Šta je novo?

Mushkin Scorpion Deluxe PCIe SSD 240 GB (PCIe 2.0 x8, MKNP44SC240GB-DX)

DJComy

Cenjen
Učlanjen(a)
01.10.2010
Poena
159
Jel se susreo neko sa ovim ssd-om? U sledeca 2 meseca planiram da ga pazarim iz Austrije... Realno bolest!
Trenutno trosim OCZ Vertex 4 koji po Benchu ima ~3600 poena a ovaj Mushkin je na ~23100! Read/write jednostavno bolest...

Ma da.... aj kad ga kupis i shvatis da ni placebo efekat nema, pa se nerviras sto si bacio novac nepotrebno, javi kad ga bacis u oglase :D

Pricam kao neko ko je imao 12 SSD-a u isto vreme - osim veceg kapaciteta i bolje organizacije, i naravno vece sanse za gubitak podataka, nisam video nikakvu korist, a radim FS development i testing.

Znaci, sve je to super na papiru, ali dok ne pocnes da pravis neki file server (mada i za to nema previse koristi, jer je NIC/CPU/kapacitet bottleneck tu pre diska), nemoj bacati novac na ovako nesto.

Potpuno podrzavam coveka da kupi, baci velike pare i shvati da se zahebao! Tako se najbolje uci!
DJ Comy, na tvom mestu ja bih kupio dva, nikako jedan!

Za benchmark testove je sigurno strava, tako da ako veći deo dan provodiš vrteći benchmarkove, uzimaj bez razmišljanja :D Ja bih ipak sačekao da cena bude normalnija, nisi rekao cenu, ali košta sigurno blizu duplo više od klasičnog ssd-a istog kapaciteta, a realne prednosti su verovatno mizerne :)

Pitah vrlo jasno pitanje, da li se neko SUSREO sa ovim SSD-om a ne nagadjanja u paketu sa zajedljivim komentarima!? Po raznim testovima na Internetu obrni okreni najbolji je. Platio bih ga 385 eura za verziju od 240 GB. Ako bi trebao 240 GB kasvetnog SSD-a da platim oko 150 eura, a 4 puta brzi SSD ove pare, jednostavno nije za porediti. Ne znam ko se kojim poslom bavi, zbog price o gubitku podataka, ali da li mislite da bi neko pravio nesto ovako ozbiljno i trazio tolke pare za to da je apsolutno nepouzdan za koriscenje ili da ne valja, da je bacanje para itd.!? Nominalne brzine su oko 2 GB r/w sto je izuzetno. Meni realno treba za sistemsku particiju sa svim zivim aplikacijama koje su mi potrebne za graficki render.

Evo jednog review-a:

http://www.thessdreview.com/our-rev...-review-480gb-wicked-performance-great-price/

Pa, ako ti alfaunuts-ov odgovor ne valja i ne priznaješ ga za autoritet, evo ja da ti odgovorim:

Kupi ga, super je.

Bolje kupi 2 i baci u raid ako ti bas toliko treba najbolje...

Po raznim testovima na Internetu obrni okreni najbolji je. Platio bih ga 385 eura za verziju od 240 GB
Super... ja upravo cekam za 380e da mi stigne SSD od 1TB. Ajde da vidimo ko ce biti zadovoljniji?

Ne idite off, za pokretaca teme, msm da se ne isplati da uzimas ovo. :)

Hmmm... Po svoj ovoj logici, da li onda da se veruje Benchmarku za Samsung PRO seriju s obzirom da njen boost preko Magician-a nije realno sama performansa SSD-a, posto kapiram da su te ocene uzimali u obzir!? Nego ajd'...

U slucaju da vas sve poslusam i ne uzimam Mushkin Scorpion, cime da zamenim OCZ Vertex 4?

Imam dve kombinacije, posto sve ostalo mi se nekako ne uzima:
1) SAMSUNG 256GB SSD 840 Pro Series MZ-7PD256BW
2) SAMSUNG 250GB SSD 840 EVO MZ-7TE250

Hmmm... Po svoj ovoj logici, da li onda da se veruje Benchmarku za Samsung PRO seriju s obzirom da njen boost preko Magician-a nije realno sama performansa SSD-a, posto kapiram da su te ocene uzimali u obzir!? Nego ajd'...
Za Magician score je pitanje za sta ti treba SSD. Ako imas ponesto memorije i ne upisujes po 2+ GB podataka odjednom, prilicno je korisna stvar, iako se ne moze reci da je to pravi score za ozbiljniju upotrebu.
Od tvoje psihe ce zavisiti da li je to dobra stvar:)

U slucaju da vas sve poslusam i ne uzimam Mushkin Scorpion, cime da zamenim OCZ Vertex 4?
Imam dve kombinacije, posto sve ostalo mi se nekako ne uzima:
1) SAMSUNG 256GB SSD 840 Pro Series MZ-7PD256BW
2) SAMSUNG 250GB SSD 840 EVO MZ-7TE250

Zbog kapaciteta menjas? Samsung Pro ili Crucial m4/M500. EVO koristi Magician za bolje rezultate, ne Pro koliko se secam (i upravo proverih). Ne znam trenutne razlike u ceni, ali mislim da je sitna pa vredi uzeti disk koji hardverski ima bolje brzine.

Zbog kapaciteta menjas? Samsung Pro ili Crucial m4/M500. EVO koristi Magician za bolje rezultate, ne Pro koliko se secam (i upravo proverih). Ne znam trenutne razlike u ceni, ali mislim da je sitna pa vredi uzeti disk koji hardverski ima bolje brzine.
Razlika je zapravo velika, oko 9000 din je skuplji Pro od EVO.

Za model od 256GB??? 1TB je 400e, ispada da je veca razlika izmedju Pro i EVO od 256GB, nego sto kosta 256GB :D

U Austriji me PRO kosta 170 eura. Tako da cu njega verovatno. A EVO je 132... U Srbiji je PRO oko 225 sto je previse...

Kad vec gledas u Austriji, vidi koliko te izadju 512GB verzije m4 ili M500 ili S840 Pro/EVO. Mislim da ce ti mnoooogo vise znaciti dodatnih 256GB nego vece brzine (koje u stvari nisu toliko vece i bez Magiciana da moze da se primeti toliko).
Kad ti vrate MwSt. mislim da ti nece uopste biti krivo i da si malkice vise platio za 512GB.

M500 od 512GB je 195e:
http://geizhals.at/eu/crucial-m500-480gb-ct480m500ssd1-a889883.html
Pa razmisli prilicno. Mozda je S840 PRO brzi od M500 (stvarno me nije zanimalo da gledam detaljno, jer svi SSDovi danas su dovoljno brzi da samo u benchmarku mogu da primetim razliku), ali 256GB extra za <50e je glupo ne kupiti. A ocigledno ti nije problem finansijski, jer si planirao dati 380e :)

Iskreno delovace ti cudno ali mnogo mi je 512 GB. Bavim se grafickim renderom (3DS Max) i sistemska particija mi nije ni sad puna, ali posto planiram da stavim te neke bitnije vece fajlove sa mapama i materijalima na sistemsku particiju zbog brzine onda rekoh ajd da zamenim. Ne treba mi 512 stvarno. Pucam ka tome da uzmem PRO seriju. Razmisljah sinoc i tipa mogu da uzmem EVO seriju koja se pokazala izvanredno, ali bih hteo PRO seriju vrlo brzo, cisto jer gledah da je najbolji klasicni ssd trenutno dostupan za te neke normalne pare. Danas tastu uzimam doduse EVO 256 GB u E*m**-ju da stavi u Probook 450 pa cu da vidim kako se ponasa mada ne sumnjam da je dobar da ne skrecemo s teme o performansama tog SSD-a. Sto se tice PRO serije pre neki dan citah da je Magician unapredjen da podrzava i PRO seriju, mada realno i generalno nemam bas u planu da koristim tu opciju iako imam FX 8350 i 32 GB RAMA na 1600 Mhz.

Evo sad opet pogledah cenu, od juce do danas taman je za PRO pala cena na 160 eura ;).

Poslednja izmena:
Mislim da PRO (vise) nije najbolji klasicni SSD, ali dobro. :p

Pa dobro ajd ovako... Posto danas mozda treba da narucujem SSD, jel moze neko da mi sastavi otprilike listu od 3 komada trenutno najbrzih 250-256 GB? Generalno mogu i EVO da uzmem jeftiniji je...

Ma uzmi PRO!!!

Evo SSD spiska namenjenog entuzijastima:

1. Samsung 840 Pro (Samsung MDX, Samsung 21nm MLC)
  2. OCZ Vector 150 (Indilinx Barefoot 3, Toshiba 19nm MLC )
  3. Seagate 600/600 Pro (LAMD LM8780, Toshiba 19nm MLC)
  4. SanDisk Extreme II (Marvell 88SS9187, SanDisk 19nm eX2 ABL MLC)
  5. Crucial M550 (Marvell 88SS9189, Micron 20nm MLC)
Svi poseduju odlične performanse ali ako bih morao da se odlučim za neki bio bi to Samsung 840 Pro 256GB.

P.S. Pardon, već sam se odlučio. :d

Poslednja izmena:
Zavrseno sa Samsung 840 Pro od 256 GB. Gledah sve ove, svi su ispod... Prevashodno mislim da je i logicki najbolje resenje jer Sansung ima apsolutno sve svoje delove, nisu pareni kontroleri i memorije razlicitih proizvodjaca, sto je automatski dobar preduslov za dobre performanse i stabilnost. OCZ Vector 150 je isto zanimljiv, ali je i skuplji za oko 20 eura, a s obzirom da vec imam OCZ Vertex 4, ipak bih da probam Samsung 840 PRO.

Sansung ima apsolutno sve svoje delove, nisu pareni kontroleri i memorije razlicitih proizvodjaca, sto je automatski dobar preduslov za dobre performanse i stabilnost.
Nije ovo preduslov, ali ne skodi.
Za sada recimo Crucial nije imao primetne probleme sa svojim SSDovima, a ne samo da su odlicni (iako nisu vrh po performansama), vec su i uglavnom najjeftiniji.

Crucial M4 mi je najbolje ulaganje u hw koje sam ikada imao sto se tice desktop-a.

Btw, kad smo kod ssd-ova, koji od gore navedenih (ili neki drugi) idu uz Amd najbolje?

Imam hp pavilion dv6030em.

Najbolje ide Sami 840EVO od 500GB ;)

Jedan sasvim dovoljno za laptop...

Nazad
Vrh Dno