Šta je novo?

Must have Firefox Extensions?

kUdtiHaEX

Super ridža
Administrator
Učlanjen(a)
18.07.2001
Poena
1,445
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i5-9500F, NZXT Kraken Z63
GPU
Asus GTX 2070 Super
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 1 TB
Kućište
NZXT H210i
Monitor
LG C2 42"
Miš & tastatura
Logitech G502, Keychron K8, Nuphy Air75, Ducky TKL One 2
Ostale periferije
Glupi HP štampač
Laptop
Apple Macbook Pro 14" M1
Tablet
Apple iPad Pro 11"
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch Ultra
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Posto sam totalno presao na Mac OS X i posto na njemu Opera radi.. krajnje jadno, primoran sam da koristim Firefox :S:

Siromasan kakav jeste, meni je totalno nefunkcionalan u odnosu na Operu pa me zanima koji su to must have pluginovi koji bi Firefox doveli dotle da lici na browser? 😀 (nemojte da otvarate temu Opera vs Firefox pliz 🙂)
Ima ih mali miliJon na Mozillinom sajtu ali ja zaista nemam ni volje a ni vremena da ih sve isprobavam.

Poslednja izmena:
Firefox siromašan? 🙂

Ovako:

AutoCopy - kopiranje kao u mIRC-u, samo se selektuje text koji želiš da bude iskopiran i to je to
AdBlock plus i Adblock filterset - uklanjanje dosadnih reklama
Gmail Notifier - ime mu sve kaže
MR Tech Local Install - razne opcije za extenzije, uklanjanje delaya tokom instaliranja extenzija
TabMixPlus - opcije za rukovanje sa tabovima
Extended Statusbar - Za status bar koji pokazuje veličinu stranice, brzinu kojom se otvorila, vreme otvaranja..

I to je to, bar meni ove ekstenzije vrše posao.

Da dodam jos neke: Scrapbook, PDF Download, Fasterfox i Yahoo! Mail Notifier.

CustomizeGoogle - podesavanje Googla (tipa skidanje reklama, gmail --> https, anonymize google cookies,...)
FlashGot - veza izmedju firefox-a i download managera (ima ih jedno 30🙂 )
VideoDownloader - skidanje videa sa YouTube-a i slicnih sajtova

poslednja verzija je 2.0.0.3

i na kraju: NIKAKO nije siromasan 😉

Poslednja izmena:
Ja sam instalirao ove dodatke:

AdBlock plus (gore već naveden): uklanja reklame

Fasterfox: aktivira tzv. "prefetching", tj. koristi neiskorišćeni bandwith internet konekcije, da bi u pozadini unapred "pozivao" moguće linkove, tako da kasnije otvaranje ide brže. Nije preporučljivo za "volumen" internet tarife, kao i za sporije konekcije, pošto povećava protok.

NoScript: generalno deaktivira Java i Javascript na webstranicama, tako da uz AdBlock plus vlada apsolutni mir prilikom surfanja - nema reklama, dosadnih pop-upova i ostalih zezalica koje nerviraju. Izgleda da je po malo previše "agresivan", pa se određeni (mali broj) stranica ne otvara kako treba (ili te stranice nisu dobro programirane), tj. ne otvara se ništa, samo bela stranica. Tim stranicama se može dozvoliti privremeno izvršavanje skripti, onda je sve ok, ili trajno dozvoliti (ako je stranica u redu).

Session Manager: vraća poslednju "seansu" surfanja, ako se Firefox iz nekog razloga "sruši", ovo se može i manuelno memorisati, tako da pri sledećem startu Firefox otvori iste prozore (ili tab-ove) kao prilikom poslednjeg surfanja.

IE View: otvara željenu stranicu u Internet Exploreru (dobra opcija za jedan mali broj stranica koje se ne prikazuju dobro u Firefox-u).

Flashblock: blokira generalno flash sadržaj na stranici

FlashGot: otvara dodatne opcije u sprezi sa nekim od download-managera (koristim Free download manager)

Koristio sam ranije i "Mouse Gestures", ali sam ga izbacio, pošto te funkcije slabo koristim (navigacija u browser-u pomoću određenih pokreta mišem), sličan dodatak sa više funkcija je "All-In-One Gestures".

Poslednja izmena:
TabMixPlus u sebi gomilu opcija izmedju ostalih i session manager.
Gmail Notifier je cool ako imas samo jedan nalog, a za vise treba ti Gmail Manager.

Kod mene jos sa u FF mogu naci, osim gore pomenutih:
BBCode Extra -ubacivanje code, image i ostalih cude da ne bi bilo rucnog kuckanja.
FireFTP- samo ime govori
Forecastfox- vremenska prognoza
Foxmarks Bookmark Synchronizer- ako imas FF na vise racunara, ovo je korisno jer kopira tvoje bookmark-e sa jednog kompa i prebacuje na drugi t.j sinhronizuje
Paste and Go-dodaje u meni paste an search, automatika
Quick Note- za upisivanje protukica/ koristim ga za ubacivanje linkova koje cu da skidam kasnije.
IE Tab-

Da dodam i Long Titles - omogućava ti, recimo, da vidiš ceo text kada staviš pointer na neku temu, a ne samo prvi red kako je inače :wave:

Siromasan kakav jeste, meni je totalno nefunkcionalan u odnosu na Operu pa me zanima koji su to must have pluginovi koji bi Firefox doveli dotle da lici na browser?

ImgLikeOpera - dodaje tray ikonicu u Firefox-ov status bar za biranje ucitavanja "Cached Images Only" i te fore, kao u Operi
Extended Statusbar - prikazuje detaljno sta je i koliko ucitano, kao u Operi
Cookie Button - dodaje toggle dugme za lako&brzo iskljucivanje i ukljucivanje cookies
Minimize to Tray - korisno kad iznenada udje shef
Keyconfig - za rebind-ovanje tastera, bukvalno mozes napraviti isti raspored kao u Operi (ja recimo jesam) 🙂
Functions for Keyconfig - ekstenzija za prethodnu ekstenziju 😀 Korisno za neke dodatne stvari.

File Title

Pored vecine gore navedenih, koristim jos i extenzije:
User Agent Swicher: vrlo koristan za download sa RS, uz dodatak o kome sam vec ranije pisao
Megaupload SX: ime mu sve kaze
DownloadHelper: vrlo korisan za DL sa YouTube i slicnih sajtova

Hm...
ChattZilla - irc klijenat,
ForecastFox - pokazuje kako je vreme napolju... 😀
FoxyTunes - Ako te mrzi da alt-tabujesh do winampa... :d
StumbleUpon - cisto ubivanje vremena... Vodi te po sajtovima koji su se svideli drugim ljudima...
FasterFox, FlashGot, Gmail Manager, VideoDownloader - o svemu je bilo reci, i treba ih imati...

Gmail manager
Yahoo!-mail notifier
Extended statusbar
FlashGot
Tabbrowser preferences
BB code extra
Extended Statusbar
1-click weather(prilichno precizniji od ForecastFox + manje smara)

ljudi sto ne citate prethodne postove?

Aj sada jedno glupo pitanje 🙂

Sto ne koristis safari ???

adblock
allow right click
auto copy
bbcode
download statusbar
filetitle
flashblock
flashgot
forecastfox
gmail manager
imglikeopera
linkification
opanda iexif

Imam i paste&go, koja mi ne radi kako treba (pa je držim isključenu), extended statusbar extenziju sam držao jednom davno, ali je bagovala ko luda..

Poslednja izmena:
Torrent Search Toolbar
dakle , objedinjuje sve ove yahoo i google notifiere , vremensku prognozu i ono sto je na prvom mestu
pretraga po 30 torrent sajtova i jos par korisnih stvarcica
Flashblock nepotreban , ako je instaliran NoScript
isto vazi i za Session manager , FF 2.0 ga vec ima ugradjenog

Poslednja izmena:
@voka_gsw
ja koristim ovu verziju paste and go na ff-2.0.0.1 i radi normalno.

Mouse Gestures - za brze i jednostavnije surfovanje
Torrent Finder Toolbar - slican add kao Torrent Search Toolbar, ali sa vecim izborom torrent sajtova i bez vremena, mail notifiere-a isl.

Nazad
Vrh Dno