Šta je novo?

Muzicki menadzer za transfer i konverziju.

Dark Magician

Čuven
Učlanjen(a)
17.01.2011
Poena
655
Treba mi da prebacim dominatno FLAC na Galaxy S2, i da ga pri tome konvertujem u MP3.

Nesto sto ce organizovati, muziku da nije rastrkana, i zadrzati informacije o pesmi.

Tako da sta je najbolje za tu namenu?

Iznenadićeš se .. Winamp :)
Izaberi sav materijal, prebaci u Winamp, selektuj ih sve u plejlisti, desni klik - send to format converter.
A ako ti nije primarno bitan mp3, iz podešavanja izaberi mpeg-4 aac enkoder, profil he-aac v2.
Dobićeš za isti bitrate kvalitetniji zvuk od mp3 formata a moći će se puštati u svim modernim telefonima itd.

Poslednja izmena:
Iznenadićeš se .. Winamp :)
Izaberi sav materijal, prebaci u Winamp, selektuj ih sve u plejlisti, desni klik - send to format converter.
A ako ti nije primarno bitan mp3, iz podešavanja izaberi mpeg-4 aac enkoder, profil he-aac v2.
Dobićeš za isti bitrate kvalitetniji zvuk od mp3 formata a moći će se puštati u svim modernim telefonima itd.

Nemoj da pricas, Winamp je najbolji za taj posao. :d
Dobro, evo sad cu. Nismo se videli preko godinu i nesto, od kad sam ga izbrisao. :smash:

Edit:

Bice vise da je dve godine i nesto. :p

Poslednja izmena:
Hehe, i ja sam na Aimpu (pretpostavljam i ti) a za ovu svrhu je odličan Winamp, ispunjava sve tvoje zahteve, videćeš već u podešavanjima.
"Dobićeš za isti bitrate"
Edit, ne za taj profil 56 bitrate je maksimalan, a sa razlogom kvalitet je odličan a fajl mali. Uporedno preslušaj istu stvar nekodiranu, kodiranu u mp3 i ovako, steći ćeš utisak da li ti je to ok.
Ako nije kojim slučajem izaberi he-aac profil i stavi na 128 bitrate.

Naravno da sam na AIMP, ne bih otvarao temu o njemu, da nisam. ;)

Videcu za prebacivanje, koji mi format najvise odgovara.

A zabavna stvarcica, je da sam uspeo da srusim Winamp, vec, time sto sam pokusao ASIO playback, na FLAC fajlu.
Izgleda da ne voli Serj Tankiana :d

Probaj MusicBee. Istu stvar može i Foobar2k.

@poolmaker

Ne mogu na 56 bitrate, primecuje se dosta.
I to vise na telefonu, sto mi je jos cudnije.
128 bitrate je sasvim OK, mada to sve zavisi od pesme, do pesme.

Probaj MusicBee. Istu stvar može i Foobar2k.

MusicBee, ne ume bas da barata sa auto-tag, koliko vidim, a dopao mi se dizajn, i manje se koci od Winamp (ne koci se :d).
Foobar mi se ne svidja i ne mogu da ga koristim zbog toga. :smash:

Epilog:
U svakom slucaju Winamp mi je obavio posao. Ima da namestim da automatski uradi konverziju, u taj i taj format, za konkretan telefon ili player.
Pa ne moram okolo da se majem. Jeste da se koci, da je spor, i malo lose dizajniran. Ali mi ne treba svaki cas, samo za ovo.
Za ostalo je tu AIMP3 ili KMP.

Poslednja izmena:
Imam dopunsko pitanje, Windows Media Player, kada uradi tag, moze da i rasporedi fajlove po folderima i preimenuje ih sam.
I sad WMP ne podrzava FLAC, bar ne nativno. Winamp koliko vidim nema to sortiranje, i fizicki preimenovanje i mrdanje fajlova.
Ima li nacin da to radi s nekim plug-in? Ili da neki menadzer ima to, i da ima dobru bazu s podacima o pesmama?
Nemam mnogo takvog krsa, vecina ima ispravna imena i tagove. Ali ovo sto je u haosu, me mrzi da rucno radim.

I sada, ako neko zna u cemu je problem, prikacio sam telefon opet, Winamp ga vidi, ali pokazuje da je prazan, uopste ne vidi muziku koja vec na njemu. :mad:

Ta ista muzika se vidi na telefonu, mogu da je pustim na racunaru a i radi na telefonu, i prebacena je sa samim Winamp.

Poslednja izmena:
Ako imam tagovane. FLAC fajlove da li ce WinAmp prebaciti tag ili ne? I koliko prostora stedim sa. Mp3 128bit u odnosu na. FLAC?

Hoće, prebaciće tagove.
Jedan minut 128 kbps mp3 snimka je oko 1 megabajt.
Sa tim da ako ti to odgovara u aac gorespomenutom formatu sa istim bitrateom imaš jako blizu flac kvaliteta.
Kao razlika izmedju xvid i mpeg4 formata, sa istim bitrateom i ostalim setovanjima se dobija bolji kvalitet slike u mpeg4 formatu.
Razlog - mp3, jpg, xvid su prvi lossy formati a kao takvi daleko najrasprostranjeniji ali i najslabiji po mogućnostima/kvalitetu kodiranja.

Probajte ako ste dokoni :)
Dosta ljudi su ubedjeni da čuju razliku izmedju kvalitetno kodiranih lossy formata i flac ili cd formata. Isprobao sam sa pet različitih prijatelja (i na sebi naravno) sledeći duplo slepi test.
Izabere se pesma (flac) i napravi 8 njenih duplikata, samo se promenu imena fajlova. Kodira se ista pesma u aac 128 ili malo niže, mp3 320 ili malo niže, naprave se dva primerka i ubace u folder sa onih 8 u uzvornom kvalitetu.
Onda se nasumično generišu nova imena za sve fajlove, recimo ovim metodom (zgodna stvarčica i za druge namene)
http://www.howtogeek.com/57661/stupid-geek-tricks-randomly-rename-every-file-in-a-directory/
Potom se prebace u vaš omiljeni plejer i odslušaju se bez gledanja u info (ni vi ni oni), jednu po jednu pesma redom (isključen shuffle opcija u plejeru naravno) . I onda se zapiše koje su po njihovom mišljenju aac 128 i posle proverite.
Testirano sa Asus Xonar Essence STX zvučnom i odgovarajuće kvalitetnim slušalicama.
Epilog je da u većini slučajeva ljudi "pokažu prstom" na pogrešne fajlove, to jest velika većina ljudi neće čuti razliku izmedju flac originala i aac 128 iako su ubedjeni da je čujna.
Isprobajte , sa svojim prijateljima ili vi ali tada neka neko drugi promeni imena fajlova i pušta vam ih.

Poslednja izmena:
Na šta si tačno mislio, kako Winamp ne vidi fajlove na telefonu (i zašto ti je to potrebno) ?

Mislim da Winamp ne vidi muziku koja je na telefonu, koju je on sam i prebacio.
A to mi treba ako pravim playlistu koju hocu da sinhronizujem sa telefonom, jer ce umesto samo pesme koju dodam, sve opet da prebacuje.
A i da na bih stavljao duplikate ako se zaboravim, sta sam vec prebacio.

Da, to jeste čudno.
Probaj sve isto sa nekim drugim telefonom/tabletom ako nisi da vidiš da li se isto ponaša.

Probao, na drugom. HTC Desire sa AOKP 4.2.2. Samo sam jednu prebacio ali vidi.

Ne znam, prvo je i na S2 video, sad nece.

Winamp je bio i ostao nocna mora, sada kad prikljucim telefon, povremeno nece da ga vidi...

Prerano sam rekao da mi je obavio posao.

Poslednja izmena:
Probaj i sa drugom verzijom Winampa, možda upali. A možda i ne, slutim da si već isprobavao? :)
Nemam nikakvog iskustva sa sinhronizacijom, ja samo prebacim foldere sa muzikom sa PC-a na telefon, a plejliste ne koristim uvek shuffle mod ili eventualno search za odredjenom stvari.
U najgorem slučaju, da li je moguće sinhronizaciju i plejliste raditi iz drugoga plejera?
E da, imaju i fina portabilna izdanja Winampa, pošto ga ne voliš ne moraš ga instalirati a ako se slučajno baguje nešto u njemu (pa uzrokuje takav problem) samo izbrišeš data folder i on sledeći put startuje na default podešavanjima.

Mozes konverziju da uradis i sa AIMPom. Procackaj malo po podesavanjima i naci ces konverter. Trenutno nisam kod kuce, ali kad dodjem postavicu ti i screenshot gde da klikces ;)

Samo ne znam sta se desava sa tagovima, ali mislim da moze da odvaja po folderima tj da na destinaciji napravi folder sa istim imenom kao izvorisni folder...

Poslednja izmena:
Mozes konverziju da uradis i sa AIMPom. Procackaj malo po podesavanjima i naci ces konverter. Trenutno nisam kod kuce, ali kad dodjem postavicu ti i screenshot gde da klikces ;)

Znam da ga ima, samo mi se ne svidja, zato sam trazio druge opcije.

Sad cu da se bakcem sa ovim glupim Winamp, dok ne nadjem nesto bolje, ili dok neko ne predlozi. :mad:

Ok, nisi napisao da ti se ne svidja. Nije na odmet sto sam pomenuo :)

Vrh Dno