Šta je novo?

mx,mx200,mx400

Harry

Čuven
Učlanjen(a)
29.10.2000
Poena
620
Pitanje glasi u cemu je razlika izmedju doticnih Ge force2 kartica i dali je na primer eagle Ge force2 mx400 bolji od Asusa 7100MX.

Hvala

Harry je napisao(la):
Pitanje glasi u cemu je razlika izmedju doticnih Ge force2 kartica i dali je na primer eagle Ge force2 mx400 bolji od Asusa 7100MX.

Hvala

Razlika izmedju ovih kartica je u propusnom opsegu memorije, kao i kloku procesora i memorije.
Po meni bolji izbor je eagle od asusa, jer ipak je to mx400 a asus je obican mx.Ali ipak nema bas neke velike razlike izmedju mx i mx400.

Re: Re: mx,mx200,mx400

Monster je napisao(la):
Razlika izmedju ovih kartica je u propusnom opsegu memorije, kao i kloku procesora i memorije.
Po meni bolji izbor je eagle od asusa, jer ipak je to mx400 a asus je obican mx.Ali ipak nema bas neke velike razlike izmedju mx i mx400.

mx200 zaboravi jer je u startu osakacen sa 64bitnim interfejsom izmedju memorije i procesora

Re: Re: mx,mx200,mx400

Monster je napisao(la):
Auu ovde moram da se umesam i da konstatujem da je ovo velika greska ( da ne kazem nesto drugo), prvo ove dve recenice su prilicno kontradiktorne jer u prvom slucaju kazes za eagle karticu da je bolja od asus-a jer je mx400 u pitanju, a u drugoj da je to u stvari isto, ni blizu nije isto. Naravno tu se postavlja pitanje i mogucnosti uocavanja razlike. E taj eagle mx400 je jedna od najgorih kartica koje sam mogao da vidim, 2d je blago receno ocajan, asus je po svim pitanjima bolja karta od eagle-a. I molim vas nemojte vise uporedjivati proverene brend kartice sa blago receno smecem koje je uglavnom zastupljeno kod nas, na istom monitoru i konfiguraciji raditi sat vremena pod eagle-om pa asus-om dokazuje stvari jer je slika potpuno drugacija !

Uopste ne odgovaramo na zadato pitanje.

MX 200 je najlosija od ove tri karte, sto je vec Gladiac objasnio. Nju nikako ne uzimati u obzir, jer za malo vece pare dobijas mnogo bolju stvar.

MX 400 je brzi od obicnog MX-a jer mu memorija radi (trebalo bi) na 200 Mhz, dok kod obicnog MX je na 166 Mhz. Dakle MX 400 je bolji od obicnog koji je mnogo bolji od MX 200.

Asus je na drugu stranu mnogo bolja firma od Eagle firme. To se moze ogledati u kvalitetu slike, ali i mogucnosti overkloka - ciji rezultat moze biti da MX bude i brzi od MX 400. Jer bolji proizvodjaci ugradjuju kvalitetniju memoriju od propisane, a ovi losiji losiju, tako da nekim MX 400 memorija radi na 166 Mhz, cime se u stvari ne razlikuju od obicnih MX-eva (ne mogu da se setim da li postoji razlika i u brzini procesora, ali ona ne utice mnogo na performanse a i nije znacajna).

Ma znam lupio sam bez veze, mada ja nikada ne bih platio 50-ak DM vise zbog imena firme.Tacno je to sve da je 2D mnooogo bolji kod asusa, bolje se overklokuje i bla bla bla bla, ali da budemo realni sta fali eagle karticama.
Aj' vidimo se.

Monster je napisao(la):
Ma znam lupio sam bez veze, mada ja nikada ne bih platio 50-ak DM vise zbog imena firme.Tacno je to sve da je 2D mnooogo bolji kod asusa, bolje se overklokuje i bla bla bla bla, ali da budemo realni sta fali eagle karticama.
Aj' vidimo se.

Ma bolje je uzeti brand loshiji za generaciju, nego eagle gf1000. Provereno

Monster je napisao(la):
Aj' vidimo se.

Da se razumemo, ja imam Eagle (plava stampa). Nemam zamerke, ali nisam imao prilike da vidim Asusa na delu, pa ne mogu da poredim. Nisam uzeo asusa zato sto:
1. nisam imao viska para
2. imam 15" monitor (1024x768@75Hz), i koliko sam shvatio ne bih primetio razliku u slici
3. ne volim da se zamajavam overklokom

Nemam nista protiv Asusa. A na Harry-ju je da sam odluci, mada je malo glupo sto poredimo babe i zabe. Asusa ali slabiju karticu sa Eaglom ali boji model. Mozda poredjenje i ima smisla ako im je ista cena.

Hvala vam na komentarima,pitao sam za poredjenje zato sto mi je ponudjen polovan Asus cija se cena krece kao nova Eagle mx400 kartica.

Harry je napisao(la):
Hvala vam na komentarima,pitao sam za poredjenje zato sto mi je ponudjen polovan Asus cija se cena krece kao nova Eagle mx400 kartica.

polovan asus

Harry je napisao(la):

Ma uzmi ASUS, viđao sam eagle mx400 koje ne mogu da "nose" igru pod win xp, dok kod mene na ASUS V7100 pro SE (mx 400 pure) sve radi i daje bolje rezultate, a to pure znači da radi kao običan MX, memorija na 166 Mhz a proc na 200 Mhz, naravno sa ASUS karticom dobiješ i softrver za overklok VGA...

A da li neko zna sta je sa ovim MSI MX400 tv-out koje kostaju
1-2 E vise od Eagla (65 E)? Da li je moguce sto su OEM da bude tako dobra cena, a sve u redu?

TazDeVil je napisao(la):
Ma uzmi ASUS, viđao sam eagle mx400 koje ne mogu da "nose" igru pod win xp, dok kod mene na ASUS V7100 pro SE (mx 400 pure) sve radi i daje bolje rezultate, a to pure znači da radi kao običan MX, memorija na 166 Mhz a proc na 200 Mhz, naravno sa ASUS karticom dobiješ i softrver za overklok VGA...

Izvini na komentaru, ali, choveche, stvarno si se nalupao.
Prvo, na obe kartice je chip MX400 i razlike u brzini ne mogu da budu vece od 5%. Prema tome, to sa Eagle ne moze da nosi igru pod XP-om, koju ASUS moze je nebuloza. Drugo, Pure u oznaci ASUS kartica, koliko je meni poznato, odnosi se na izostanak TV-out-a, tj. bilo kakvih dodataka i zato je Pure.
No hard filings.
Inace, isti model kartice sa istim dodacima etc. a da je ista cena, novi Eagle i polovan ASUS, i ja bih pre uzeo ASUS.

:wave;

asus ili eagle

mx 400 je neznatno bio brzi od mx-a
od skora se mx 400 budzi(kao svojevremeno tnt2 pro)
nove no name mx400 su sporije od starijih-imaju manju stampanu plocu i iste su kao mx 200 pa verujem da je tu menjan bios

Vrh Dno