Šta je novo?

MVX100i i MV700i !!!

vmiro

Čuven
Učlanjen(a)
31.03.2003
Poena
619
Da li neko ima iskustva sa ove dvije gorepomenuta kamkordera. Da li je u praksi 700i sta bolja od svog prethodnika 600i ? MVX100i je u visoj klasi u odnosu na drugi model. Meni licno kamkorder treba cisto za kucnu upotrebu, pa eto, ako moze neka preporuka!

mv 600 i i mv 700 i male su razlike...isti djavo ustvari
MVX 100 kao i MVX2 su u visoj 1 ccd kategoriji.
Preporuka...pa zavisi sa koliko kesha raspolazes i koliko imas iskustvo...

Stotka ima mnogo bolju sliku, odlican objektiv a cena nije toliko jaca... Imas test u novom Digitalu!...

Ja sam je probao i da mi treba kucna kamera, uzeo bih je bez razmisljanja... eventualno bih pogledao sta ima sony za tu cifru.... A ako ti se daje jos malo para, vidi 150, ima 3.5" TFT ekran, dok stotka ima 2.5", a prednost je velika.... bas fino izgleda veliki ekran na tako lepoj kameri... naravno za video fetishiste

mvx 2 i mvx 100 su kamere kao sto sam rekao visha klasa (1 ccd)
kod sonya u toj klasi imas TRV 60 i 80 ,ali one su i skuplje ali ne i bolje od canona.

Zdravo

Da se prikljucim sa malom digresijom, sta predlazas od miniDV kamkodera za otprilike 750 eura, i pitanje rezolucija koja se pominje kod kamkodera jel se odnosi samo na slikanje staticnih slika ili ima neke veze sa videom

samo za staticne slike,rezolucija video snimka je oko 500-520 linija,mada to i nemozes tacno da izracunas,jer gledas snimak na analognom tv-u koji nema fiksnu rezoluciju-prosto objasnjnje a malo detaljnije drugi put.
Za oko 750 eur...malo tesko pitanje jer je to izmedju onih base kamkordera do 600 eur i srednje klase do 1000-1200 eur.
Evo mojih favorita,cene naravno su za EU:
Canon MVX 100i 760 eur
JVC GR DV 500 700 eur
Panasonic GS 55 ce biti tu negde oko 750-800 eur on izlazi na prolece
Sony DCR HC 30 i 40 isto u aprilu krecu u prodaju i cena ce biti 750-800 eur

A ako ti se svidjaju vertikalni(uspravni)modeli onda racunaj na:
Canon MV6i 770 eur
JVC GR 100 i 300 750-800 eur
Sony DCR PC 103 750 eur

Ako te nesto vise zanima o navedenim modelima samo pitaj :)

Bez poreza nazalost.... A 20% je zaista mnogo.... Mada ovako imas garanciju koja ti najverovatnije nece trebati....

Tako da uvek postoje B varijante... Halo oglasi, PC Berza... pa lovis, kad nesto ispadne iz kamiona, sverc komerc i sl...

3.5" JE primetno veci od 2.5" i stvarno impresivno izgleda.Ja sam ga prvi put koristio na JVC 9600(model za 2000 godinu)marta 2000 godine i delovao mi je kao TV uodnosu na 2.5" monitor Jvc GR 20(isto model za 2000 godinu).Jedino sto je slika bila za losija jer je imao "samo" 123000 pix,koliko i 2.5"
E sada situacija je tu poboljsana na novijim modelima sa velikim displejom(Sony DCR TRV 950 ,Panasonic MX 500)...bar na kojima sam ja video dosplej.
Jedina mana je sto trosi vise baterije...

Hvala na odgovorima, mislim da cu sutra ipak da pazarim MVX100i!!! Vjerujem da je 3.5" displej cool ali dovoljan je i ovaj 2.5".....

Pozdrav!

Vrh Dno