Šta je novo?

Mushkin Chronos 120GB SSD

To ti je to. Testiraj sa ATTO, videćeš sa sasvim druge vrednosti. To ti je Sandforce kontroler sa svim vrlinama i manama.

Poslednja izmena:
Dali koristis zadnje verzije Intel RST drajver i Intel chipset drajver?
Dali si iskljucio C states u BIOS?
Dali u Power Options si setirao High Performance Plan i iskljucio USB selective suspension?

Ako ni si, ondak uradi i ponovi test.

Nisam, nisam mislio da to ima neke veze sa performansama. Odradicu to sve, videcu taj C states u biosu pa cu da proverim i postavicu test...

Josh najbitno, dali ti je SATA kontroler podeshen kao AHCI u BIOS?

kontroler je u AHCI modu, instalirao sam sve najnovije, iskljucio c states... i opet isto

evo rezultata u ATTO e sad mi nije jasno koji tool je merodavniji tj kome da verujem? Ili da prodam ovaj SSD i da uzmem neki drugi model...?
2.jpg

U pitanju je Sandforce kontroler i način na koji on funkcioniše, tj. kompresuje podatke pre nego ih memoriše. Crystal Disk Mark koristi podatke koje kontroler ne može da kompresuje, što je najnepovoljnija situacija za njega, odatle i takvi rezultati. Ja imam Corsair Force 3 SSD, koji je isto što i taj tvoj Chronos i više sam nego zadovoljan. Koliku ćeš razliku primetiti u svakodnevnom radu ako uzmeš neki od bržih SSD bar meni ne opravdava zezanje sa prodajom i nabavkom novog diska. Ali ako te svrbi džep......

Pusti ga da se malo stabilizuje, jednu noć ostavi upaljen kompjuter a da ništa ne radi.

kontroler je u AHCI modu, instalirao sam sve najnovije, iskljucio c states... i opet isto

evo rezultata u ATTO e sad mi nije jasno koji tool je merodavniji tj kome da verujem? Ili da prodam ovaj SSD i da uzmem neki drugi model...?
Pogledajte prilog 105597

Ej pa probaj sa aida 64 ili hd tune , hdtune pro, cristal disk shizucu 64.
imas program HWinfo 32 pa prusti na benchmark nekoliko puta pa vidi gde si .

Poslednja izmena:
iskreno ako si uzeo nov pokusaj da ga vratis i uzmi neki Intel/HyperX 3K ili samsung 840/840 pro i nece te glava boleti...imao sam 2 chronosa i oba su krs zivi(doduse od 60gb) i oba su reklamirana i uzeti drugi(intel/samsung).od tada zaobilazim mushkin bar sto se tice ssd-a

Ne mogu da ga vratim kad je skroz ispravan, a i bas lepo radi i stabilno, u rangu je sa ostalim value ssd-ima. Gledao sam bas dosta po netu i ima rezultate u rangu svih ostalih u njegovoj klasi, od nekih cak i bolji. Jedino kod seq reada je malo sporiji zbog nekompresovanih podataka ali ionako nemam 2 ssd-a da bih to iskoristio. Uz pomoc ovog foruma sam video da je bitniji acces time i 4k :) tako da od sada to gledam. Sistem radi bas brzo, izmericu i boot time, a ovaj je odlican za nekoga ko sklapa budget masinu. Odlucio sam se za sledeci koji ima dosta brzi axx time i 4k read :) tj samsung 840pro/chronos deluxe/kingston hyperx/intel 520/ prvog koji mi dodje do ruku, ostali su u njegovom rangu... Sistem je mesavina jednih i drugih tako da ce imati isti ili slican rad u odnosu na ostale "budzetske" ssd-ove

evo ako nekog zanima AS SDD test i CDM Nekompresovani podaci... :)

moj.png 33.jpg

Ne znam sto bi ga vracao, imao sam isti taj samo 180Gb iste rezultate je davao. Sto kazes bitno je 4k, sequental i nije toliko bitan. A sto se tice 60Gb Chronos-a imao sam i taj :) prve serije su imale problem sa firmware-om, brzo je to reseno.

Ne znam sto bi ga vracao, imao sam isti taj samo 180Gb iste rezultate je davao. Sto kazes bitno je 4k, sequental i nije toliko bitan. A sto se tice 60Gb Chronos-a imao sam i taj :) prve serije su imale problem sa firmware-om, brzo je to reseno.

nije bio problem do firmware-a jer je bio u realnom radu SPORIJI OD HDD-a!!!jednostavno tako neku cudnu su seriju imali + ima asinhroni nand.Mushkin vise me nece videti bar za SSD

Nazad
Vrh Dno