Šta je novo?

"multi" boot dvd?

• Začetnik teme Začetnik teme ab2bad
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

ab2bad

Čuven
Učlanjen(a)
19.12.2005
Poena
609
Kako da napravim bootabilni DVD koji ce mi pri bootovanju ponuditi (kao recimo hiren's boot cd) vise opcija, nesto ovako:

1. install OS 1 (recimo winXP)
2. install OS 2 (linux)
3. install OS 3
4. Hiren's boot CD

ideje? sta bih jos mogao staviti na DVD?

Ja sam pokusavao sa MagicISO programom na napravim image CD koji je butabilan pa da to snimim na DVD sa jos nekim fajlovima ali nisam nikako uspeo !!
Nece da boot-uje taj DVD pa nece. Dodatni fajlovi koje sam snimio na DVD postoje ali ne i boot CD fajlovi koje sam hteo da snimim na DVD. Cackao sam ali bez ikakvog uspeha. Ako neko moze ukratko da me uputi bio bih mu zahvalan !

Jos uvek nema resenja?

Pronasao sam lep manual na MSFNu ali nece nikako MiniPE da mi proradi. Podigne ga ali ne prikaze meni i tu stane.

Stavio sam
XP pro SP2 Volume Licence
Unattended XP pro SP2 Volume Licence
Unattended XP pro SP2
ERD 2005
MiniPE 2006 (koji bootuje ali nece da prikaze menu button)
Hirens 8.2
sve ovo ne prelazi velicinu od 1.8GB i ako nero prikazuje da je pun disk jer program pomocu koga se to pravi radi neku extra kompresiju.
I nisam uspeo Knoppix 5.01 da ubacim.

:wave:

prevod s francuskog DEO 1

Sta ce vam biti potrebno?
CD sa instalacijama verzija windowsa koje zelite da grupisete na DVD-u
DVD rezac( smaraju al aj da prevedem i to)
Bilo koji program za rezanje koji moze da reze ISO fajl.
Dovoljno prostora na disku(HDD)
Da kopirate sve fajlove( ukljucujuci sistemske kao i sakrivene)
Hex editor, npr besplatan Free Hex Editor, izbegavajte EditHexa ili UltraEdit jer izgleda da prave probleme
CD Shell 2.0.11 - ('Downloads' -> 'CD Shell' -> 'Download').
CDIMAGE 2.47 ( NT/2000/XP/2003)
WinImage 6.10
Opciono, VMware Workstation 4.0.5 ili Virtual PC 5.0.2.
Pozz

Deo 2

za pocetak napravite dir ROOT, u okviru njega dir BOOT i kopirajte sve fajlove i dir iz CD Shell-a u taj folder. Pozeljno je napraviti i treci folder SETUP koji se nalazi u ROOT-u (u folderu SETUP cete staviti sve verzije OS koje zelite da narezete na DVD) . Trebalo bi sve to ovako da izgleda:
D:\ROOT\
D:\ROOT\BOOT\
D:\ROOT\SETUP\
KAKO FUNKCIONISE BOOT bilo kog windowsa XP:

1. Boot sektor pokrece iz direktorijuma i386 fajl setupldr.bin .
2. setupldr.bin daje instrukcije da procita fajl txtsetup.sif iz dir i386
3. txtsetup.sif zatim salje instrukcije da u root-u cd-a pokrene setup.exe

PS. Sad pocinje malo komplikovaniji deo a ja sam previse umoran da bi sad prevodio tako nesto, tako da cemo to ostaviti za sutra( tj.danas)
POZ

zendraqla je napisao(la):
sve ovo ne prelazi velicinu od 1.8GB i ako nero prikazuje da je pun disk jer program pomocu koga se to pravi radi neku extra kompresiju.
I nisam uspeo Knoppix 5.01 da ubacim.

:wave:
Nema kompresije, poenta je da se isti fajlovi ubacuju na DVD samo jednom, a onda pokazivači tih fajlova (koji su u različitim folderima) pokazuju na iste fizičke sektore na disku. Ovo je vrlo korisno pošto je 90% fajlova u sve tri varijante WinXPSP2 isto i onda što džabe da se troši prostor kad ne mora. Glupi Nero ne podržava ovakve egzibicije, ali se takav disk vrlo lako može napraviti pomoću UltraISO-a, samo treba otići na Properties diska i čekirati "Optimize".

voodoo_nbgd je napisao(la):
Nema kompresije, poenta je da se isti fajlovi ubacuju na DVD samo jednom, a onda pokazivači tih fajlova (koji su u različitim folderima) pokazuju na iste fizičke sektore na disku. Ovo je vrlo korisno pošto je 90% fajlova u sve tri varijante WinXPSP2 isto i onda što džabe da se troši prostor kad ne mora. Glupi Nero ne podržava ovakve egzibicije, ali se takav disk vrlo lako može napraviti pomoću UltraISO-a, samo treba otići na Properties diska i čekirati "Optimize".

cool ,)

Nazad
Vrh Dno