Šta je novo?

Multiplayer online game - Ferion

Dante

Čuven
Učlanjen(a)
09.09.2002
Poena
604
Ima li neko zainterosavan za ovu igru. Izgleda da sam jedini iz Srbije koji igra Ferion.
Ajde ljudi pomozite da podignemo rating SCG... :D
Ja igram vec 5-6 meseci i mogu vam reci da nisam igrao bolju online igru.
Empire name: New Serbs, imate opciju search player, pa pogledajte moja dostignuca (achivements)... main page:Ferion
Za igru je pozeljno imati kablovski ili wireless net, mada moze da se proba i modemski. Brzina nije problem, vec online vreme... Javite se ako ima zainteresovanih, pa da udelim par saveta :)

Meni se zasad svidja, a postoje li neke alijanse i savezi ??

Ok, odakle da pocnem... elem...
Ferion je svimirska stratesko menadzerska, browser based, massive multiplayer igra. Kad kazem da se igra u Internet Exploreru, mnogi od vas ce odmah napustiti ovaj forum, ali molim vas, probajte, pa onda sudite. Moram da kazem da igra nije preporucljiva za likove sa manjim IQ, tako da ako spadate u tu kategoruju, zaobidjite Ferion. Igru igra uglavnom starija generacija (30) i studenti. Ima dosta i cetrdesetogodisnjaka ali i tinejdzera. Medjutim nema tinejdzera nedju najboljim igracima, jednostavno nisu dovoljno strpljivi, krenu ranije u borbu, prave noob greske... Jednom sam sreo i Doktora nauka da igra, saljemo poruke jedan drugom (u igri) i primetim kako su njegove poruke nekako lepe za usi, ispostavi se da je Doktor Biologije!

Opisacu ukratko princip igre, ali upozoravam da ce zvucati smor, ali verujte nije, svako kome se svidela i jedna stategija ili menadzerska igra, dopasce mu se Ferion!
Igra je koncipirana po Arenama. Pokrece se jedna arena nedeljno (prosek) i traje od 3 do 7 nedelja. Arena je poteznog tipa. 1 turn traje 1 sat (ima i veteran arena gde je 1 turn = 3 sata). U toku tog turna vi dajete komande svojim brodovima (sami kreirate i pravite svemirski brod!) i planetama sta da rade, istrazujete tehnologije, kontrolisete proizvodnju ruda, trgujete i pricate sa drugim civilizacijama koje ste sreli. Naravno, moguce je (I neophodno) napraviti listu komandi, tako da je npr jedna flota ima svoja naredjena za ceo dan, vi samo proverite svremena na vreme, da li je sve ok. Postoje i napredne komande za planete, tako da osvojena, ili kolonizovana planeta automatski prelazi na queue koji vi pazljivo napravite, tako da nikada vise nemate potrebu da nadgledate istu. Igra bi bila ne zamisliva bez mape, koja je jako dobro uradjena...

Kada se prijavite, moguce je igrati samo jednu, newbie arenu. Nju prelazite tako sto kolonizujete 10 planeta, sto je vrlo lako. Preporucljivo je procitati i manual, znam da je smor, zato malo citajte dok prelazite newbie arenu, pa kasnije prostudirajte ako vam se igra svidi.

Ja sam tamo jedan od najboljih igraca. Moj savet je da napravite isti login name i empire name. Imajte na umu da ce to ime ostati godinama igrali vi ili ne, tako da smislike nesto kul. Nemojte samo Killers ili neku slicnu glupost (mad Serb..) vec nesto lepo kao npr Balrok. Budite uctivi i ne saljite ruzne poruke ako vas neko napadne...
Sve sto imate da pitate, posalji te ovde, tako da ljudi cuju. Vazno je da kliknete na ovaj link: Ferion jer tako pomazete meni, videcete zasto (imacete i vi koristi).
Neznam sta bih vise rekao za pocetak, evo nekih poznatih imena, koja ce vam pomoci oko izbora imena Imperije: Silent Land, Ordago, Fan Fwar, Fanagoria, From Hell, Doomfire, Ravennites, Baradur, Solare Empire, Mo Clan, Fafnir, Dai, Varg Varum, Velouria...

S postovanjem
Nenad Jokic

pTomic je napisao(la):
Meni se zasad svidja, a postoje li neke alijanse i savezi ??
Zboravih, naravno da ima formiranja alliansi. Igra se moze zavrsiti na 3 nacina: Solo Victory, Alliance Vic, i FAC Vic (procitajte uputstvo u vezi ovoga). Sto se tice odnosa izmedjy civilizacija, ima vise treaty levela...
Mnogi tvrde da je diplomatija najbitniji faktor u igri!

Usput, zna li neko neki poseceniji gejmerski domaci sajt, hteo bih da postujem jos negde...

klanrur.co.yu
extreme3d.co.yu

mogao bi da vidiš sa Svetom Kompjutera i Gamerom u vezi toga...

btw. mene si zainteresovao za igru... ali ne verujem da ću početi ozbiljnije pre septembra... jer sada ide letovanje... odmaranje od faxa... ali nikad se ne zna... ;)

Poslednja izmena:
ja cu sigurno probati, tj vec sam i videcemo kako ide. Inace ono istrazivanje nuklerane bombe ili cega vec traje sporo do zal boga...
Milsim sve je to ok al dok se ja usemim, u celu pricu...

ovaj... znachi ovo je u stvari klon planetariona? .. neka hvala :)

kjgkreek je napisao(la):
ja cu sigurno probati, tj vec sam i videcemo kako ide. Inace ono istrazivanje nuklerane bombe ili cega vec traje sporo do zal boga...
Milsim sve je to ok al dok se ja usemim, u celu pricu...
U pocetku je jako sporo! Zamisli samo veteran arenu sa 3sata za 1 turn. Prodje 2 nedelje dok igra pocne. Medjutim kad se zakuva, ne mozes da stignes da izdelis komande, ako si pocetnik. Treba malo prakse, malo Back na exploreru, pa ctrl+c, ctrl+v... Ja sam sada u stanju da izdelim 100 naredbi za pola sata, tako da mogu da opskbim 10 floti za pola dana, i da odem na Dunav... :D
Vecina okorelih Ferionaca igra 3 arene istovremeno (arene se sukcesivno otvaraju u razmaku od 3 do 7 dana) tako da kad se jedna zavrsava, druga je u najzescoj tuci, dok treca pocinje... Naravno, ne igras svaku arenu, vec samo one u koima imas dobar start...
Prijavilo se 5 igraca do sada, 4 igraju newbie arenu, dok je jedan lik od vas zavrsio newbie za jedan dan! (jos pre par dana) Hteo bih da znam ko je ta faca... ^^

Ja batalio newbie, jer ne znam vise kako da dodjem do nje. :D :D

Dante je napisao(la):
Ima li neko zainterosavan za ovu igru. Izgleda da sam jedini iz Srbije koji igra Ferion.
Ajde ljudi pomozite da podignemo rating SCG... :D
Ja igram vec 5-6 meseci i mogu vam reci da nisam igrao bolju online igru.
Empire name: New Serbs, imate opciju search player, pa pogledajte moja dostignuca (achivements)... main page:Ferion
Za igru je pozeljno imati kablovski ili wireless net, mada moze da se proba i modemski. Brzina nije problem, vec online vreme... Javite se ako ima zainteresovanih, pa da udelim par saveta :)

os ti to da prezentujes nas tv-u ???

autarh je napisao(la):
os ti to da prezentujes nas tv-u ???
Objasni leba ti... kom tv-u, sta tv-u ...
(ne posecujem puno nase forume pa je moguce da ne znam neke uobicajene skracenice...)

Dante je napisao(la):
(ne posecujem puno nase forume pa je moguce da ne znam neke uobicajene skracenice...)

SBB info kanal ...

poceli smo da emitujemo svaki dan 2 sata programa posvecenom igrama.. za sada idu vodovi i poneka love partija se odigra.. ali ako bi bio rad da sednes pred kameru i objasnis kako se igra ond abi to bilo lepo ...

Dante je napisao(la):

moj icq je 7780504

pa se javi ako si za

Ja postovao opet (for the last time) samo da osvezim tread...

Do sada se prijavilo vise od 10 ljudi, ako neko ima pitanja, neka mi posalje PM, ili PM na Ferion Forumu, nadjiteme me tamo, cesto postujem... (arena chat - 167 veteran arena)

Mogu ti reci da me je smorio, posebno kad sam video da da bih dobio/otkljucao sve tehnologije, moram da platim. Nije da volim da igram za Dz, ali neke stvari nisu u redu. Desilo mi se da sam u Arena164 usao u alijansu, i dao im da koriste istrazivanja sa mojih 45 planeta(prosek velicine planeta 19), i sta sam dobio: da mogu jeftinije da istrazim neke stvari, koje su zakljucane jer nemam key KOJI se placa. Sto se tice njih to je ok, ali ...

Apsolutno si u pravu, ali reci cu ti samo jedan podatak. Ja sam do sada igrao (otkljucao) 10 - 15 arena, i nisam platio ni jednu! Kad si najbolji, ljudi ti jednostavno daju kljuc, i ti naravno udjes snjim u aliansu... Samo treba da igras par arena, budes dobar, kulturan, das im ruda u pocetku i trazis u pravo vreme...

btw. video sam da neki lik iz SCG igra (La Town), ali te nisam nasao na forumu, postuj tamo, ako si OK, ljudi te zapamte... (I daju ti kljuc)

Poslednja izmena:
Da to sam ja. :)
Nisam se nesto exponirao na forumu...

on line igra

Probao sam ferion i nije losa. Posveticu joj vise vremena cim mi prodju ispiti. Malo je teza i mora da se procita celo upustvo, UZAS. Mogu da vam preporucim slicnu space strategiju koja je podjednako dobra, malo prostija ali vrlo zarazna.

Space federation

Galactic Conquest je najbolja, druge dve igre su nove i nebitne.

Nazad
Vrh Dno