Šta je novo?

mustek bearpaw 1200CU Plus II

zholinho

Slavan
Učlanjen(a)
05.12.2010
Poena
275
Hteo bih da uzmem ovaj skener, nasao sam polovan za 2000.
Treba mi da koristim za kuci, skeniranje dokumenta, fotografija i sl.
Koliko sam video rezolucija je 600x1200 dpi. Da li je ovaj model ok za te pare. Brzina nije toliko bitna. Koristim linux, ubuntu i arch. Ako ne budem mogao da ga namestim na njima, imam virtuelnu masinu u krajnjem slucaju.
Trazio sam po forumu, ima ponesto ovom modelu, ali od pre 8-9 godina :)
Hvala

Dobro se raspitaj ima li drivera za Win7 za njega.

Imamo u firmi jednog Mustek-a starog 6-7 god i Win7 driver-i se nikada nisu pojavili.

Dobro se raspitaj ima li drivera za Win7 za njega.

Imamo u firmi jednog Mustek-a starog 6-7 god i Win7 driver-i se nikada nisu pojavili.

Ja imam prakticno nekoriscen Mustek 1200 UB Plus koji trune na polici jer nema drajver za Win 7, doduse neka dobra dusa je napravila drajver ali je 32-bitni. Kazu na forumima da svi stari skeneri rade pod Linuxom ali da Microsoft ima dil sa proizvodjacima hardvera pa zbog toga nema drajvera, da bi mogli da ti prodaju ponovo prakticno istu stvar.

Covek koji ga prodaje kaze da je super ocuvan i da radi i da ga prodaje zato sto nema drivera za win7. A ja taj OS koristim samo u virtuelnoj masini, kao i XP tako da mi nije bino, ako mi radi u linuxu radi, ako ne radi onda u VM. Interesuje me vise ta rezolucija i ostale karakteristike, tj dal ima jos kakvu manu sem tih drivera za win 7, sto za mene mozda i nije mana.

Ima na njihovom sajtu program i drajver, rade u Win 7 x32 provereno. U Win 7 x64 provereno rade sa twain drajverima, za program nisam proverio.

Nije mi djavo dao mira pa sam pokrenuo ovaj moj preko virtualne masine. Napravio sam ti test sliku da vidis kvalitet otprilike s tim da ce 1200 CU Plus II dati bolje boje jer radi sa 48 bita.
Picture 003.jpg

Slika je skroz ok. Kazem brzina nije toliko bitna. Hvala sto si se iscimao oko skeniranja:thumbup: hvala svima sto ste pomogli. Dakle zakljuak je da mogu da pazarim taj model za te pare? Jer mi bzv da dajem 50-60 eura za nov, da bh skenirao neke fotografije i da bi skenirao dokumenta za stampanje.

Proveri samo da li je ispravan i da je staklo neosteceno, kod mene je od starosti staklo u jednom cosku postalo mutnjikavo mada se na slici i ne primecuje a i znam da se desava da rikne lampa posle nekog vremena.

@milika

Otvoris VueScan support i za Mustek lepo pise:
You need to install a Mustek WIA scanner driver to use this scanner on Windows.

Proveris u praksi i shvatis da bez drajvera ne funkcionise sa VueScan-om.

Kada su drajveri na mestu , najjednostavnije je raditi sa IrfanView-om.

Ljudi opet ja. I ako sam resio da uzmem ovaj skener, desilo se nesto nepredvidjeno, kad mi je kurir doneo ja otvorio, imao sam sta da vidim staklo polupano skroz :/
Tako da sad trazim samo nesto iz mog grada, nasao sam nesto pa me interesuje da li mozda neko zna nesto o ovome cudu?
HP scanjet 3300c

IAk oje infoveć zastareo ustek nefunkcioniše na WIndows 7 64bitnoj verziji ali se može iskoristit xp mode i onda radi. Na ubuntu pak funkcioniše uz mala podešavanja

Jeste da je ovo baš stara tema ali ja sam nabavio stari 1200cu, i danima pokušavam da ga osposobim ali ništa. Kad izaberem da driveri rade pod xp il 98 prikazuje istu poruku, odnosno da nije kompatibilan. Da li stvarno nema leka? ja imam win7 64bit

Nazad
Vrh Dno