Šta je novo?

Multifunkcionalna konfiguracija

Dr.Cooler

Poštovan
Učlanjen(a)
18.05.2014
Poena
54
Sastavio sam jedno konfiguraciju i sad me zanima koliko su komponente kompatabilne jedne sa drugim i koliko je konfiguracija dobra. I da li bi ste nesto izmenili?

Konfiguracija je:

Matična ploča MB LGA1150 Z87 MSI Z87-G43, PCIe/DDR3/SATA3/GLAN/7.1
-11760 DIN

Procesor Intel CPU LGA1150 Intel® Core™ i5-4670K, 3.40GHz BOX 22nm
-23380 DIN

Grafička kartica GeForce GTX660 MSI GAMING 2GB DDR5, DL-DVI-I/DL-DVID/HDMI/DP/N660 GAMING 2GD5/OC
-20000 DIN

Hard disk 'HDD SATA3 7200 1TB Seagate Barracuda ST1000DM003, 64MB
-6000 DIN

Memorija DIMM DDR3 8GB 1866MHz Kingston HyperX Fury White CL10, HX318C10FW/8
-7571 DIN

Napajanje 630W Thermaltake Smart SPS-630M Modularno, 14cm fan/80PLUS
6899 DIN

Kuciste MS Industrial DRAGON GAMING
2100 DIN

Imam lose iskustvo sa AMD grafickim katicama, a posto sam prezadovoljan sadasnjom grafikom ipak uzimam neku nVidia GeForce.
A na TT Versa II mi se ne svidja dizajn, tako da bih uzeo Thermaltake V4 Black Edition ako je preporucljivo. A sta mislite za kompatabilnost?

Poslednja izmena:
Komp korisitm za novije igrice, za graficki dizajn, web dizajn, programiranje, surfofanje netom. Planiram da klokujem procesor i ova maticna mi je izgledala najstabilnije. Zeleo bih da ovu konfiguraciju koristim jedno 5 godina bez promene komponenata. Vidite moju koniguraciju u opisu i bice vam jasno zbog cega zelim bolji kompjuter. Budzet mi je 600€ bez graficke koju cu kupiti naknadno kada sakupim novac, a do tada cu koristiti integrisanu grafiku. Treba mi stvarno prejaka konfiguracija, koja ce da pogura sve nove igrice bar u medium modu. POZZ

Bilo bi lepo kada bi mogli da mi uklopite neku konfiguraciju do 600€ sa grafickom sa najmanje 2GB nVidia i navedenom maticnom plocom. I da nema na njoj nekih zlj komponenata, kau Kung-Fu napajanja... Pozz

Poslednja izmena:
To je to otprilike. Mozda ce ti neko dati drugi predlog za plocu, ako ima neka bolja za overclock za te pare.

Sa GTX760 se mozes igrati fino i na high podesavanjima. E sad, to sigurno nece moci narednih 5 godina. 😀
Procesor je jak i bice jak bar jos 3 godine, tako da ako ti bude bas "kriticna" situacija u igrama - menjas samo graficku.

ALI,
ti slobodno zanemari sve ove sitnice sto ti pisem jer ces se osecati preporodjenim kada nakon tog Celerona predjes na i5. Uzivaj. 😉

Poslednja izmena:
A jel ima neko kvalitetno i sigurno napajanje od minimalno 700W za manje pare? Nemora da rade sve igrice koje izadju u narednih 5 godina. Nego ove sto su do sada izasle. I sta mislite za kvalitet kucista?

P.S ja ne igram sve igrice koje izadju, eventualno 1 koja izadje u godini. Meni pre svega treba konfiguracija za graficki dizajn i surfovanje netom. I ne treba zaboraviti brzinu, a meni je potrebno otvaranje Opere za 1 sekundu, startovanje CorelDRAW-a za nekoliko sekindi... I startovanje Os-a za minimalno 15 sekundi. I na kraju jaka konfiguracija koja ostavlja bez daha 😀 Pozz

Poslednja izmena:
Na internetu sam nasao kalkulator koji racuna potrosnju komponenata i potrebnu snagu napajanja. sa svim ovim komponentama izracunao mi je 600W, a ja vremenom mozda dodam jos nesto pa mi zato treba neko od 700W ali malo jeftinije od ovog Thermaltake-a. Izvinite sto vas zamaram, ali ne daju se pare tek tako. Kvaitet kucista ne utice na preformanse ali utice na buku, ako su stranice deblje bice manja buka, a ako su stranice tanje onda ce buka biti veca a kuciste ce biti lako pa ce lim stvarati vibracije koje iritiraju. Pozz

Poslednja izmena:
Na internetu sam nasao kalkulator koji racuna potrosnju komponenata i potrebnu snagu napajanja. sa svim ovim komponentama izracunao mi je 600W, a ja vremenom mozda dodam jos nesto pa mi zato treba neko od 700W ali malo jeftinije od ovog Thermaltake-a. Izvinite sto vas zamaram, ali ne daju se pare tek tako. Kvaitet kucista ne utice na preformanse ali utice na buku, ako su stranice deblje bice manja buka, a ako su stranice tanje onda ce buka biti veca a kuciste ce biti lako pa ce lim stvarati vibracije koje iritiraju. Pozz

"Debelo" i prostrano kućište, pa još ako ima i ugrađene filtere i ventilatore, košta bar 100 EUR. Onda ti za dobro hlađenje bez previše buke treba dobar CPU hladnjak, a za onu brzinu koju si ranije naveo treba SSD. Sve to je već preko 200 EUR, sa krštenim napajanjem i preko 300, a s obzirom da želiš da ti mašina uspešno služi sledećih 5 godina, mislim da je 600 EUR nedovoljno.

SSD i kvaliteten hladnja se podrazumevaju, nisam trazio neko neznam kakvo kuciste, nego sam pitao kakvo je kuciste u njegovom cenovnom rangu. Nije bitno da li ce da traje narednih 5 godina, nego je bitno da je konfiguracija postojana. Ja programe koje ubacim sada kada ga kupim koristicu i u narednih 10 godina bez proemne verzije. Bitan mi je kvalitet da ne bude da posle isteka garancije na komponente pocne da se kvari. Pozz

Matična ploča MB LGA1150 B85 MSI B85-G43 GAMING, PCIe/DDR3/SATA3/GLAN/USB 3.0
-10470 DIN

Procesor Intel CPU LGA1150 Intel® Core™ i5-4670K, 3.40GHz BOX 22nm
-23380 DIN

-6000 DIN

-7571 DIN

6899 DIN

Thermaltake V4 Black Edition
4300 DIN

Evo ovo je konacna konfiguracija koju sigurno kupujem. 😀 Trebalo mi je malo vremena da se odlucim. Izabrao sam drugu maticnu plocu, jer ima bolji sistem za kontrolu overclocka, bolji zvuk, bolju mreznu karticu koja ima sistem protiv laga... Graficka ce biti integrisana dok ne kupim onu preporucenu. Pozz

Moraš da proveriš koji bios ima ta ploča, jer su proizvođači na Intelov zahtev u novijim biosima za B85 ukinuli overklok opcije. Moj savet ti je da ipak uzmeš Z87 ploču.

Matična ploča MB FM2+ A88X MSI A88X-G45 GAMING, PCIe/DDR3/SATA3/GLAN/7.1/USB3
-13780

Procesor APU FM2 AMD A10-5800K, 3.8GHz/ Radeon™ HD 7660D Black Edition
11400

-6000 DIN

-7571 DIN

6899 DIN

Thermaltake V4 Black Edition
4300 DIN

A sta mislite o voj konfiguraciji, malo je jeftnija i po meni bolja. koju grafiku uz nju preporucjete i da li biste nesto promenili?

To što si sad sklopio je smešno u odnosu na i5.
A napajanje ti je i 500w dovoljno.
Ali ono TT 630W je odlično i jeftino za ono što nudi.

Matična ploča MB AM3+ 990FX MSI 990FXA-GD65, PCIe/DDR3/SATA3/GLAN/Raid/7.1

Procesor CPU AM3+ AMD FX-8320, 3.50GHz BOX Black Edition 32nm

+ Ostale komponente naveden u prethodnoj konfiguraciji

Jel moze ov da pridje i5 konfiguraciji?

Pa *** tako je.
i5 ga bukvalno melje u svemu, ne mogu se porediti...

Edit:
8320 je već druga stvar 🙂

Nazad
Vrh Dno