Šta je novo?

MX300 vs Dual Optical

jddipqd

Čuven
Učlanjen(a)
17.10.2000
Poena
725
Koji od njih izabrati pošto imaju slične cene i zašto?

Da si naveo Mx500 i Dual, bilo bi mnogo lakse objasniti obzirom da su oba namenjena desnjacima (ergonomski su).

No, ovako. Mx300 je simetrican mis (dakle i za desnoruke i levoruke), najmanji u MX seriji.
Dual optical je nqmenjen samo desnjacima, ima dva opticka senzora starog tipa jer je ugradnjom drugog bilo osigurano da se mis nikada nece "istripovati".
Naime, u to vreme, tj. do tada, svaki mis koji je imao samo jedno "oko" cesto bi pri brzim pokretima odleteo u neki cosak ili slicno.
To je ispravljeno tek pojavom Microsoftove IntelliEye 3.0 i Logitechove MX tehnologije.

Dakle, Dual Optical ima dva matora senzora, MX300 ima jedan savremeniji.

U praksi ne bi trebalo da bude razlike, jer se ni jedan od ova dva misa ne tripuje pa, ako nemas para za MX500 koji je naslednik Duala, kupi Dual ako zelis ergonomski mis.

Ako volis manji mis koji se ne drzi celom sakom (hvata se samo prstima, dok se ergonomski hvataju celom rukom), a trazis vrhunske performanse uzmi MX300.
Ako se ne igras, kupi bilo kakvog optickog, neces primetiti razliku izmedju novih (i skupih) iz MX serije i onih matorih.

Pozdrav!

Sasa je napisao(la):
Da si naveo Mx500 i Dual, bilo bi mnogo lakse objasniti obzirom da su oba namenjena desnjacima (ergonomski su).
......
Ako se ne igras, kupi bilo kakvog optickog, neces primetiti razliku izmedju novih (i skupih) iz MX serije i onih matorih.

A ja se baš namerio da napišem opširan post, jer su mi trenutno na testu MX300 i 500 a posedujem Dual Optical, ali kolega Uzelac me preteče :).
Potvrdjujem sve što je Sale napisao, ali ipak ostajem pri svom Dual Optical-u - bolje mi leži u ruci od MX500. A MX300 je stvarno simpatičan mišić, samo mi je malo scroll labav.

Koristio sam sva tri i sva tri su perfektna. Ipak , MX500 je moj favorit, pogotovo jer je razlika izmedju njega i MX-a 300 "svega" 10 evra, a Duala ces tesko i naci...

Born2Kill je napisao(la):
Dual definitivno :)
Znaci mish roola :)

Haha, najgori si.
Ovde hvalis duala, a par dana posle, tj. danas tvoj oglas gde ga prodajes jer si kupio MX500 :)

Pozdrav!

Clamaran je napisao(la):
Koristio sam sva tri i sva tri su perfektna. Ipak , MX500 je moj favorit, pogotovo jer je razlika izmedju njega i MX-a 300 "svega" 10 evra, a Duala ces tesko i naci...
Duala sam našao za 43€. Jel to ok cena? Jel zna neko za bolje?

jddipqd je napisao(la):
Duala sam našao za 43€. Jel to ok cena? Jel zna neko za bolje?

Nish posebno cena... Tesko moze jevtinuje, skuplje da.. :) al jevtinije tesko.

poz

Sasa je napisao(la):
Haha, najgori si.
Ovde hvalis duala, a par dana posle, tj. danas tvoj oglas gde ga prodajes jer si kupio MX500 :)

Pozdrav!

Hehehe
ma jock covek je lepo pitao za mx300 i duala nikad ne bi uzeo mx300 ne svidja mi se :)
a iskreno da ti kazem dual ili mx500 isti mi vrag :)

Nazad
Vrh Dno