Šta je novo?

mx 460 vs Ati 9200

Coboco

Čuven
Učlanjen(a)
08.02.2002
Poena
609
ukratko, s obzirom da imam mx 460, koja je uopste razlika, odnos u 3d marku... ili neko slicno poredjenje (dupe i oko?!?)

Pa Radeon ima podrsku za DirectX 8, sto je glavna razlika. Samim tim u 3DMarku 2001 je sposoban odraditi sve testove, sto mu povecava skor za oko 1500 poena. Pixel i vertex shaderi, koji su se prvi put pojavili u DX8, se intenzivno koriste u skoro svim novijim igrama, a tu MXica ne moze nista uciniti. Radeon u svakom slucaju bolji izbor, pogotovo 128bitna varijanta (ne SE).

A koliko bi platio eventualnu doplatu?Mislim hvala Bogu da je Radeon 9200 brzi,ali da se ne satres na doplati

Momci kupio sam HIS ATI Radeon 9200 Excalibur Vivo 128 Mb/128 bita,
vredi li ta kartica uopste jer sa ovim komentarima svakojakakvih strucnjaka za hardver totalno sam zbunjen.Ranije sam imao GF2 MX 400
sa 64MB/128 bita.Moze li komentar,ali samo onih koji su je stvarno probali i bez onih strucnjaka sto nisi kupio ....(koliko para toliko muzike)

Sto ne bi vredela,narocito sto imas i video in opciju koja se bas ne podrazumeva ni za kartice srednje klase a kamoli za value klasu,e sad koliko tebi vredi zavisi od tvojih potreba i naravno od ostatka masine,ali ako ne ukljucujes antialiasing i anisotropic u igrama sasvim ce te zadovoljiti,narocito posle tvoje prethodne kartice.

stefan2 je napisao(la):
Momci kupio sam HIS ATI Radeon 9200 Excalibur Vivo 128 Mb/128 bita,
vredi li ta kartica uopste jer sa ovim komentarima svakojakakvih strucnjaka za hardver totalno sam zbunjen.Ranije sam imao GF2 MX 400
sa 64MB/128 bita.Moze li komentar,ali samo onih koji su je stvarno probali i bez onih strucnjaka sto nisi kupio ....(koliko para toliko muzike)

pazi, ja sam sa Eagle GF2 MX4000 imao oko 2500 skorova, a sa Radeonom 9000 sada imam 5200... znachi, rachunaj da ti je ta karta minimum duplo brzha od stare, plus shto imash shadere za dx8 igre...

xvoodoo je napisao(la):
...

Ajde ako si drug objasni malo oko TV izlaza posto nikad nisam koristio karticu sa TV izlazom.Povezem ja kablom preko AV izlaza ali mi je slika nekako mutna na TV (star oko 10 godina),a na racunaru mi se slika nekako suzi po visini.Inace koristim mv2 player za gledanje filmova.Nesmem puno eksperimentisati sa karticom i TV pa ako znas pomozi oko opcija podesavanja.Mozes i na e-mail [email protected]
HVALA TI UNAPRED

stefan2 je napisao(la):
xvoodoo je napisao(la):
...

Nesmem puno eksperimentisati sa karticom i TV pa ako znas pomozi oko opcija podesavanja.
Sto ne smes, ako je samo zbog toga sto ti je nepoznato, onda slobodno ekperimentisi, nist nece biti TV-u a jos manje grafickoj. Bacis film na theatre i valjda neces imati problema.

alo bre ljudi, pazite kako citirajte, ja ovo nisam rekao...

Ma to je prelazak sa magarca na konja, ali pre bih uzeo 9600 pro nego neki 9200..

9200 je u svakom slucaju bolja od mx460, mada sto rece Kutija, najbolji prelazak koji bi se najvise osetio bi bio neki 9600, ali non-pro.

U svakom slucaju i ovo ces osetiti. Po brzini svakako, a i po kvalitetu slike, ako nisi imao srece sa dobrim primerkom mx-a.

ako nemash tripove da morash da igrash sa AA i AF u 1600x1200, a imash neku pristojnu mashinu od ~1.5GHz, R9200 je odlichna karta...

masina je AMD Athlon XP 1600+,256 DDR,40 GB /5200,ploca ECS K7S5A,
monitor LG 773N i sasvim mi je dosta rezolucija 1024x768x32 bita
jedino me interesuje da li smem u BIOS-u promeniti GraphicWin Size sa 64 koliko je sada na 128 Mb i da li cu sa tim nesto dobiti

necesh dobiti nishta. to je kolichina sistemskog rama koji sme da se koristi ako zafali video rama...

Nazad
Vrh Dno