Šta je novo?

Mushkin 996677st DDR3 (7 7 7 20)?

joza

Slavan
Učlanjen(a)
18.12.2006
Poena
309
Pozdrav,

Prica pocinje ovako, memorija je u moje ruke stigla u januaru 2010. i nakon ubacivanja u plocu iz potpisa (asus P5KC) i namestanja nativnih vrednosti (7 7 7 20 1.5v) sve je radilo do pre nekih 10ak dana kada se pojavio prvi BSOD i od tad je sve krenulo nizbrdo :mad:

Kao sto se moze videti iz slika memset i cpu-z imaju razlicite poglede na moje module :d PC3-10600(666MHz) i PC3-10700H(667MHz) treba li pomenuti da je jedan modul Samsung a drugi Mushkin i ako je KIT 2x2GB :wall: konacno sve ovo vodi ka sledecem:

1. Ako ucitam fabricka podesevanja ploce (bios-a), memoriju mi prepozna kao 6 6 6 18 (542MHz) i to radi savrseno u bilo kom testu (Linx, IntelBurn, 3DMark )
2. Ako podesim nesto zategnutije latencije i naravno 1333MHz koliko je i predvidjeno da radi ova memorija nakon par sati igranja (npr.DOW2) sledi BSOD a sto se testova tice Linx zakuca nakon 5-6 koraka
3. Trenutna podesavanja memorije su 9 9 9 24 1333MHz na kojima sam odradio Linx 45 prolaza , igranje DOW2 2 sata i odvrtio 3DMark bez greske

memtest86+ sam takodje odradio i nije prijavio gresku ni u 1. ni u 2. slucaju

Svaki predlog je dobro dosao?

p.s konfa iz potpisa CPU [email protected] mada sam i njega vracao na 2.33 i opet BSOD

Prilozi

• LinX E6550@3010MHz_TX3_Mushkin 1333 4GB.jpg
    LinX E6550@3010MHz_TX3_Mushkin 1333 4GB.jpg
    348.7 KB · Pregleda: 75
  • Mushkin 996677st.jpg
    Mushkin 996677st.jpg
    355.7 KB · Pregleda: 73
  • Linx Mushkin 9 9 9 24.jpg
    Linx Mushkin 9 9 9 24.jpg
    377.6 KB · Pregleda: 69
  • Mushkin 996677st 2x2GB kit.JPG
    Mushkin 996677st 2x2GB kit.JPG
    454.5 KB · Pregleda: 105
Poslednja izmena:
Ja imam MUSHKIN 2x2GB 1600MHz 7-10-10-24 sugavi isto mi pokazuje jedan modul
kao samsung, drugi mushkin ne razumem u cemu je stvar :sceptic:

To mene i buni, bilo je lepo dok je radilo a sad mi sve sumnjivo. Mozda nadjemo jos dvoicu sa istim kitovima pa se izmenjamo da svi imamo par od istog proizvodjaca :-devil-:

Jesi li imao slicnih problema sa tim modulima (mislim na podesavanja i bsod)?

Ja isto imam MUSHKIN DDR3 2x2 GB (na poslu sam pa nisam siguran za model) i meni pokazuje jedan modul kao Samsung, a drugi kao Mushkin.

Moj ram je malo kloknut - radi na 1666 i za sada radi stabilno.

..... jedino kada sam gledao u biosu piše da nije nameštena voltaža (nisam ja radio overklok i nerazumem se baš).

Dopuna:

radi se o DDR3 2x2GB 1600Mhz Mushkin Blackline Stileto CL9

Baš ću da pitam dečka sa foruma koji je odradio celokuoni posao.

Poslednja izmena:
To mene i buni, bilo je lepo dok je radilo a sad mi sve sumnjivo. Mozda nadjemo jos dvoicu sa istim kitovima pa se izmenjamo da svi imamo par od istog proizvodjaca :-devil-:

Jesi li imao slicnih problema sa tim modulima (mislim na podesavanja i bsod)?

hahahahaha:D nisam imao problema sljaka lepo

Stvarno svasta. Ja sam uz dosta patnji i restarta konacno dosao do dve kombinacije.

http://i44.tinypic.com/18p314.jpg

http://i43.tinypic.com/263jywl.jpg

Prva kombinacija gde na 800Mhz-a u biosu radi na 850Mhz i druga gde na 667 u biosu radi na 800Mhz-a sa propisanim latencijama. Bukvalno sam svaku stavku za NB, Ht i voltazu morao rucno da podesavam. Isto tako mi se javljao BSOD cim malo povecam voltazu memorije. Da popizdis.

Dva dana upaljen komp bez BSOD-a na ovim podesavanjima, to je jedino sto sam uspeo da izvucem a da memorija radi preko 1100MHz, deklarisanih latencija nema ni u najavi :(

Prilozi

Poslednja izmena:
http://www.asus.com/999/download/products/1694/1694_10.pdf

Da sad sam vido. To je i moj problem s Asusom. Izbirljiv po pitanju memorije. Jesi mu tutno najnoviji bios. Nigde nisam iz ovih postova tvojih provalio dal si rucno postavljao voltazu memorije? Jel to radi i sa DDR2 i DDR3.?? U biosu menjas dal hoces DDR2 ili DDR3. Interesantno.

Ploca ima 6 slotova, 4 za DDR2 i 2 za DDR3. Da voltaze menjam rucno konkretno DDR2 memorija koju sam imao (GEIL ULTRA 800 2x1 GB) radila je skoro dve godine na 4 4 4 12 (1.8v) a ovaj mushkin kad sam ubo izdrzao je nesto vise od mesec dana na 1.5v i 7 7 7 20 1333 medjutim iz nekog meni nepoznatog razloga je poceo da zakucava masinu a sto je najgore memtest86+ ne prijavljuje greske ma kako ja postavio latencije i napone a u igrama puca (win7 64 je u pitanju i to sveze dignut iz pomenutih razloga) trenutno mushkin radi na 1.6v 9 9 9 24 :mad:

Poslednja izmena:
Hehehe, izgleda da sam ja pa jedini koji ima "cak" tri modula, a sva tri su sa Samsung cipovima :p

Mushkin Blackline Series 998782es PC3-12800 (1600MHz) 7-9-7-24.

Car je kao i uvek razresio misteriju. A jeli Jozo jedno glupo pitanje, jesi prebacio u biosu tu opciju za DDR3 ili on to sam menja. Mozda je tako neka glupost.

BIOS to sam odredi kad ubodes module u vec pomenute DDR3 slotove tako da tu nista nisam mogao zeznuti ;)

Hehehe, izgleda da sam ja pa jedini koji ima "cak" tri modula, a sva tri su sa Samsung cipovima :p
Onda ti samo treba kutija sa natpisom Samsung i imas komplet :p

Poslednja izmena:
Da shvatam frustraciju. Da popizdis. U onom PDF-u pise nesto :
Visit the ASUS website for the latest DDR3-1333/1066/800 MHz QVL.
Ma idi na Mushkin sajt, registruj se sta te kosta. Tako sam ja resio moj problem. Pitas lepo onog zemljaka u postu, ta i ta ploca, sa tom i tom memorijom, molim za pomoc (na engleskom naravno).

Mushkin Blackline Series 998782es PC3-12800 (1600MHz) 7-9-7-24.

bravo care, nego da li su bolji Muskin ili Samsung čipovi ?

Lepo rece Superstarr da su Mushkin prevaranti jer prvo izreklamiraju i posalju na testove prvu seriju memorija koja je kako treba, pa posle muvaju svasta u svoje memorije, po ovome su onda bar trenutno cak i od Kingstona gori od tog mixovanja i uvaljivanja, ali Kingston bar spustio cene i memorije su korektne takodje trenutno.

Superstare ni ti nisi mogao da pretpostavis ovakav fijasko (i prevaru) od Mushkina! :d

tesko je to odrediti, zanimljiva stvar je da ni jedan modul nema serijski broj ili ga bar moja ploca ne ocitava :mad:, sve informacije o modulu dobijam na nalepnici a programi ocitavaju neke leve vrednosti koje nisu ni bluzu specifikacije na nalepnici (mislim na latencije i brzinu ) :D

evo sta kaze kod mene :wall:

Poslednja izmena od urednika:
Ma smejurija kazem ti :) nema grama zdravog razuma to sto programi prepoznaju. Evo trenutno stanje kod mene je i vise nego zadovoljavajuce. Citajuci Mushkin forum dosao sam do sledecih podesavanja za moju plocu i za sad fescera bez problema ali svaka stavka odradjena rucno

CPU E6550 7x420=2.95
Core Voltage: 1.3

Cas Latency:7
RAS# to CAS# Delay: 7
RAS# Precharge: 7
RAS# Active Time: 20

RAS# to RAS# Delay: 6
ROw Refresh Cycle Time: 88
Write Precharge Time: 8
Read to Precharge TIme: 7

Command Rate: 2T
DRAM Static Read Control: Disabled
DRAM Dynamic Write Control: Disabled

Transaction Booster: Disabled
Relax Level: 2

CPU Spread Spectrum: Disabled
PCI-E Spreader Sprectrum: Disabled

DRAM Voltage: 1.6
NB Voltage: auto

ukupan skor je da memorija radi na 1345MHz

Jako lepo si to sredio, svaka cast. Nisam ni znao da mogu ovolike razlike u latencijama na 2T a da sve radi OK. Cestitam i samo napred. Ljuljaj.

Veliko hvala danek, bez tebe nebi ni otisao na mushkin forum. Nadam se da ce potrajati stabilnost, odoh sad ceka me DOW2 - ChaosRising taman nova podesavanja novi nastavak :p

p.s stigli i novi drajveri za 8800GT hmm... to je vec neka druga tema :-devil-:

Poslednja izmena:
Onda ti samo treba kutija sa natpisom Samsung i imas komplet :p
Tako nekako :D:D:D

2 vladat1:
Stvarno ne bih znao koji su bolji... a iskreno, nisam ni znao (tacnije, jos uvek nisam uveren) da Mushkin sam pravi cipove... znam da su oni "proizvodjac" koji na svoje memorije ugradjuje cipove drugih (pravih) proizvodjaca, kao sto su Crucial/Micron, Winbond, Elpida, Nanya itd.... a ne i da sami proizvode cipove.
Kazem, i dalje sumnjam... mozda je ovo samo neki rebranding, cisto ubaceno u SPD samih modula kako bi ih programi za detekciju ocitavali kao "genuine Mushkin".

Evo nadjoh jos malo vremena za igranje sa BIOS-om :)
CPU vracen na 3.01 uz PCIE na 101 , nakon povecanja na 101 memorija se ne buni za 7 7 7 20 72 , mozda bih jos trebao smanjiti voltazu CPU-a jer je radio bez problema na 1.250v ali za sad mi je temperatura ok pa me mrzi cackati

Pozdrav i hvala jos jednom na saradnji u ovoj temi :wave:

Prilozi

• P5KC_E6550_Mushkin-996677st.jpg
    P5KC_E6550_Mushkin-996677st.jpg
    75.4 KB · Pregleda: 51
  • LinX Final.jpg
    LinX Final.jpg
    469.9 KB · Pregleda: 103
Lepo rece Superstarr da su Mushkin prevaranti jer prvo izreklamiraju i posalju na testove prvu seriju memorija koja je kako treba, pa posle muvaju svasta u svoje memorije, po ovome su onda bar trenutno cak i od Kingstona gori od tog mixovanja i uvaljivanja, ali Kingston bar spustio cene i memorije su korektne takodje trenutno.

Superstare ni ti nisi mogao da pretpostavis ovakav fijasko (i prevaru) od Mushkina! :d

Na samo ime Mushkin kosa na glavi pocinje da mi se dize...da ne duzim dalje i da se ne ponavljam, moje iskustvo sa doticnmom memorijom mozete videti ovde http://pcberza.rs/forum/topic.php?topid=24740&forid=18&katid=2

Druze, bez namere da branim Mushkin-a, mislim da je problem kompleksnije prirode (mada ne tvrdim da nije u pitanju memorija).
Kad sam zaguglao COLD BOOT BSOD PROBLEM, nacisto sam se prenerazio koliko ljudi ima taj problem (pa i ja). Nesto po ovom nasem forumu i nisam vidjao da se narod nesto zali na probleme te vrste. Cak sam i vodio neku moju statistiku.
Doticni problem se (u vecini slucajeva) javlja u kombinaciji sa Win7 64, neka Performance memorija (a koja to nije danas), videokarta 5xxx, noviji AMD-Intel cipsetovi (Intel sa manje problema).
Problem:
U pocetku sve radi ok.
Posle nekog vremena, 7-10 dana pocinju problemi. Posle 8 do10 sati ugasenog kompa, ekran pokazuje BSOD (razlicite informacije na blue screen-u).
Nakon 2-3 BSOD-a komp se normalno butuje i sve savrseno radi.
Problem se vremenom intenzivira, sistem krahira, puca Win, itd.
Bilo je dosta resenja ovog problema, ali nijedan nije univerzalan. Neki su resavali problem Win7 64 apdejtom, neki stavljanjem memorije u 2T rezim, neki su smanjivali HT, neki dizali-spustali napon proc-NB-mem, promena biosa ploca-kartica, a neki su STVARNO popizdeli, itd, itd.
Na kraju balade dosao sam do nekog zakljucka u smislu hardvera (statisticki). Najmanje problema izgleda pravi MSI (ploce), video karte (Asus), mema (Kingston). Sto se tice procesora, problem je manje vise prisutan kod svakog.
Boze sacuvaj ako neko pomisli da sam hteo da nesto izreklamiram. Ovako sam samo ja doziveo ovakve i slicne i moj problem.

Druze, bez namere da branim Mushkin-a, mislim da je problem kompleksnije prirode (mada ne tvrdim da nije u pitanju memorija).
Kad sam zaguglao COLD BOOT BSOD PROBLEM, nacisto sam se prenerazio koliko ljudi ima taj problem (pa i ja). Nesto po ovom nasem forumu i nisam vidjao da se narod nesto zali na probleme te vrste. Cak sam i vodio neku moju statistiku.
Doticni problem se (u vecini slucajeva) javlja u kombinaciji sa Win7 64, neka Performance memorija (a koja to nije danas), videokarta 5xxx, noviji AMD-Intel cipsetovi (Intel sa manje problema).
Problem:
U pocetku sve radi ok.
Posle nekog vremena, 7-10 dana pocinju problemi. Posle 8 do10 sati ugasenog kompa, ekran pokazuje BSOD (razlicite informacije na blue screen-u).
Bilo je dosta resenja ovog problema, ali nijedan nije univerzalan. Neki su resavali problem Win7 64 apdejtom, neki stavljanjem memorije u 2T rezim, neki su smanjivali HT, neki dizali-spustali napon proc-NB-mem, promena biosa ploca-kartica, a neki su STVARNO popizdeli, itd, itd.
Na kraju balade dosao sam do nekog zakljucka u smislu hardvera (statisticki). Najmanje problema izgleda pravi MSI (ploce), video karte (Asus), mema (Kingston). Sto se tice procesora, problem je manje vise prisutan kod svakog.
Boze sacuvaj ako neko pomisli da sam hteo da nesto izreklamiram. Ovako sam samo ja doziveo ovakve i slicne i moj problem.

Tacno, ti simptomi tim redom su se javljali i kod mene :mad: jos uvek sve radi da kucnem u drvo :) od proslog posta
Izasli su novi drajveri za 8800GT kao i nekoliko zakrpa za win7 64 i nije bilo BSOD-ova

Tacno, ti simptomi tim redom su se javljali i kod mene :mad: jos uvek sve radi da kucnem u drvo :) od proslog posta
Izasli su novi drajveri za 8800GT kao i nekoliko zakrpa za win7 64 i nije bilo BSOD-ova

O kolega, pa niste se hvalili da ste imali problema te vrste.:D

Evo mog recepta za resenje istog:
HT na 1600Mhz
NB freq na x9, sto mu dodje 1800Mhz
Memorija - rucno unete default vrednosti meme + Auto napon
Naravno sve ultra High najnoviji biosi i drajveri
zakrpe Win7

i na kraju..:crash: :p

Problem:
U pocetku sve radi ok.

Na kraju su mi ljubazni momci iz servisa G*g*t*o*na bez reci vratili pare(posto je doticna rikavela, a odbio sam da ponovo uzmem mushkina), uz komentar da se dosta ljudi zalilo na crkavanja Mushkin memorija iz razlicitih cenovnih kategorija celokupne ture koju su uvezli.Posle toga sam nabavio ovo cudo http://www.newegg.com/Product/Produ...m_re=patriot_1600_4_gb-_-20-220-410-_-Product koje trenutno radi na 1600MHz@ 1.78V 7-7-7-20 1T i koja posle Linxa, FutureMarka, Sandre, igara itd. radi vec 2 meseca na istom tom windowsu 7 x64 bez ikakvih najava nestabilnosti, a kamoli pucanja-rock stable. Doduse, nije za intel platformu posto je sertifikovana za AMD-ovu black edition seriju(cak ima fabricki predefinisana overclock podesavnja u AMD overdrive aplikaciji) i trazi malo jaci napon da bi se pokazala u punom svetlu, ali sam jako zadovoljan i toplo je preporucujem svima koji se dvoume koju memoriju za AMD platformu.Po defaultu, BIOS je podesio da radi na 1333Mhz 6-6-6-18 @1.55V, pa ko nece da klokuje moze i sa Intelom da je upari.

Poslednja izmena:
Na kraju su mi ljubazni momci iz servisa G*g*t*o*na bez reci vratili pare(posto je doticna rikavela, a odbio sam da ponovo uzmem mushkina), uz komentar da se dosta ljudi zalilo na crkavanja Mushkin memorija iz razlicitih cenovnih kategorija celokupne ture koju su uvezli.Posle toga sam nabavio ovo cudo http://www.newegg.com/Product/Produ...m_re=patriot_1600_4_gb-_-20-220-410-_-Product koje trenutno radi na 1600MHz@ 1.78V 7-7-7-20 1T i koja posle Linxa, FutureMarka, Sandre, igara itd. radi vec 2 meseca na istom tom windowsu 7 x64 bez ikakvih najava nestabilnosti, a kamoli pucanja-rock stable. Doduse, nije za intel platformu posto je sertifikovana za AMD-ovu black edition seriju(cak ima fabricki predefinisana overclock podesavnja u AMD overdrive aplikaciji) i trazi malo jaci napon da bi se pokazala u punom svetlu, ali sam jako zadovoljan i toplo je preporucujem svima koji se dvoume koju memoriju za AMD platformu.Po defaultu, BIOS je podesio da radi na 1333Mhz 6-6-6-18 @1.55V, pa ko nece da klokuje moze i sa Intelom da je upari.

Sorry...;)
Koliko vremena su testirali memu ovi iz G...A, ili su ti odma zamenili za taj Patriot? (I ja sam ovu moju kupio gde i ti). Kupio sam je po nekoj promotivnoj ceni od 10,5K vidim da je sada oko 12,5K...Garancija je skroz korektna.

Nazad
Vrh Dno