Pošto sam bolestan danas sam malo brljao po net-u u nadi da će mi se iskristalisati stvari oko ovog multifunkcijskog uređaja koji planiram, ali ništa. Tj., nije baš ništa, ali pored sveg traženja nisam našao uređaj kome u specifikaciji nedvosmisleno stoji da ispunjava neke uslove koji su meni bitni.
Dakle: - laser b/w printer
- 1200x1200 dpi scanner
- copir
Sve ovo MORA nedvosmisleno i 100% sigurno da radi sa originalnim proizvođačkim drajverima na OS X Snow Leopard 10.6.4 (i dalje, na narednim verzijama, podrazumeva se).
Ne znam, da li ja ne mogu da skapiram šta proizvođači žele da kažu, možda i mogu da rade, ali nigde ne stoji ono jednostavno, radi sve po OS X-om i tačka. Sve je nešto zavijeno i uvijeno, HP navodi neke spiskove koji rade nativno pod OS X sa setom drajvera, ali nigde ne stoji doslovce šta sve radi, ima samo neki spisak multifunkcijskih uređaja kod kojih radi samo štampač, ali za ove druge ne stoji da sve radi + za neke stoji da se proizvođač obavezuje da uradi drajvere, ali ne piše kada će da ispuni tu svoju misiju.
Mnogo je sve počelo da me nervira, a ne bih da se zeznem i uzmem nešto što neće da mi radi kako treba.
Ovaj moj Minolta QMS b/w laser radi za medalju, otplatio je sebe odavno (kupljen je još davne 2002.), recikliram ga do izbezumljenja i radi savršeno, pa ne bih da ga zamenim sa nečim što naizgled radi bolje, ali u praksi ne.
Ako neko ima iskustveno preporuku za ono što meni treba slobodno neka postuje, preporuke preko net-a mi ne trebaju, čitam i ja dosta toga, ali nisam uveren da će to i da radi kako treba.
Dakle, ko ima multifunkcijski device na OS X SL i kome radi SVE neka viče!!!
Hvala unapred i pozz
p.s. da, potreban mi je uređaj koji mogu da kupim, džaba ako radi, a nije više aktuelan