Šta je novo?

my sql instalacija

nidzoica

Slavan
Učlanjen(a)
05.09.2005
Poena
304
Ovako ja instaliram my sql pomocu Apache2Triad, i sta se desava: NE ZNAM DA GA POKRENEM !!!!!! :wall:
Trazi mi adrese nekih servera i jos 100 gluposti. Koju adresu servera treba da ukucam koji je username, dobro password zam, ali ove ostale gluposti nemam pojma.
Znam html pa sam hteo da nauci i my sql i php, ali zeza me pa to ti je.

Ako neko ima neke tutoriale, dobro ce mi doci, da ne bih radio ovo :crash:

PoZz

nidzoica je napisao(la):
Ovako ja instaliram my sql pomocu Apache2Triad, i sta se desava: NE ZNAM DA GA POKRENEM !!!!!! :wall:
Trazi mi adrese nekih servera i jos 100 gluposti. Koju adresu servera treba da ukucam koji je username, dobro password zam, ali ove ostale gluposti nemam pojma.

PoZz

Apache2Triad te je sve pitao dok si instalirao. Što nisi pazio na času :)

U svakom slučaju idi na htttp:/localhost/. Ako je sve u redu, trebalo bi da ti se startuje browse foldera koji si označio da ti je web root. Tu bi trebalo da imaš folder phpMyAdmin. To je u stvari najboji web manager za MySQL. Username je valjda root, a pass ako si postavio treba da znaš i sam.

Za pristup iz CMD-a koristiš

mysql -h host -u username -p password

exe je, ako se dobro sećam jer nemam A2T istaliran na mašini, u c:\Apache2Triad\bin, ali nisam siguran. Pretraži folder pa ćeš naći.

Poslednja izmena:
nidzoica je napisao(la):

PoZz
http://apache2triad.net/docs.php
sa naglaskom na prvu recenicu....

RADI!!!!! JA VAS SVE VOLIM!!!!!!!!
Nemojte ovo pogresno razumeti :)
Jos kada bih ja razumeo nesto u ovom prog. sto mi je otvorio, ali polako aucicu.

Postoji li u mysql-u desing view, kao sto ima i dreamweaver-u.
Ja radim sve iz command promta, smara malo.

nisam tacno skontao sta ti treba (dw mi bas nema veze sa sql-om, ali ok)

ali poseti www.mysql.com pa potrazi
MySQL Query Browser
i MySQL Workbench

Moja preporuka je da se NE MUČITE!!!

www.wampserver.com

Jednostavan installer će sam da osposobi web server, mysql... ma uživancija :) ima i dosta addon-a. Vredi pogledati.

Nazad
Vrh Dno