Šta je novo?

MULTIPOOL - kopajte najisplativiju valutu

ArrowSat

Čuven
Učlanjen(a)
19.11.2005
Poena
695
Pozdrav,

Za one koji ne znaju, Multipool je zapravo nesto kao klasican pool s tim da izbor valute koju kopate moze odredjivati sam pool, tako da, bar trenutno, kopate najisplativiju valutu. I to radi solidno, s tim da naravno nije nikad sjajno.

Na primer na kraju meseca zavrsite sa gomilom valta koje ne bi ste kopali ni da vam iz duplo daju, ali sad... sta je tu je.

Moje je pitanje, znate li neki dobar multipool koji isplatu vrsi u BTC ili LTC, konvertujuci automatski te razne valute na neku od ove dve.

Kad smo vec otvorili multipool temu, mogli bi je zadrzati i za ostale razne probleme i iskustva sa istim.

P
Za one koji ne znaju, Multipool je ...

Znamo. 😀

Ne moraš da kopaš sve što oni kopaju, možeš sam da biraš šta ćeš da kopaš kod njih na pool-u.

Ja samo preko njega kopam DOGE, a inače je krš kao i svi altcoin pool-ovi. Srećom da se cgminer automatski prebacuje na alternativni pool jer multipool ispada po nekoliko puta na dan.

Inače, 20-30% kradu kao i svi ostali. Standardno što bi rekli. 😛

Pozdrav,

Za one koji ne znaju, Multipool je zapravo nesto kao klasican pool s tim da izbor valute koju kopate moze odredjivati sam pool, tako da, bar trenutno, kopate najisplativiju valutu. I to radi solidno, s tim da naravno nije nikad sjajno.

Na primer na kraju meseca zavrsite sa gomilom valta koje ne bi ste kopali ni da vam iz duplo daju, ali sad... sta je tu je.

Moje je pitanje, znate li neki dobar multipool koji isplatu vrsi u BTC ili LTC, konvertujuci automatski te razne valute na neku od ove dve.

Kad smo vec otvorili multipool temu, mogli bi je zadrzati i za ostale razne probleme i iskustva sa istim.

Middlecoin, hashcows

ja se bas i nisam usrecio sa ovim multipool verzijama
na hashcows sam za 15 sati napravio smesno 0.003 btc sa 830khs

Ja sam ovih dana samo na Multipool i tamo kopam Dogecoin,promeni se samo port na kraju i stavi 3352.
A imas LTCrabbit ,tamo kopa sve valute i pretvara u LTC na kraju. To cu probati kad zavrsim sa kuckama.
Cuo sam i za Middlecoin da je na slicnu foru.

Inace taktika koja se koristi na Multipool-u je da podesis AutoPay adresu na Cryptsy i na menjacnici podesis AutoSell.

Ja sam ovih dana samo na Multipool i tamo kopam Dogecoin,promeni se samo port na kraju i stavi 3352.
A imas LTCrabbit ,tamo kopa sve valute i pretvara u LTC na kraju. To cu probati kad zavrsim sa kuckama.
Cuo sam i za Middlecoin da je na slicnu foru.

Inace taktika koja se koristi na Multipool-u je da podesis AutoPay adresu na Cryptsy i na menjacnici podesis AutoSell.

Eeeeeh... jos kad cryptsy ne bi zakidao na depozitima 🙂 bilo bi idealno.

Ja sam bio vise za varijantu proxy servera koji dignes na svoj komp i minere usmeris na tu masinu i kad treba da menjas mining na drugu valutu, samo promenis na tom jednom kompu a ne na svim rigovima..

Postoje takvi proxy serveri koje lagano podelis.. ali dosta nestabilno rade.. pucaju.. zakucavaju.. i slicno.. tj rade neko vreme i posle haos nastane..

Nalazio sam uglavnom win varijante.. i sve su lose radile.. ako neko ima varijantu koja radi kao doxa nek podeli sa ostalima..

Smatram da multipool varijante koje se sada nude.. tipa sam menja na najisplativiju valutu, nije najsrecnija varijanta.. vise bi bilo korektno da imas opciju da samo prebacis na svom acc koju valutu radis i to je to. Postoje i takvi poolovi koji imaju tu opciju ali uglavnom su nestabilna prica..

Hash.so ima to što si pisao u poslednjem pasusu.

Da li je neko testirao sta je najbolje od gore navedenih pool-va?

Bilo bi fino da se pusti po 24h svaki pool i na kraju zabeleze rezultati gde je najvise LTC skupljeno.

Ja sam probao mnoge na po tri sata, ocekivao sam min. 0.01 Btc ali niko to nije dao, kazu mora tri dana da drzis da ti se isplati. Missm bio bas za to. Sad sam ma hash.so ali uglavnom na Smartcoinu i oko 0.04. dnevno

edit Sam sam prebacio post na pravu temu kako kaze kolega da se ne zagubi.

Ajde malo statistike, posto se muvam po "profit switching auto exchanging pool" ovima

http://poolpicker.eu/

Ali statistika je kucka ,ako pogledamo ukupan zbir za prosle dane za pomenuti sajt u btc to nam govori sve

Pogledajte prilog 137130

Statistika je koliko bi zaradili BTCa ukupno za navedene dane - 23 dana-, sa ukupno snagom 1000 KH na dan.

Kakva su vasa iskustva neki koristan link ?

Izgleda ostalo kopati LTC i ili na multipoolove, premda u poslednje vreme i oni podbacuju.

Poslednja izmena:
probao sam i waffle
isto sr.nje ko i hashcows
1.2mh 0.008 btc
slabo jako
0.01 minimum treba

Ako mi je dobra racunica

Na LTC=16$ BTC=665$

Sad je na Coinotronu 0.2711LTC/KHdan=4.33$

Granica isplativosti je malo iznad 0.0066 na multipoolovima, tada treba preci na LTC ili nesto drugo.

Racunica vazi samo u trenutku dok pisem 🙂

Mrzim multipoolove..a i glupi su kao noc..posto kopam sad ovu pandu tacno vidim kad upadne neki i skoci difictlu i 4 PUTA odjednom..mutlipool kao vidi kao isplati se al kad on uleti difictlu odmah skoci jer sam pool ima mnogo veci hash rate od coina i onda i mutlipool i ja kopamo ispod svake isplativosti.
DA ne pricam sto svaki coin uniste pre nego moze da se razvije svojim stalnim dumpovima

Mrzim multipoolove..a i glupi su kao noc..posto kopam sad ovu pandu tacno vidim kad upadne neki i skoci difictlu i 4 PUTA odjednom..mutlipool kao vidi kao isplati se al kad on uleti difictlu odmah skoci jer sam pool ima mnogo veci hash rate od coina i onda i mutlipool i ja kopamo ispod svake isplativosti.
DA ne pricam sto svaki coin uniste pre nego moze da se razvije svojim stalnim dumpovima

To sam i ja postovao sa slikom u situaciji kad se hashco.ws prikaci na neki novcic sa visestrukom snagom poola od mreze i skoci dif.
Trenutno su svi jaci multipoolovi ispod crte rentabilnosti u odnosu na LTC, sa trendom pada, videcemo sta ce biti kad taj narod predje negde drugo, porast difa i pad cene ?

Pogledaj sta se radi sa DGC ovih dana. MP se prebaci na DGC i kopaju dok tezina ne sustigne snagu mreze. Za to vreme masa njih kopa uz nerealno malu tezinu. Cim tezina poraste, idu dalje. Deblji kraj izvucemo mi sto kopamo DGC sve vreme.
DGC novcanik 1.2 ce tome da stane na put.

Ja sam kopao posle doga DHB i SMART i odustao, na bazenu gde sam hteo da kopam DGC velika mi pauza izmedju nalazenja bloka 200-400%, gde ti kopas , jel ima pauza.

Pogledaj sta se radi sa DGC ovih dana. MP se prebaci na DGC i kopaju dok tezina ne sustigne snagu mreze. Za to vreme masa njih kopa uz nerealno malu tezinu. Cim tezina poraste, idu dalje. Deblji kraj izvucemo mi sto kopamo DGC sve vreme.
DGC novcanik 1.2 ce tome da stane na put.

To sam i ja primetio i zasmetalo mi je iako sam kopao ltc. Desavalo se bas da skacu sa ltc na doge, samo sto si ti bio na jednoj strani klackalice a ja na drugoj

Ko je na Wafflepoolu izasla app za Android probao sam ga i radi cak i alarm sto nisam do sad naisao.

Pa cemu sluze shitcoini osim da se nakopaju na malom diffu i prodaju sto pre dok im je isplativost veca od LTC?Iskreno,nemam pojma ko placa te shitcoine i odakle stizu PRAVE pare,al me i bas briga dok placaju.

Dobra vest da su neki vlasnici multipoolova uocili problem koji stvaraju i pokusavaju to da rese na obostranu korist.
http://coinshift.com

Ukratko, razbacaju kopace na vise mesta, sto bi moglo da resi problem.

Nazad
Vrh Dno