Ok, odakle da pocnem... elem...
Ferion je svimirska stratesko menadzerska, browser based, massive multiplayer igra. Kad kazem da se igra u Internet Exploreru, mnogi od vas ce odmah napustiti ovaj forum, ali molim vas, probajte, pa onda sudite. Moram da kazem da igra nije preporucljiva za likove sa manjim IQ, tako da ako spadate u tu kategoruju, zaobidjite Ferion. Igru igra uglavnom starija generacija (30) i studenti. Ima dosta i cetrdesetogodisnjaka ali i tinejdzera. Medjutim nema tinejdzera nedju najboljim igracima, jednostavno nisu dovoljno strpljivi, krenu ranije u borbu, prave noob greske... Jednom sam sreo i Doktora nauka da igra, saljemo poruke jedan drugom (u igri) i primetim kako su njegove poruke nekako lepe za usi, ispostavi se da je Doktor Biologije!
Opisacu ukratko princip igre, ali upozoravam da ce zvucati smor, ali verujte nije, svako kome se svidela i jedna stategija ili menadzerska igra, dopasce mu se Ferion!
Igra je koncipirana po Arenama. Pokrece se jedna arena nedeljno (prosek) i traje od 3 do 7 nedelja. Arena je poteznog tipa. 1 turn traje 1 sat (ima i veteran arena gde je 1 turn = 3 sata). U toku tog turna vi dajete komande svojim brodovima (sami kreirate i pravite svemirski brod!) i planetama sta da rade, istrazujete tehnologije, kontrolisete proizvodnju ruda, trgujete i pricate sa drugim civilizacijama koje ste sreli. Naravno, moguce je (I neophodno) napraviti listu komandi, tako da je npr jedna flota ima svoja naredjena za ceo dan, vi samo proverite svremena na vreme, da li je sve ok. Postoje i napredne komande za planete, tako da osvojena, ili kolonizovana planeta automatski prelazi na queue koji vi pazljivo napravite, tako da nikada vise nemate potrebu da nadgledate istu. Igra bi bila ne zamisliva bez mape, koja je jako dobro uradjena...
Kada se prijavite, moguce je igrati samo jednu, newbie arenu. Nju prelazite tako sto kolonizujete 10 planeta, sto je vrlo lako. Preporucljivo je procitati i manual, znam da je smor, zato malo citajte dok prelazite newbie arenu, pa kasnije prostudirajte ako vam se igra svidi.
Ja sam tamo jedan od najboljih igraca. Moj savet je da napravite isti login name i empire name. Imajte na umu da ce to ime ostati godinama igrali vi ili ne, tako da smislike nesto kul. Nemojte samo Killers ili neku slicnu glupost (mad Serb..) vec nesto lepo kao npr Balrok. Budite uctivi i ne saljite ruzne poruke ako vas neko napadne...
Sve sto imate da pitate, posalji te ovde, tako da ljudi cuju. Vazno je da kliknete na ovaj link:
Ferion jer tako pomazete meni, videcete zasto (imacete i vi koristi).
Neznam sta bih vise rekao za pocetak, evo nekih poznatih imena, koja ce vam pomoci oko izbora imena Imperije: Silent Land, Ordago, Fan Fwar, Fanagoria, From Hell, Doomfire, Ravennites, Baradur, Solare Empire, Mo Clan, Fafnir, Dai, Varg Varum, Velouria...
S postovanjem
Nenad Jokic