radi i @home link home.drenik.net/zoni/myie

sto se tice "linksa": Vidi - Trake - Linkovi (ovo je ako koristis srpski prevod, a nema razloga da se ne koristi!)

@ dark angel: to ti znaci da se novi prozori otvaraju unutar jednog glavnog prozora, tako da na taskbaru imas samo jednom MyIE2... osim toga, vrlo je vazno da npr. 10 otvorenih tabova trosi znatno manje memorije nego 10 otvorenih IEa...

@ outlaw: to je potvrdjen bug, koji ce biti ispravljen u sledecoj verziji... eto, desava se... (meni je to, inace, MNOGO iritirajuce ;) )

@ kepa: ne znam Total Commander koristim samo ponekad za FTP (mnogo mi je ruzan, a meni je to bitnije od funkcionalnosti), tako da do sada nisam to primetio... hvala sto si mi skrenuo paznju na to, da javnem autorima kao moguci bug

Kad otvaram .htm iz Total Commander-a, otvara ga MyIE2
kao sto to radi i IE bez "blanko prozora". Medjutim, .htm se otvara sa MyIE2 samo ako sam prehodno pokrenuo MyIE2, a ako ga nisam pokrenuo, otvra se sa IE. E sad, verovatno treba postaviti da je MyIE2 default internet browser, ali potsetite me gde to bese u XP-u.

...default internet browser...

Imas u MyIE (Options -> Default Browser)

I da citiram sebe :)
Cemu sluzi opcija default path (za snimanje slike) kada se meni uvek otvori my pictures?

Stavio sam da mi je MyIE pri snimanju sa AutoSave snima stranice u .mht ali ih on i dalje snima u html+dir. Zasto???

default path:
- definises folder
- vidis sliku koju hoces da snimis i samo je prevuces na ikonicu Jednostavnog Kolektora* (Simple Collector), i ona ce biti snimljena u definisani folder! ILI
- drzis pritisnut CTRL i drag-ujes sliku nekoliko pixela - bice snimljena u definisani folder!

(cool opcija, zar ne?)

mht:
- prvo sto mi pada na pamet je da nemas OE... (ako imas reci, pa da vidimo dalje)

..

OE = OutlookExpress ???

Ako jeste, imam (uz XP)

Ali nije problem u tome (bar ja mislim) zato sto kada rucno stavim .mht on snimi tako. A desi se i da autosave snimi u .mht ali retko.

P.S. Stvarno dobra opcija za slike (ako znas da je koristis) :)

ZoNi je napisao(la):
* hajde vi meni sad pomozite: kako da prevedem na srpski Simple Collector???

Simple-------Pravilan-Jednocifren-Bezazlen-Naivan-Prostota-Prostak-Glup-Prost-Jednostavan-Prostodusan-Prvog Stepena-Obican-Ogranicen-Priglup
Collector--------Skupljac-Kontrolor-Kolektor-Menjac Struje-Kolekcionar-Sakupljac-Ubirac

Koliko vidim "jednostavni kolektor" je najbolje resenje (mnogo bolje nego "glupi kolekcionar", recimo).
I jedno pitanje: Na traci UCmore pise: "UCmore-the searc accelerator has not been installed yet. Click here to download". Klikom na doticnu traku download-ovao sam fajl ucmoreiex.exe. Ali rekoh da prvo pitam pre instalacije.....(cemu sluzi? :oops: )

ZoNi je napisao(la):
izbrisi taj UCMore, pa restartuj MyIE2...

to je nekakv polu spyware 9nije opasan, ali ipak...)... kao pomaze u search-ovanju ;)

OK, nisam ga ni instalirao, prvo sam pitao.

ZoNi je napisao(la):
nego, sta mislite o tome da Simple Collector prevedem kao "Riznica"... zvuci mi nekako ql :)

Krajnje slobodan prevod, ali mastovito, nije lose....

outlaw je napisao(la):
Zoni, zasto u verziji 0.7.1355 kada otvorim npr. stranicu koju imam snimljenu na desktopu kao shortcut ili npr. flash animaciju, otvara mi se i jos jedan blank prozor?!?! Malo je iritirajuce...

Koliko im samo treba da ovo isprave, a isto se desava sa bilo kojim html fajlom sa diska... Ne da je iritirajuce nego...
Zamislite ako recimo koristim MyIE kao default... a radim stranu u Dreamweaveru, a menjam nesto u css-u, sto znaci da bi video preview moram da ugasim MyIE da bi se osvezio, i svaki put mi se startuje ta prazna strana...
A u starijim verzijama nije postojao, ajde Zoni poguraj ih malo preko svojih veza :)

ta greska je vec ispravljena u trenutnoj alfa verziji, koja se sada testira! jeste smor, ali eto desava se... inace, bice i dodato nekoliko zanimljivih sitnica... ali, o tom, potom, sto bi se reklo...

nego, dEXE, ne razumem ovo sto si rekao: "radim stranu u Dreamweaveru, a menjam nesto u css-u, sto znaci da bi video preview moram da ugasim MyIE da bi se osvezio" - zasto da ugasis MyIE2 (ili IE, svejedno...)... pa , zasta ti sluzi Refresh dugme???

inace, i ja (naravno) koristim MyIE2 kao default browser! vidi gore sta sam vec rekao o tom potvrdjenom bugu ("meni je to, inace, MNOGO iritirajuce")... dakle, samo malo strpljenja...

ZoNi je napisao(la):
nego, dEXE, ne razumem ovo sto si rekao: "radim stranu u Dreamweaveru, a menjam nesto u css-u, sto znaci da bi video preview moram da ugasim MyIE da bi se osvezio" - zasto da ugasis MyIE2 (ili IE, svejedno...)... pa , zasta ti sluzi Refresh dugme???

pa da, refresh hoce da refresuje html, ali ako menjam css fajl, nece da ga ponovo ucita samo sa refresh, nego moram da ugasim IE, pa ponovo da ga ucita, jer inace ucitava stari fajl, valjda iz kesa ili sta znam...

Da bi ucitao neki file ili site, ali da ne ide iz kesa postavi kursor u address bar i drzi CTRL i lupi enter, tako ce ti ponovo ucitati stranicu.

fala vi na tip-u, nisam to do sada koristio...

Poceo sam i ja da koristim MyIE2, i to kao default browser (thanks to Zoni, kao polovina foruma pretpostavljam), ali imam jedan (veci) problem. Naime, kada se diskonektujem da bi na miru procitao thread-ove (thanks to Sezam :cuss: i njegovoj novoj politici), a sto je mnogo lakse sa MyIE2 :D i kasnije hocu da snimim (off line) stranicu, ona bude snimljena samo kao .htm velicine 0 KB, i kao takva se otvara prazna (bez obzira na to sto je stranica prethodno (on line) "ucitana" kompletno). Takav problem, bar koliko znam, nije mi pravio IE. Da stos bude veci, jednom u deset slucajeva se dogodi da je ipak snimi normalno, dakle .htm 67KB + folder (recimo). Znam da postoji neka opcija koja definise snimanje, ali ne znam da li to ima veze sa ovim "problemom". Zahvalan na sugestijama.

Nazad
Vrh Dno