Šta je novo?

Multifunkcijski uređaj, ali da radi sve pod OS X????

RingeRaja

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
18.03.2005
Poena
1,185
Dakle, razmišljam da uzmem neki multifunkcijski uređaj, dakle - laser b/w printer, scanner, copir (fax me ne interesuje), ali da SVE radi pod OS X-om bez nekih budževina. Dakle, hoću uređaj koji ima regularnu podršku za OS X (driver-e koje je napisao proizvođač, ne third party), ali da radi baš sve, i printer, i scanner (ovo je koliko vidim problem) i copir, dakle BAŠ SVE SA ORIGINALNIM PROIZVOĐAČKIM DRAJVERIMA.
Dajte preporuke.
I da, da ne moram da prodajem bubreg za njega, dakle nešto oko 300-400 evra max.
Hvala unapred.

HP i Mac OS X po mom iskustvu = katastrofa - kao nogama da pisu drivere.

Epson skener i stampac lepo radi sa Macom. zaboravio sam da probam onaj Sharp na Macu, valjda cu se setiti sutra... :/

Pošto sam bolestan danas sam malo brljao po net-u u nadi da će mi se iskristalisati stvari oko ovog multifunkcijskog uređaja koji planiram, ali ništa. Tj., nije baš ništa, ali pored sveg traženja nisam našao uređaj kome u specifikaciji nedvosmisleno stoji da ispunjava neke uslove koji su meni bitni.
Dakle: - laser b/w printer
- 1200x1200 dpi scanner
- copir

Sve ovo MORA nedvosmisleno i 100% sigurno da radi sa originalnim proizvođačkim drajverima na OS X Snow Leopard 10.6.4 (i dalje, na narednim verzijama, podrazumeva se).
Ne znam, da li ja ne mogu da skapiram šta proizvođači žele da kažu, možda i mogu da rade, ali nigde ne stoji ono jednostavno, radi sve po OS X-om i tačka. Sve je nešto zavijeno i uvijeno, HP navodi neke spiskove koji rade nativno pod OS X sa setom drajvera, ali nigde ne stoji doslovce šta sve radi, ima samo neki spisak multifunkcijskih uređaja kod kojih radi samo štampač, ali za ove druge ne stoji da sve radi + za neke stoji da se proizvođač obavezuje da uradi drajvere, ali ne piše kada će da ispuni tu svoju misiju.
Mnogo je sve počelo da me nervira, a ne bih da se zeznem i uzmem nešto što neće da mi radi kako treba.
Ovaj moj Minolta QMS b/w laser radi za medalju, otplatio je sebe odavno (kupljen je još davne 2002.), recikliram ga do izbezumljenja i radi savršeno, pa ne bih da ga zamenim sa nečim što naizgled radi bolje, ali u praksi ne.
Ako neko ima iskustveno preporuku za ono što meni treba slobodno neka postuje, preporuke preko net-a mi ne trebaju, čitam i ja dosta toga, ali nisam uveren da će to i da radi kako treba.
Dakle, ko ima multifunkcijski device na OS X SL i kome radi SVE neka viče!!!
Hvala unapred i pozz

p.s. da, potreban mi je uređaj koji mogu da kupim, džaba ako radi, a nije više aktuelan

E, kad bi to bilo tako jednostavno ne bih ovde pitao. Prvo, ono što preporučuju na Apple sajtu mi u principu ne odgovara po svojim karakteristikama, a drugo nigde ne stoji eksplicitno da kod ovih multi-device-va sve radi.
Ponavljam, proizvođači kao da ni sami nisu načisto kako će uređaji da im rade pod non-Win OS-ovima, pa nigde konkretno ne navode i garantuju da će sve da radi i kako.
Zato i pitam da li neko već ima neki device da iz prve ruke znam na čemu sam.

A ti onda ponesi MacBook pa idi po radnjama i probaj svaki koji ti odgovara po karakteristikama dok ne nađeš onaj koji radi (ako ti dozvole). :D Ako to ne uspe onda možeš da kreneš po kućama ljudi koje znaš, a imaju uređaj koji bi ti odgovarao, pa probaj svaki sa Mac-om. :D

Poslednja izmena:
Bravo dexx!!!
Ovo deluje kao jako dobar izbor, a izgleda, po prisustvu drajvera da radi baš sve, i printer, i skener, a boga mi, i kopir.
Pri tome je cena više nego povoljna, pogotovo ako se uzme broj strana koje može da odštampa sa jednim tonerom.
Za sada prvi pik, hvala još jednom dexx.

A ti onda ponesi MacBook pa idi po radnjama i probaj svaki koji ti odgovara po karakteristikama dok ne nađeš onaj koji radi (ako ti dozvole). :D Ako to ne uspe onda možeš da kreneš po kućama ljudi koje znaš, a imaju uređaj koji bi ti odgovarao, pa probaj svaki sa Mac-om. :D

Oprostiću ti samo zato što si duplo mlađi od mene.:D

..Za sada prvi pik, hvala još jednom dexx.

nema problema, ovo je novi model ali imam dobra iskustva sa njegovim predhodnikom, jako lepa kultura rada i vrlo fino rešeni driver-i, doduše za Win ali ne bi trebalo biti razlike.

Šta da mi opraštaš. Da nije uvreda.

Hmmm, ne znam, ali savet ti je baš... kao da sam retard, pod mišku MacBook pa da idem od vrata do vrata. Kako bi ti reagovao da ti neko savetuje tako nešto? Sa sve smajlijima na završecima rečenica?! Nije u redu sinak, nije u redu.

Poslednja izmena:
nema problema, ovo je novi model ali imam dobra iskustva sa njegovim predhodnikom, jako lepa kultura rada i vrlo fino rešeni driver-i, doduše za Win ali ne bi trebalo biti razlike.
Aha, a koji je njegov stariji brat? I kako ide sa reciklažom? Ja sam ovaj svoj Minolta QMS PagePro 1200w do sada pitaj boga koliko puta reciklirao, sve radi najnormalnije, verovatno će moći još da se reciklira, ali meni je potreban i skener i kopir, s obzirom da mi se desi vrlo često da mi je potrebno ili skeniranje ili kopiranje, pa moram do fotokopirnice u komšiluk, a i izdaci nisu mali.

Ajde molim te. Šala bre. Šta si se odma uvredio. Pa takoreći se znamo lično, (mislim nismo više samo nick-ovi na forumu). Zamisli da sam ono izgovorio uz smeh u razgovoru, ne verujem da bi se tada uvredio. Pa ono je za smejanje, a ne za uvređivanje. :p

Poslednja izmena:
Ajde molim te. Šala bre. Šta si se odma uvredio. Pa takoreći se znamo lično, (mislim nismo više samo nick-ovi na forumu). Zamisli da sam ono izgovorio uz smeh u razgovoru, ne verujem da bi se tada uvredio. Pa ono je za smejanje, a ne za uvređivanje. :p
Ok, bolestan, nikotinska kriza, kratak fitilj, šta-god, malo ozbiljnije sam sve primio, šta ćete.
NHF:wave:

Cek bre shta je problem, ja kupio Canon MX300 na blef, nisam ni znao da bi mozda trebao da ima problema sa drajverima, i uz njega dobio disk za Windows i disk za OS X, sve radi iz prve...

Nazad
Vrh Dno