Šta je novo?

muzicka linija i treperenje slike problem

Van Gogh

Čuven
Učlanjen(a)
17.02.2002
Poena
619
kompjuter mi nije povezan sa zvucnicima aktivnim vec sa linijom e sad kad pojacam muziku na liniji skoro do kraja uz ivicu ekrana pocinje slika da mi treperi ali u veoma maloj mjeri ali ipak se da primjetiti!!! interesujeme zbog cega se ovo desava da li je moguce da je zbog napajanja ili necega drugoga!!!inace imam celero2 850Mhz!!!zvucna je Creative 128PCI

verovatno su ti zvucnici preblizu monitora. ekrani i magneti se ne slazu najbolje. udalji zvucnike, uradi "degauss" (verovatno ga imas u meniju monitora) i to je to.

ps. probaj da ubuduce blize odredis problem u naslovu poruke.
pps. ovo sam ja izmenio, pre je bilo samo "problem" :D

Bahati [SiD] je napisao(la):
verovatno su ti zvucnici preblizu monitora. ekrani i magneti se ne slazu najbolje. udalji zvucnike, uradi "degauss" (verovatno ga imas u meniju monitora) i to je to.

ps. probaj da ubuduce blize odredis problem u naslovu poruke.
pps. ovo sam ja izmenio, pre je bilo samo "problem" :D

a ja se cudim dje mi je topic pa sam drugi napisao ali kad sam vidio ovo izbrisah ga!!! inace znam to za zvucnike a zvucnici od linije su udaljeni, barem jedan je preko 2metra od monitora a drugi je malo blizi ali s obzirom da nemam neke jake zvucnike mislim da to nije problem! da li je moguce da mi je napajanje slabo(MACRON POWER 200W) pa kada se pojaca zvuk nema dovoljno snage i da tada fali struje grafickoj pa dolazi do ovih smetnji?

Van Dame :D il ti je lose napajanje, ili losa instalacija, pa kad pojacalo povuce malo vise ampera, nema dovoljno i za komp. A mozda ti je krs monitor, pa mu smeta malo jaca muzika.

Misko je napisao(la):
Van Dame :D il ti je lose napajanje, ili losa instalacija, pa kad pojacalo povuce malo vise ampera, nema dovoljno i za komp. A mozda ti je krs monitor, pa mu smeta malo jaca muzika.

syncmaster 750S

prije ce biti da je do instalacije :)))
probaj liniju staviti na drugu fazu ...
ili filtriraj/stabilizuj ul. napon napajanja compa/monitora :)
Inace su instalacije lose totalno, a smetnje na svakom cosku, unose ih kroz mrezu razni uredjaji itd, pa zato i nije cudno da monitor te promjene "prezentuje" tako ocito ;)

Toliko od mene ... :)

Najverovatnije : krsh monitor sa losim ispravljanjem struje + shumovi iz mreze. Kupi UPS.

Van Gogh je napisao(la):
syncmaster 750S

Znaci monitor bi trebalo da nije, ajd proveri instalaciju i za svaki slucaj stavi mobilni pored Monitora pa zovi, ako se slika deformise onda je ipak do monitora.

Misko je napisao(la):
Znaci monitor bi trebalo da nije, ajd proveri instalaciju i za svaki slucaj stavi mobilni pored Monitora pa zovi, ako se slika deformise onda je ipak do monitora.

mobilni mi stalno stoji pored monitora i do sada mi na sliku nije bilo nikakvih efekata kad je mobilni zvonio!

Van Gogh je napisao(la):
mobilni mi stalno stoji pored monitora i do sada mi na sliku nije bilo nikakvih efekata kad je mobilni zvonio!

Znaci kao sto sam i mislio monitor je OK, nesto drugo ne valja.

probaj liniju ili comp ukljuciti u drugu fazu, ako je i tad isto .. onda je ili do linije koja toliko unosi smetnje ili do nekog treceg faktora .... baj d vej .. da nije do rezonancije ;))))))))))))))
p.s. a koliko ti pojavacas ziv bio tu liniju ??? do granica izdrzljivosti ili ??

mIRCon je napisao(la):
probaj liniju ili comp ukljuciti u drugu fazu, ako je i tad isto .. onda je ili do linije koja toliko unosi smetnje ili do nekog treceg faktora .... baj d vej .. da nije do rezonancije ;))))))))))))))
p.s. a koliko ti pojavacas ziv bio tu liniju ??? do granica izdrzljivosti ili ??

pa kad je prikovcana na komopjuter cuje se dosta jace nego sto je tu slucaj kad slusam CD, radio ili kasetu!!! a ne zali se tako da skoro i ne palim cd ili radio!!!! :D

Probaj odaljiti celu liniju od monitora pretpostavljam da ti stoji pored monitora

Vrh Dno