Šta je novo?

multi-HDD Docking station ili Externi multi-HDD rack

knjaz.milos

Slavan
Učlanjen(a)
02.10.2007
Poena
320
Naisao sam na neke proizvode kod nas tipa AXP HDD docking station

ali me interesuje istovremeno povezivanje vise diskova,pa da li iko zna da li mogu da se nabave docking stations sa vishe od jednog HDD dock-a ili externi HDD rack za vise diskova ? intereusju me modeli,proizvodjachi,pouzdanost....

Mislim da su PC Project (tel:1.900.29) predstavnici Tt-a.

molim te da mi hitno posaljes privatnu poruku sa adresom i telefonom firme u kome se moze kupiti ovaj Thermaltake docking station BlacX Duet.

Hvala unapred.

Naisao sam na neke proizvode kod nas tipa AXP HDD docking station

ali me interesuje istovremeno povezivanje vise diskova,pa da li iko zna da li mogu da se nabave docking stations sa vishe od jednog HDD dock-a ili externi HDD rack za vise diskova ? intereusju me modeli,proizvodjachi,pouzdanost....

Evo da ti i ja dam par sugestija, pošto vidim da se interesuješ za multibay rešenja.
1. Što se tiče multibay enclosure-a na kupovinu u zemlji Srbiji zaboravi - jedino što ovde ima da se uzme su 2-bay NAS device-ovi, ali "pravih" multibay enclosure-a nema.
2. Imaj u vidu da su multibay enclosure-i relativno skup sport, pogotovo ako hoćeš neki iole kvalitetniji, pa još sa "obiljem" mogućnosti povezivanja (USB, eSATA, FW400/800)
3. Ako već razmišljaš o ovakvom uređaju imaj u vidu za šta ti je potreban - "običan" storage, bez RAID opcija ili RAID multibay enclosure, koji je pravi mali comp sam za sebe.

Dakle, sve zavisi šta ti treba.
Ja mogu samo da ti predložim ono što ja imam i uskoro dobijam, a to su:
http://www.sansdigital.com/towerraid/tr4ub.html - ako ti treba običan storage
http://www.drobo.com/products/drobo.php - ako hoćeš nešto više:)
Drobo mi uskoro stiže pa ću naknadno postovati utiske.
Pozz

Nije još, stiže u subotu (tako bi bar trebalo).
Kad bude stigao napraviću poseban post sa sve slikama i utiscima.
BTW, cena je 400 evra đuture, samo enclosure, bez docking station-a.
Čekaju ga i 4 Samsung-a 1,5 TB F2, pa ćemo da vidimo kako će da ispadne.

Kada su hadrovi van kućišta ili su na servisu ili se radi bekap i transfer .. izbegavajte da hdd koje koristite za bekap držite stalno pod naponom.
Ovih par sugestija od Ringeraje mi se čini sasvim na mestu, istog sam mišljenja:
1. Što se tiče multibay enclosure-a na kupovinu u zemlji Srbiji zaboravi - jedino što ovde ima da se uzme su 2-bay NAS device-ovi, ali "pravih" multibay enclosure-a nema.
2. Imaj u vidu da su multibay enclosure-i relativno skup sport, pogotovo ako hoćeš neki iole kvalitetniji, pa još sa "obiljem" mogućnosti povezivanja (USB, eSATA, FW400/800)
3. Ako već razmišljaš o ovakvom uređaju imaj u vidu za šta ti je potreban - "običan" storage, bez RAID opcija ili RAID multibay enclosure, koji je pravi mali comp sam za sebe.
Ova treća stavka je poprilično bitna .. džaba ti jeftina ext.kutija kada podaci neće moći leteti između njih .. da bi sve letelo između to mora i da se kešne.

Nazad
Vrh Dno