Šta je novo?

MX5021 protiv H200

Nightbringer

Slavan
Učlanjen(a)
15.02.2007
Poena
319
skoro da sam kupio MX5021, kad..eto ti ga Microlab H200.
na netu nisam uspeo da nadjem bog zna sta o njima, mada i to malo sto sam nasao je samo najbolje.
jel neko cuo kako rade? gde ih ima kod nas?

Jos malo pa sad ces :D
Moj glas ide za MX5021, a imas ih u Pobedinoj ;)

Ja sam imao slicnu dilemu. Sto se zvuka tice, Altec 5021 je po mom ukusu najbolji, ali sam bio takav baksuz da na 3 mesta naletim na pokvaren zicni daljinac u prodavnicama, pa sam odustao od kupovine i uzeo Microlab h-300. Microlab svira korektno, veoma cisto, ali nema ono "nesto" sto u pojedinim pesmama obara s nogu. To moze samo 5021. Ako se odlucis za Altec dobro mu istestiraj daljinac pre kupovine, jer svi daju garanciju samo na Woofer.

Sto se tice garancije, kod mene recimo nije precizirano na sta se odnosi garancija izuzev da se odnosi na "uredjaj" (imam logi-ja), tako da u cemu je stos sad?

Ne znam za Logitech, ali ta fora sa garancijom je specijalitet uvoznika Alteca. Konkretno kad sam kupio Altec VS4121 garancija je bila godinu dana za Woofer, a samo 7 dana za satelite.

ako mene pitas uvek bi pre uzeo altec,mada mislim da integrisana zvucna nije dovoljna za ovo(ako nemas zvucnu:) ), slusao sam ih preko integrisane i zvuce katastrofalno: 'serpe-lonci-poklopci'

zvucna ide obavezno. ako ovih dana ne nadjem Xmode uzecu X-Fi Xtreme Music.
znas mozda gde se moze naci Xmode?

ma nije katastrofa sa integrisanom, to je glupost!!!Verovatno je mnogooo bolje kada pljunes 100 keka za zvucnu ali integrusa sasvim dobro radi posao!!

Garancija

Ja sam pri kupovini Altec Lancinga 4100 dobio garanciju od godinu dana, a garancija se odnosi i na satelite i na voofer (kupio sam ih u PC centru). A dosta ljudi po forumima se zali da MX5021 zeza daljinac. Nekima su visokotonci vrisnuli vrlo brzo, ali to naravno zavisi od vise faktora. U svakom slucaju MX5021 je odlican sistem, cuo sam ga vise puta.

ma nije katastrofa sa integrisanom, to je glupost!!!Verovatno je mnogooo bolje kada pljunes 100 keka za zvucnu ali integrusa sasvim dobro radi posao!!

ali kada imas zvucnike od 150++ evra, mislim da nije greota da izdvojis nesto malo para za zvucnu:p ipak lepo je izvuci nesto od ovog sistema, koji je (po mom misljenju) visoka klasa (ako ne i najbolji) 2.1 kompjuterskih zvucnika. :)

Mx 5021

MX 5021, po meni bolje Zvuci sa nekim Audigy-em,nego sa integrusom.
Imam i sam te zvucnike ali sam misljenja(sto je vise puta ponavljano ovde)
da za tu kintu moze da se dobavi solidno polovno pojacalo i kutije.;)

alo

Probaš da upoređuješ ne uporedivo to je kao da upoređuješ recimo Mercedesa i recimo Yuga! Kupuj Altec Laning bez preteranog razmišljanja i naravo beži od integrisane zvučne, recimo ja imam Altec Laning 5100 i Creative Audigy SE. Neko vreme sam bio na intzegrisanoj zvučnoj zvuk mutniji, a tuh dana mi se slušanje muzike ogadilo.

veceras sam slusao H200. jeste da uslovi za slusanje nisu bili bas idealni, ali se meni zvuk uopste nije svideo. nekako je prazan, nema punocu, toplinu... mozda je do integruse, ali ono sto sam cuo bilo je jako slabo. AL u radnji je mnoogo bolje zvucao i pored sve galame.
zakljucak je jasan

Sto se tice Xmode, jos uvek je nema na nasem trzistu, a kako stoje stvari nece je biti sigurno jos neko vreme,a i kako si spreman da izdvojis 100 evrica za zvucnu, toplo ti preporucujem Xfi music:p Ja sam prezadovoljan!!!

MX 5021, po meni bolje Zvuci sa nekim Audigy-em,nego sa integrusom.
Imam i sam te zvucnike ali sam misljenja(sto je vise puta ponavljano ovde)
da za tu kintu moze da se dobavi solidno polovno pojacalo i kutije.;)

Recimo da za 150e moze da se nabavi neko stereo pojacalo i par zvucnika. Ali to je polovno, zvucnici su verovatno zreli za premotavanje...visokonaponski konedzatori na pojacalu nabubrili od "maltretiranja". Zar nije bolje za 150e kupiti stvarno ozbiljan 2.1 sistem sa garancijom, nego isti novac uloziti u nesto cemu je dusa izvadjena. Veruj mi za 150e ne mozes kupiti dobro pojacalo, a tek dobre zvucnike (mislim na polovnu robu). Da si rekao 400e, to bi vec bila druga prica. Moje misljenje je da onaj ko pusta muziku sa kompa (a pogotovo sa int.zvucne k.), treba da se drzi 2.1 sistema. Altec stvarno pravi dobar zvuk, pogotovo u kombinaciji sa kvalitetnom zvucnom karticom. Pozdrav.

Zar nije bolje za 150e kupiti stvarno ozbiljan 2.1 sistem sa garancijom, nego isti novac uloziti u nesto cemu je dusa izvadjena. Veruj mi za 150e ne mozes kupiti dobro pojacalo, a tek dobre zvucnike (mislim na polovnu robu).

Ovo kazem iz licnog iskustva.Dakle na jednoj mashini imam MX 5021 (kome je nedavno Crk'o
jedan visokotonac:S: ),Dok na drugoj imam staari Marantz i B&W DM 100 (koje ljubomorno cuvam),i cini mi se da ova druga kombinacija bolje zvuci.:,,:
Doduse drugacija je i prostorija i bla bla bla,a i opasno me nerwira ovaj upokojeni twiter.
Usput zna li neko gde ima da se kupi visokotonac za MX 5021?

e pa narode, od danas se i ja ubrajam u srecne vlasnike AL MX5021!!
vec sad mogu da kazem da je kvalitet zvuka stvarno odlican, iako ga nisam posteno ni otpakovao. tek za vikend mi stizu nosaci za satelite, i sto je jos vaznije X-Fi Xtreme Music! i ovako nabacani zvucnici na integrusi daju odlican zvuk...
...i sve je to lepo i super, ali me nesto muci, a to je SUM! ne znam da li je to samo kod ovog primerka, ali ima neverovatno visok nivo j.b.n.g SUMA!! i to nije brum nego bas pravi sum! isto je i kad se iskljuci iz kompa i kad je jacina na 0. naravno, sto vise pojacas, vise se cuje. jel zna neko o cemu se radi? jel ima leka? ili da ga odma` treskam o patos ne cekajuci X-Fi?
do sada niko nije spominjao ovaj sum...

Ovo kazem iz licnog iskustva.Dakle na jednoj mashini imam MX 5021 (kome je nedavno Crk'o
jedan visokotonac:S: ),Dok na drugoj imam staari Marantz i B&W DM 100 (koje ljubomorno cuvam),i cini mi se da ova druga kombinacija bolje zvuci.:,,:
Doduse drugacija je i prostorija i bla bla bla,a i opasno me nerwira ovaj upokojeni twiter.
Usput zna li neko gde ima da se kupi visokotonac za MX 5021?

Uporediti Marantz i B&W DM 100 sa 2.1 zvucnicima...Nema smisla... To je kao da uporedjujes golfa dizela i golfa GTI-ja, to su dva razlicita sveta. Za visokotonac pozovi pc centar, pa vidi da li oni mogu da ti kazu gde mozes da servisiras ili kupis novi. Pozdrav!

A dosta ljudi po forumima se zali da MX5021 zeza daljinac. Nekima su visokotonci vrisnuli vrlo brzo, ali to naravno zavisi od vise faktora.
Kupio ga, neotpakovana kutija bila, dodjem kuci daljinac uopste ne radi, cak ne radi ni remote control. Isporuce mi nov paket. Opet zicni daljinac zeza, remote radi, ali nisam imao zivaca da se cimam i tako dan danas radi :banana:

@BozicBata Kad si kupio 5021? Pokusavam da udjem u trag toj seriji sa greskom i cini mi se da su svi problematicni sistemi iz 2006. Kako ti radi remote kad mu je prijemnik na zicnom daljincu?

@honda Hvala:wave: Bas cu da pozovem, ali cisto sumnjam da imaju.

e pa narode, od danas se i ja ubrajam u srecne vlasnike AL MX5021!!
vec sad mogu da kazem da je kvalitet zvuka stvarno odlican, iako ga nisam posteno ni otpakovao. tek za vikend mi stizu nosaci za satelite, i sto je jos vaznije X-Fi Xtreme Music! i ovako nabacani zvucnici na integrusi daju odlican zvuk...
...i sve je to lepo i super, ali me nesto muci, a to je SUM! ne znam da li je to samo kod ovog primerka, ali ima neverovatno visok nivo j.b.n.g SUMA!! i to nije brum nego bas pravi sum! isto je i kad se iskljuci iz kompa i kad je jacina na 0. naravno, sto vise pojacas, vise se cuje. jel zna neko o cemu se radi? jel ima leka? ili da ga odma` treskam o patos ne cekajuci X-Fi?
do sada niko nije spominjao ovaj sum...

Sum sam i ja cuo na njima(na integrusi)...Ajde javi se kada ti stigne zvucna, pa nam javi krajnji utisak:)

@BozicBata Kad si kupio 5021? Pokusavam da udjem u trag toj seriji sa greskom i cini mi se da su svi problematicni sistemi iz 2006. Kako ti radi remote kad mu je prijemnik na zicnom daljincu?

Kupljeni su, ako me secanje dobro sluzi, u maju 2006-te godine. A remote radi skroz ok.

Imam i ja shum na AL5021, mislim da ima to svaki zvucnik...e sad nisam siguran ako stavis bolju zvucnu sta se desava...

Imam i ja shum na AL5021, mislim da ima to svaki zvucnik...e sad nisam siguran ako stavis bolju zvucnu sta se desava...

svaki zvucnik ima sum koji se cuje kad se pojaca, ali treba mnoogo da se pojaca, a ovde se cuje i kad je zvuk na nuli. a sa zvucnom nema veze, jer se cuje i kad se iskljuci sa kompa. potupno je iste jacina i kad je povezan na komp i kad nije.

Zvučnici su pasivne komponente i ne mogu da proizvode šum.
Šum prave aktivne komponente (pojačala), odnosno provodnici pod naponom uopšte uzevši.
Prema opisu bih rekao da je u pitanju neki kvar. Nemoguće je da ispravan uređaj sa Volume na nuli ima šum jer mu je tada pojačanje nula!
Jedino objašnjenje, ako nije kvar, je da se odnekud indukuje struja u pojačalo ili u namotaje zvučnika. Probaj da ceo uređaj za reprodukciju što više udaljiš od svih naponskih kablova, od kućišta računara itd..
Trafoi su takođe odlični kandidati za indukovanje šuma... (U obzir dolazi i njegov rođeni trafo!).

Poslednja izmena:
Zvučnici su pasivne komponente i ne mogu da proizvode šum.
Šum prave aktivne komponente (pojačala), odnosno provodnici pod naponom uopšte uzevši.
Prema opisu bih rekao da je u pitanju neki kvar. Nemoguće je da ispravan uređaj sa Volume na nuli ima šum!
Jedino objašnjenje, ako nije kvar, je da se odnekud indukuje struja u pojačalo ili u namotaje zvučnika. Probaj da ceo uređaj za reprodukciju što više udaljiš od svih naponskih kablova, od kućišta računara itd..
Trafoi su takođe odlični kandidati za indukovanje šuma...

U potpunosti se slazem sa tobom. Zvucnici ne proizvode shum, nego se preko njih taj shum cuje. Veliki broj voofera nije magnetno zasticen, pa se lako indukuje struja u nekom od provodnika, na trafou... i stvara se shum. Na vooferu mog Alteca 4100 pise velikim slovima da nije magnetno zasticen i da bi trebao da se drzi na najmanje 1m rastojanja od drugih el. uredjaja!! I to je najcesce glavni uzrok pojave shuma. I ja kada ukljucim moj sistem cuje se taj shum (volume 0), ali nije nesto preterano izrazen. Isti taj shum sam cuo dok sam imao Technics-ove hi-fi komponente.

Da se razumemo, taj shum se cuje kada primaknem uvo na 10cm od satelita...znaci nista tragicno, verovatno neko ometanje iz el. mreze..
e da bilo mi je pre i zujanje/pucketanje koje je bilo mnogo izrazeno ali to je reseno pomeranjem kabla od tel. linije .

Nazad
Vrh Dno