Šta je novo?

Multisession i DVD-R

• Začetnik teme Začetnik teme Swiper
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Swiper

Čuven
Učlanjen(a)
05.03.2002
Poena
785
Interesuje me da li mogu bezbrizno da ostavim DVD-R otvorenim i da narezem posle jos fajlova?
Rezem neke serije i fajlovi su po 1.9 GB. Ici ce po dve na disk a kasnije cu da dorezem titlove. Da li to sve moze da se lepo odradi i da posle diskovi budu korektno citljivi? Citao sam neke na cdfreak.com da su multisession diskovi ciljivi samo na DVD burn-erima.. (?)

Hvala unapred.

Da, zanima me isto i koliko svaka sesija "pojede" MB?

Čitljivi su i ovako, samo treba da dorezuješ iz istog programa.
Inače razmaci između sesija su znatno veći nego na +R (ne znam koliko tačno ali reda veličina desetak puta). U svakom slučaju preporučujem korišćenje +R diskova za multisession pošto su oni u startu predviđeni za tu rabotu.

iz licnog iskustva: na kucnim dvd playerima se zna desiti da se vidi samo poslednja sesija.
jebemliga zasto al zna da se desi

Čitljivi su i ovako, samo treba da dorezuješ iz istog programa.
Inače razmaci između sesija su znatno veći nego na +R (ne znam koliko tačno ali reda veličina desetak puta). U svakom slučaju preporučujem korišćenje +R diskova za multisession pošto su oni u startu predviđeni za tu rabotu.

koliko je to otprilike? nije 500 MB? 😛

Sećam se da sam negde pročitao 150 vs 15 MB, a na drugom mestu 20 vs 2 MB, tako da ne mogu pouzdano da tvrdim šta je od ovog tačno. Moguće da se ova prva cifra odnosi na započinjanje prve sesije.

Dobro, nije mnogo, mislim meni ne treba toliko.. Hvala 🙂

Nazad
Vrh Dno