Šta je novo?

Mushkin Callisto SSD 60gb

• Začetnik teme Začetnik teme Proday
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
trudimo se da ga nabavimo u Emmiju u blizoj buducnosti. potraznja za njim je bas velika.

sto, hoces da kupis? 🙂

A jel ima neko bez trudova ko ga ima na stanju?! 😉

Vidim da i OCZ Vertex 2 i Agility 2 extended imaju isti sandforce 1200 kontroler i odlican r/w (285/275) pa i to moze u razmatranje da udje!

Kakvi su ti SSDovi sa sandforce-om u odnosu na Intela koji ima odlican random read/write?

Pa gledajuci rezultate i testove po netu super su se pokazali!

Guglaj...bio je fin test sa vertex 2 modelom; probaj bas njega da pronadjes (mislim da je i na benchu neko stavljao).

Ako gledate write testove (posto je read odlican na svim novijim SSD-ovima pa prosecnom korisniku a i entuzijasti vise nije bitna razlika, vec cena), imajte na umu da vecina write testova "vara" na Sandforce diskovima zbog kompresije.

Znaci, citajte izmedju redova, najbolje testovi koji pomenu ili jos bolje istestiraju razlicite patterne.

Alfa ti si vec dugo u tome, sta je tvoj savet do nekih 170e?! I da li mi je za brzo dizanje vindowsa i aplikacija neophodan i visok write ili je dovoljno da je samo read preko 200mb?!

Takodje i mene to interesuje, dakle SSD za sistemski disk. Write ne bi trebalo da ima uticaja.:trust:

Kako bilo cu da vijam ko da mi dovuce ocz vertex2 od 60 gb ne bih da se igram sa ovim mushkin firmwerima!!

Po pitanju cene nisam siguran jer vise ne pratim, pogotovu kod nas (osim sto znam da je X25-? poskupeo PRIMETNO vani).

Jedini disk koji bih izbegao je X25-V. Mada je random write odlican, ali 50MB/s write cap za seq. ume cesto da bude problem (npr. zagusi se bukvalno kad se recimo kopira sa obicnog SATA diska cak).

Dalje od toga, moje iskustvo je bilo sta god uzeli (X25-M, X25-E, C300, Vertex, Agility..) necete primetiti razliku sve dok ih ne prebacite u neki file/DB server 😉

Ja koristim X25-E i X25-M (C300 su mi "storage", ali se koristi cesto), pod Srv03, znaci bez TRIM-a, nikad radio wipe. Performance je i dalje odlican (nema razlike cak).

Iako nisam koristio Kingstom V+, mislim da ce i oni zadovoljiti za pitanje OS-a. Write nije bitan tu puno, kad se predje 1000 vec se ne vidi razlika ako nije file/DB server u pitanju.

Jedini disk koji bih izbegao je X25-V. Mada je random write odlican, ali 50MB/s write cap za seq. ume cesto da bude problem (npr. zagusi se bukvalno kad se recimo kopira sa obicnog SATA diska cak).
Zar je to bitno za sistemski disk?
Dalje od toga, moje iskustvo je bilo sta god uzeli (X25-M, X25-E, C300, Vertex, Agility..) necete primetiti razliku sve dok ih ne prebacite u neki file/DB server 😉
Razliku u odnosu na sta?

Hvala za info alfa; ocz vertex 2 porucen!

Zar je to bitno za sistemski disk?
Nije. Za sam sistem, nije. Ako ti je 40GB dovoljno, zbog nize cene je dobar izbor onda.
Do skora je bila odlicna varijanta 2x X25-V u RAID0, ali posto su cene istog zbog EUR/USD primetno porasle, vise i nije tako dobra varijanta 😉

Razliku u odnosu na sta?
Razlike u brzini izmedju tih SSD-ova za potrebe sistemskog diska.

E kad se vec stave na dobar kontroler, i korsite za nesto ozbiljnije, tu vec ima primetnih razlika.

Nema kod nas nigde 2 gen provereno 😉

Nazad
Vrh Dno