Šta je novo?

Muve, komarci... resenja?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@ domcale

a sta je tebi umrlo u toj flasi, ko da tvoji komarci vole da rone... :D

@ [SAJ]ber Kurajber

uputi nas malo, jel ti radi vent normalno, il si ga nakacio na 5V? jel obican ili silent da nisi mozda OC-ovao vent :D mogao bi neko da proba da naostri ivice ventilatora, mozda poveca killing rate, a mozda ce onda efikasnije i da hladi, sobzirom na manji otpor vazduha lol.

Poslednja izmena:
Pa sa cime da nacinim vodu plavom, osim sa temperama za slikanje :d

BTW verovatno neznas koliko je ostar vent od AMD-ovog BOX-a kada se vrti na 6000RPM (koga ja koristim za ovu svrhu)... 'ladno te ogrebe dovoljno da poteche koja kap krvi :D A o TX2 da ne govorim... jednom sam se rasekao kad sam prstom zakacio vent i u trenu ga zaustavio :)

Poslednja izmena:
Pored spustenih komarnika na prozorima tu je i Raid tableta sasvim dovoljna za mir u kuci, sto se spolja tice mislim da se kao uspesna pokazala ona Raid spirala koja se zapali i rasteruje dimom komarce, naravno kome ne smeta dim. Ono sto nam svima treba je onaj laserski PVO sto cilja i przi komarce u letu :)

Inace da je nasa drzava za nijansu ozbiljnija komarce bi zaprasivala svake godine u zimu i to sa zemlje kao sto to rade ozbiljne drzave, a ne ko danas da prskanje komaraca podseca na aero miting pred II sv. rat. Ali kako objasniti taj "udar" na budzet polu pismenim gradjanima koji od svakog odstupanja od njihovih navika naprave aferu. Poenta zaprasivanja jeste da se uniste larve komaraca koja zimu prezive u sahtovima, nasim podrumima i slicnim mestima gde tokom zime bude prihvatljiva temperatura za njihov opstanak. Ali lakse je ici linijom manjeg otpora i poslati 2 aviona iz 1930. godine, naprave malo predstavu za gradjane, komarci i dalje ujedaju ali nema veze, nego objasnjavati hordi razjarenih gradjana sa vilama u rukama zasto se komarci prskaju u zimu.

e mene su u Holandiji izujedali komarci na mrtvo. Nisam mogao da se sastavim 3 dana posle.

Da vam javim, bio sam do benzinske pumpe gde sam video te uredjaje i zapisao kontakt telefon firme: Avefarm doo 011 / 759 008

ps. super ideje ljudi :)

Mosquito generates high frequency sounds ranging from 16kHz to 20 kHz to keep away mosquitoes

This is a nifty little program that drives away those pesky little blood sucking impish peevish creatures that buzz around and don't let you do your work peacefully.

The working method? It generates high frequency sounds ranging from 16kHz to 20 kHz. (Please read about high frequency sounds and use this program at your own risk)

But guaranteed to drive them away. In short, it's a high frequency sound producing mosquito repellant.

Mosquito is also very small and simple to use.

download

lazardj je napisao(la):
a koje tacno plavo svetlo? ja se razmisljam da napravim ovako nesto ali nisam skontao kakvo plavo svetlo? da li moze plave led diode da se stave?

Ma najobicnije plave diode sa svetleceg ventilatora. Neki CM je bio u pitanju. Smesno koliko je to efikasno funkcionisalo a da nisam cak ni primetio. 2 godine kasnije ja tek saznajem zbog cega nisam imao komaraca :p

evo mog haj tek sistema, koji je PROVERENO najbolja zashtita od komaraca a i mushica:

prvo, na prozore sam stavio ovo:

rolo_komarnici.jpg

mreza, sprechava komarce i ostale nakaze da udju u gajbu. par njih se zaletelo, izgleda da cu morati da im napishem neki slogan, tipa - "gde cesh bajsom na rusiju?!?"

mreza obezbedjuje da otvorish prozor, udje svez vazduh, ti pogledash sunce i zvezde, i sve to - a komarchine ostaju napolju.

e za ove shto su ushli pre instlacije mreze, koristim iMuholovka - najnoviji apple proizvod:

1zvuygx.jpg

razlika sa obichnom muholovkom je shto ova ima jednu drshku! ovaj, chek .. nema veze, poenta je da poubijash gamad, kvalitetnim zamahom.

e sad, pokushaj ozbiljnosti - jel ima neko da mi kaze da od ovog ne postoji efikasnija metoda ?

Pa ne postoji efikasnija metoda, to je sigurno. Al' ko ce da vija muve po kuci i da ih kolje? :D

Ja koristim mreže na prozorima i RAID aparate sa tečnošču koji se utaknu u struju. Ove "isparivače" inače koristim neprekidno tokom leta, ne samo samo noću, malo je skuplje, al' meni radi pos'o. Kuća je uvek provetrena a nema komaraca.

Dve godine se švercujem pored deteta kome uključujem Chicco Zanza No Portabl uređaj protiv komaraca:

9419.jpg

Zanza No Portable uređaj emituje ultrazvuk iste frekvencije kao mužjaci komaraca, što odbija ženke komaraca koje ujedaju. Neškodljiv je za ljude i kućne ljubimce.

• Prenosivi uređaj protiv komaraca na baterije
  • Ultrazvučni aparat
  • Napajanje: alkalna baterija 1.5V (nije uključena u paket)
  • Domet: 3m - na otvorenom nije baš tako
  • Vreme rada: ~ 100 sati neprekidnog rada - ovo lažu
  • Zakačaljka da se uređaj može postaviti na kolica, kaiš...
  • Neškodljiv za kućne ljubimce
  • Pogodan za upotrebu na otvorenim površinama - nisu me ubedili da je 100% efikasan
  • Uzrast: 0m+ (od prvog dana)

Ne znam da li deluje ili jednostavno imam sreće da ih u mojoj okolini nema puno ali za sada nemam potrebu da potežem tešku artiljeriju ;)

Poslednja izmena:
Zanza No Portable uređaj emituje ultrazvuk iste frekvencije kao mužjaci komaraca, što odbija ženke komaraca koje ujedaju.

Nekad nije najveći problem jedna ženka što ujeda, jer i ona se najede pa se smiri negde na plafonu. Problem su njeni "ljubavnici" kojih može da ima na desetine i koji samo dosadno zuje oko glave. A ovaj uređaj nažalost to ne rešava...

Ja imam mrežicu na prozoru i pazim kad otvaram balkon i vrata. Sad nisam bio 20ak dana kući i vratim se, kad ono - 15 komada u sobi, uglavnom mužjaci...

Sve ih spljeskao i to je to. Ionako krečim sledeće nedelje :)

Meni se macka potpuno izbezumi od svih tih ultrazvucnih spravica. Obrati paznju da mozda ne smeta i detetu, posto mnogo bolje cuje od nas.

tablete su po meni i dalje najbolje resenje .... ili ona tecnost ... isto ******....

a za rucno hvatanje najjaca stvar koju sam skoro video je plasticni reket ... koji ima metalnu resetku kroz koju pusta struju :) ubijas ih ... mrlje ne ostaju .... kosta 300din + 2AA baterije .... zabavi nikad kraja, odlican je i protiv muva i slicno :)

u Uradi sam .... ali kupio sam poslednji komad ... treba da dobiju valjda jos od ponedeljka ili utorka ... bar tako kazu .....

ja bi samo da dodam da sam davno probavo ove programe sto kao pustaju zvukove preko zvucnika PCa, i ko sto covek rece pre mene, samo sto mi se nisu parili i na kompu, i na zvucnicima...

kolki napon pravi reket ?

vidi ... ako pipkas reket rukama ... lepo te drmne struja :) kao oni elektrosokovi na fizikalnoj :)

Dovoljno da sprzi bubu :) sa sve zvukom i dimom :)

A inace ja se ne bajam sa ti mreketom :) posto je devojka totalno odusevljena uredjajem i ide okolo ubija sve sto ima vise od 2 noge

Meni se macka potpuno izbezumi od svih tih ultrazvucnih spravica. Obrati paznju da mozda ne smeta i detetu, posto mnogo bolje cuje od nas.

Uh, nezgodna konstatacija ali mislim da je ovaj uređaj OK. Koristio sam ga dugo i detetu nije smetalo, tj. nije ispoljavalo ništa što bi me navodilo na zaključak da mu smeta.
Neko mi ovo deluje mnogo bezazlenije nego bilo kakvi hemijski preparati koji isparavaju celu noć.
Sve u svemu hvala za info o tvojoj mački :)

Topic closed in: 4, 3, 2, 1.... LOCK :D

Jel moze neko da okaci sliku te elektricne puske za letece napasti? Hteo bih da vidim ima li toga i u Nisu da se uzme.

Hvala, koliko ja vidim, ovim moze i tenis da se igra! :D

ja bi samo da dodam da sam davno probavo ove programe sto kao pustaju zvukove preko zvucnika PCa, i ko sto covek rece pre mene, samo sto mi se nisu parili i na kompu, i na zvucnicima...

kolki napon pravi reket ?

Ma de mogu pc zvucnici da ispuste 20 khz, to je laz, sve sto kazu, nije istina :)

ja koristim onaj elektricni uredjaj sa bocicom, ne znam koliko je stetne za ljude, ali divno je gledati ga na delu ...

uvece ga pre spavanja ubodem, ujutru iskljucim . . ionako su me izujedali uzasno zadnjih 10 dana, al ne u sobi ;)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno