Šta je novo?

My Documents u Total Commander-u

AstroduLe

Čuven
Učlanjen(a)
25.12.2001
Poena
619
Kako da napravim precicu do odredjenih putanja u TC?
Naprimer hteo bih da odem do My Documents foldera a da ne idem peske.
(c:\Documents and Settings\astro\My Documents\)

Jedna od mogucnosti:

1. otvori folder koji zelis da shortcut-ujes u jednom od panela.
2. dupli klik na label koji stoji odmah iznad tog panela i u kome stoji putanja do tog foldera.
3. odaberi Add current dir, i to je to.

Shortcut-u pristupas na isti nacin, znaci dupli klik i selektujes folder koji si ranije napravio.

poz.

tooo

Toliko koristim TC, a opet nisam kliknuo ni na pola stvari koje su na ekranu!

Hvala

Moze i precica CTRL-D.

AstroduLe je napisao(la):
Kako da napravim precicu do odredjenih putanja u TC?
Naprimer hteo bih da odem do My Documents foldera a da ne idem peske.
(c:\Documents and Settings\astro\My Documents\)
Ja bih samo dodao da folder My Documents ne ''držiš'' na C particiji, premesti ga na neku drugu. Mnogo je sigurnije i bezbolnije ukoliko ti se nekim slučajem sruši sistem. 😉

Slažem se. Oće da se dese misteriozna "pucanja" korisničkih naloga, i onda ode ceo korisnički folder, a sa njim i My Documents...

A ako zelis da stavis slicicu u toolbar u TC-u i da taslicica vodi kanekom direktorijumu (npr. My Documentsu) onda uradi sledece:

Idesh na Configuration -> Button Bar

Skrolujesh sve slike do kraja i kliknesh na prvo prazno polje posle zadnje slike i u polje Command upishesh cd C:\Documents and Settings\Bojan\My Documents. Zatim za polje "Icon" odaberesh ikonu i onda ce ti medju ikonama stajati taj za My Documents 🙂.

Bojan Novakovic je napisao(la):
A ako zelis da stavis slicicu u toolbar u TC-u i da taslicica vodi kanekom direktorijumu (npr. My Documentsu) onda uradi sledece:

Idesh na Configuration -> Button Bar

Skrolujesh sve slike do kraja i kliknesh na prvo prazno polje posle zadnje slike i u polje Command upishesh cd C:\Documents and Settings\Bojan\My Documents. Zatim za polje "Icon" odaberesh ikonu i onda ce ti medju ikonama stajati taj za My Documents 🙂.

To nije bas ono sto je decko trazio, jer se u tom slucaju otvara win prozor sa datim folderom dok tc paneli ostaju na istom.

poz.

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Slažem se. Oće da se dese misteriozna "pucanja" korisničkih naloga, i onda ode ceo korisnički folder, a sa njim i My Documents...
:zgran: Kako?Zasto?To jos nisam vidio

Pa sad si upozoren da se to desava (a desava se zaista).

Btw, postoji i drugi nacin - CTRL + T, lociras my documents i kliknes desnim tasterom na tab i oznacis Lock this tab.

Poslednja izmena:
Bojan Novakovic je napisao(la):
Netacno. Otvara unutar Total Commandera.

Onda ti i ja koristimo razlicite programe, jer meni otvara novi prozor ...

Meni u verziji 6.52 nece da doda vise od jedne ikonice u njegovom predefinisanom toolbaru. Da li je tako kod svih ili samo se meni nesto tripuje.

zendraqla je napisao(la):
Meni u verziji 6.52 nece da doda vise od jedne ikonice u njegovom predefinisanom toolbaru. Da li je tako kod svih ili samo se meni nesto tripuje.

Nesto ti se tripuje. U pricipu ja sam skinuo sve njegove default ikonice jer mi nisu bile od koristi i stavio 4-5 svojih koje redovno koristim.

poz.

najbolje je da stavis : cd %PERSONAL% , velikim slovima. prebacuje te u My documents folder bez obzira na to gde se on nalazi (znaci nije ti bitna apsolutna putanja do istog). a inace evo deo iz tc helpa o novim stvarima u verziji 6.50:

- New pseudo environment variables supported in path names, pointing to locations of virtual folders:
%$APPDATA%, %$DESKTOP%, %$PERSONAL% (My Documents), %$PROGRAMS%, %$STARTMENU%, %$FONTS%, %$STARTUP% (use lowercase to access env vars with these names)

vidakm je napisao(la):
Onda ti i ja koristimo razlicite programe, jer meni otvara novi prozor ...

stavi "cd" pre putanje. Bojan Novakovic je tako i napisao , uglavnom vec napisah , nemoj ni tako nego: cd %PERSONAL% (velika slova)

vidakm je napisao(la):
Nesto ti se tripuje. U pricipu ja sam skinuo sve njegove default ikonice jer mi nisu bile od koristi i stavio 4-5 svojih koje redovno koristim.

poz.

OK ... i onako u ponedeljak sledi reinstalacija celog sistema i pravljenje novog imagea.

:wave:

Nazad
Vrh Dno