Šta je novo?

Multimedijalne CD??

de_witch

Čuven
Učlanjen(a)
10.03.2002
Poena
604
Zelim da napravim multimedijalni cdu kojem odprogramski jezika bih mogao da se pozabavim resavanjem ovog problema?

de_witch je napisao(la):
Zelim da napravim multimedijalni cdu kojem odprogramski jezika bih mogao da se pozabavim resavanjem ovog problema?

Pa mozes recimo kao obicnu HTML stranu koja ce da ima autorun na CDu, mozes recimo i kao flash ili bilo kom drugom programskom jeziku (recimo VB).

Fora je da napravis prezentaciju (ono sto tebi treba) i da ona lepo radi na svim racunarima. Smestis je na CD i lupis autorun i to je to.

Pozdrav i srecno! :wave;

predlazem ti da probash paket macromedia director 8.5...jeste da nije lako kao html stranica ali takodje nije tesko kao neki programski jezik. ceo paket mozesh da zamislish kao flash na steroidima.

silvereye je napisao(la):
ceo paket mozesh da zamislish kao flash na steroidima.

ha, ha....:D

A jel znas otprilike cemu sluze ostali prograi macromedijini. Mislim, osim flasha i dreamweavera, naravno?

pretpostavljam da osecash da sam neki ***** koji taj program nikada nije ni pokrenuo a da ne govorimo da zna da ga koristi...da, znam da je epitet flash na steroidima mozda netachan. iako director ima komplexan jezik - Lingo meni je taj paket odlichan jer pored UI-a, koji mi je poznat preko Freehanda, koji koristim skoro svakodnevno sada ima i mogucnost (od verzije 8.5) da u neku "multimediju" ubacim i 3d modele iz mnogih paketa ...

ma necu da se pravdam...

silvereye je napisao(la):
pretpostavljam da osecash da sam neki ***** koji taj program nikada nije ni pokrenuo...

Ne, ne ....pogresno sam shvacen ili sam se ja lose izrazio. Meni je samo bio smesan taj izraz jer ga nisam nikad dosad cuo! A ono pitanje idalje stoji posto JA ne znam cemu sluze. Prema tome, u neku ruku sam ja taj *****.:(

Izvini ako je tako zvucalo ali nisam ni u najmanju ruku mislio nista lose!

Pozdrav! cheers

- fireworks je alat specijaliziran za pripremu grafiku za net. odlichan alat jer u sebi optimizuje java aplete, bitmape i vektore...
- freehand je konkurent korelu i adobe illustratoru
imash josh i coldfusion i JRun programe ali ja ih ne koristim
- pre je postojao i homesite (textualni html editor). sada mi njegova buducnost nije jasna , odnosno da li je ili nije spojen sa dreamweaverom mx.

Ja ti preporucujem Flash lakse ces da ga naucis nego Director.

Za multimedijalne CD-ove je Director neprevazidjen... Ima dosta tutorijala za njega na netu, a obratite paznju samo koliko multimedijalnih CD-ova (instalacionih, muzickih, raznih enciklopedija) ima "Made with Macromedia Director" logo.

Mnogo laksi za ucenje, je Multimedia Builder, toplo ga preporucujem, mada nema onoliko mogucnosti kao Director. Podrzava kompletnu multimediju (video, muzika,...) a sve se na kraju zapakuje kao i kod Directora u .exe fajl.

Najjednostavnija varijanta je html, ali i tu se mogu postici efektni rezultati (imajuci u vidu sva ogranicenja kojih se drzimo kad radimo html prezentaciju za internet, ovdje ne morate previse voditi racuna o optimizaciji slika, mozete komotno ubacivati muziku, video sekvence,...)

Link

Zaboravio sam postaviti i link:
MeGa multimedija

(2 CD-a su uradjena html-om, a jedan Multimedia Builder-om. Pripremamo jos 2 Macromedia Director-om)

cheers

Nazad
Vrh Dno