Šta je novo?

Multi level marketing - jel to po zakonu?

E sad, postoje bolji i loshiji multileveli, naravno da nije isto kada je proizvod neshto osrednje ili neshto vrhunsko kada ti treba to da nudish prijateljima ili rodbini. Multilevel (po nekim pravilima iz udzbenika marketinga) mora da bude jasno definisan, bez mogucnosti obmane i mora da za proizvod ima kvalitetnu robu. I naravno da je bolje da prodajete potroshnu robu, koju ce kupac uvek doci ponovo da kupi. Ovo naravno nije moguce bez kvalitetnog proizvoda, neko ce te zaje*ati za budjav shampon jednom ali sledeci put nece. Kada imash proizvod koji kupac hoce da uzme svaki put kad ga potroshi to je druga pricha. Ako prodajesh Kirby usisivache ili Zepter sherpe necesh se usreciti jer to ljudi kupuju jednom u zivotu i nikad vishe.
Ima tu puno priche, nimalo nije jednostavno. Hocu da kazem da tvrdim da ima poshtenih sistema, u kojima chovek (koga to interesuje, nije MLM za svakog, na primer za mene nije :) ) moze i da zaradi.

Ali sve ovo, naravno, nije tema ovog foruma. :)

Poz

Samo jedan demant! U Srbiji se proda mesecno 900+ kirbija (svakog meseca!!) i raste!
Ja od tog posla zivim 3godine, pa nisam sektas, klosar, smarac, zombi i ostalo!

Samo jedan demant! U Srbiji se proda mesecno 900+ kirbija (svakog meseca!!) i raste!

a (i) tebi verovatno fali samo trenutni kupac da bi osvojio nagradno putovanje na Sejshele (ili gde vec) i svi, ali apsolutno svi su ti kupili kirbi, osim upravo coveka kod kog se nalazis...
ma daj...........

Ja sam Kirby zombija video nekoliko. Nisam chuo ni za jednog uspeshnog. Opet, to ne znachi da ti ne verujem.

Sa druge strane, znam desetine (da, najmanje desetine) ljudi koji udobno zive od multilevela koji za proizvod ima kvalitetno potroshno dobro. Samo o tom odnosu, koji su multileveli isplativiji, pricham.

Opet, ne vidim shta ce ova tema na Benchmark Forumu.

Poz!

Kako sta ce ovde? Zar ne citash izmedju redova ???

Ispipava se teren za pocetak multilevel prodaje PC hardvera ! :d

Tema je potrebna zato sto: Meni je lik koji je pokushao da uvali jedan od sistema rekao - evo vidite, za samo 330 dolara clanarine vi ne samo sto dobijate mogucnost da zaradite milijune, vec i svoju stranicu na internetu, tj prostor, tu mozete napraviti reklamu svoje firme (ako je imate), a internet je cudo, svi ce je videti itd.. Pri tome lik to pokazuje na rumunskom lap-top-u a navodno zaradjuje 5000e mesecno. O celom online sistemu isplate prica kao o nevidjenom cudu koje ima samo taj sistem. Za sajt kakav bi svaki prosecni bench html poznavalac napravio za cuku vremena, taj lik kazhe, wow vidite samo kako je sajt ozbiljan, vidi se da su mega-giga!? Pri tome tvrdi da za sajt treba ne znam kakva infrastruktura!? "My place" i sl ne spominje ;). Besplatne hostinge takodje. I tvrdi kako sajt ili sistem nikada ne mozhe da "padne" itd..

E da MLM "korporacije" u nas, zbog svog sekta pristupa se uglavnom reklamiraju preko interneta (nema ih na tv-u) na oglasnim sajtovima, tipa "nemate posla - zaradite milijune", junk mailu, forumima, itd..

Znaci te MLM baje su usko povezane sa IT-om i glavno oruzije u hypovanju im je prosecna IT nepismenost ljudi. A sveti ciljevi bencha su - koliko sam skapirao - podizanje IT svesti. Sto IT svest bude veca, to ce ovi MLM zombiji i njihova prica biti prozracnija. Stoga treba to malko razdemistifikovati. Cisto da se ljudi pripreme, kad dodje zombi da vredja njihov IQ i IT poznavanje, da se ne ozrace preterano, kao ja prvi put..

Poslednja izmena:
pa ta fora sa clanarinom je losa i prvi znak da je klasicna mamipara u pitanju... dobar mlm ne podrazumeva clanarinu nikakvu... mada ko zna mozda je samo srpska varijanta sa clanarinom jer je dobro poznato da je to svuda u svetu ilegalno

zaista je dobro znati i za ovakvo iskustvo koje je haludza spomenuo, vrlo korisno

a (i) tebi verovatno fali samo trenutni kupac da bi osvojio nagradno putovanje na Sejshele (ili gde vec) i svi, ali apsolutno svi su ti kupili kirbi, osim upravo coveka kod kog se nalazis...
ma daj...........

Nagradna putovanja nisu nikakva fora i to su jasno definisana takmicenja koja se raspisuju 3 puta godisnje i traju po 4 meseca! Svako ko ima 24 prodaje od toga jedan mesec sa minimum 8 prodaja osvoja putovanje! Nije fora! Do prodavca je kako predstavlja to putovanje na prezentacijama neko baronise da mu fali 1 prodaja neko nesto drugo, ali svi su ljudi razliciti... Licno sam osvojio putovanje u ST Petersburg (2005)!:) Najgore je kad covek sudi o necemu o cemu pojma nema!:trust:

Da, ocigledno je da 20 ljudi iz ove teme nema pojma o cemu prica (iz tvog ugla gledano) :D :d

Nagradna putovanja nisu nikakva fora i to su jasno definisana takmicenja koja se raspisuju 3 puta godisnje i traju po 4 meseca! Svako ko ima 24 prodaje od toga jedan mesec sa minimum 8 prodaja osvoja putovanje! Nije fora! Do prodavca je kako predstavlja to putovanje na prezentacijama neko baronise da mu fali 1 prodaja neko nesto drugo, ali svi su ljudi razliciti... Licno sam osvojio putovanje u ST Petersburg (2005)!:) Najgore je kad covek sudi o necemu o cemu pojma nema!:trust:

Pa, sad... Bash da ne znam i nije, al ajde... A i po nekoj mojoj matematici, ovo tvoje takmicenje malo ne drzi vodu...
Ali, vi prodavci, ne da znate da smarate... Jos kad u rodjenoj kuci covek pocne da ***** mojoj babi kako njoj nije stalo do njenog zdravlja, i kako je bolje da (gotovo ovim recima: ) odvoji pare za hranu i lekove, i da kupi kirbi... Pa uzeo bih mu onaj usisivac i sve ga u glavu bio njime... A i one fore: Evo, shefica mi je bash u kraju sa ugovorom, pa je javila da ce da navrati (to je isti onaj koji je prodao kirbi svakoj kuci u koju je usao a nosi cipele iz 1980\1990-ih, i javlja se na svoj supermoderni c35 kome je maska lepljena izolirkom, jer zjapi kao harmonika)... Ma daj...
Kao sto neko rece, sve bih ja to uza zid............

Poslednja izmena:
Vrh Dno