Šta je novo?

Muke sa modemom

Pohlepni

Čuven
Učlanjen(a)
09.12.2003
Poena
604
U pitanju je Sweex Intel Ambient 536EP V.92Hard modem na NF7 ploci.

Pod ME radi sve bez problema, ali pod XP-om zeza, tj. s vremena na vreme kad se upali masina XP pronadje novi hardware, tj. modem i instalira drajvere sa default podesavanjima, pa mora svaki put da se ponovo sve podesi (zemlja i inicijalizacioni string) ctp;

Jel imao neko slicnih problema ili ima ideju kako da se resi ovaj problem?
Samo da napomenem da promena slotova ne daje nikakve rezultate, te nema nikakvih konflikata sa resursima.

edit: samo da dodam da je instaliran SP1.

Ne mogu da verujem da niko nije imao makr iole slican problem!!!!!

imam isti problem sa intelovim ambientom na istoj ploci samo to mi se desi svakih dvadesetak dana po jednom , da nemas instaliran i uvek aktivan win fax 10 program ,kod mene mislim da je to problem cheers

Samo je instaliran modem,a problem postaje sve ucestaliji.
Danas je pri svakom paljenu prijavljivao novi hardware...

Sta mislis da probas nesto, moglo bi da ima veze, al nisam cuo da je neko zbog toga imao ovakav problem.
Da pogledas u biosu opciju PnP OS, pa da stavis na No, ili disabled, jer po definiciji ovako setovano se pri bootu ( pre windowsa) inicijalizuju sve PnP kartice koje su ubodene u pci.
Ukoliko je setovano na yes (ili enabled) objasnjava se (u uputstvima) da ce pre win-a biti inicijalizovane samo najneophodnije kartice (tipa vga, ide, scsi [ali ne i modem]), dok ce ostale inicijalizovati win. E sad, neke preporuke (ne znam koliko su tacne/netacne) kazu da je zgodnije da bude No za npr. winXP, a Yes za npr. win9x/me - iako su i prvi i drugi PnP os-i (pa je to objasnjenje malo nejasno - al` u svakom slucaju za neki npr. linux je jasno da treba da stoji No).

Naravno ovo gore ne bi smelo da izaziva takav problem kakav ti imas(bez obzira da li je enabled/disabled), al mislim da ti nece biti tesko da probas. Mozda jos i da iskljucis eventualno ukljucena neka kesiranja/ shadowing, pod biosom.
Inace, jel ukljucen ACPI u biosu - ako nije, mozda bi tu mogao da lezi problem.

Bacaj taj intel modem (ja sam ga bukvalno bacio u kantu,posle koriscenja od tri sata)....lupi search na forumu i videces sta se prica o njemu i kakve sve nenormalne probleme pravi mnogim vlasnicima istog......

P.S. A "HARD" je kao ona stvar u dede od xxx godina :cuss:

Twix je napisao(la):
Bacaj taj intel modem (ja sam ga bukvalno bacio u kantu,posle koriscenja od tri sata)....lupi search na forumu i videces sta se prica o njemu i kakve sve nenormalne probleme pravi mnogim vlasnicima istog......

P.S. A "HARD" je kao ona stvar u dede od xxx godina :cuss:
Veoma konstruktivan predlog za koji sam siguran da ce mu resiti problem ctp;

Nisu svi u mogucnosti da bace u kantu 10€ tek tako i da kupe nov modem, a ti ako si vec imao viska mogao si to da prilozis za humanitarnu akciju ;).

Hm,pa i nisam neki imucko.....naprotiv......ali to sam uradio u trenutku besa........u zivoru nisam video losije urajeno parce opreme za komp.......izvinjavam se zbog toga sto se nisam setio humanitarne akcije :( ........
Primetio sam da mnogi prodavci hvalisu taj modem kao blesavi,a to je samo da bi ga prodali.......tako da toplo savetujem svima koji kupuju modem,da ga elegantno zaobidju i ne bacaju pare.......

A ja kada sam ga vec uzeo i zeznuo se,nisam imao srca da ga nekome prodam,kada znam da bi taj kupac sigurno bio neko ko nezna nista o tome,i samo bi o meni posle svega mislio lose.....tako da je bolja kanta,nego da nekoga zeznem......

DS9 je napisao(la):
Sta mislis da probas nesto, moglo bi da ima veze, al nisam cuo da je neko zbog toga imao ovakav problem.
Da pogledas u biosu opciju PnP OS, pa da stavis na No, ili disabled, jer po definiciji ovako setovano se pri bootu ( pre windowsa) inicijalizuju sve PnP kartice koje su ubodene u pci.
Ukoliko je setovano na yes (ili enabled) objasnjava se (u uputstvima) da ce pre win-a biti inicijalizovane samo najneophodnije kartice (tipa vga, ide, scsi [ali ne i modem]), dok ce ostale inicijalizovati win. E sad, neke preporuke (ne znam koliko su tacne/netacne) kazu da je zgodnije da bude No za npr. winXP, a Yes za npr. win9x/me - iako su i prvi i drugi PnP os-i (pa je to objasnjenje malo nejasno - al` u svakom slucaju za neki npr. linux je jasno da treba da stoji No).

Naravno ovo gore ne bi smelo da izaziva takav problem kakav ti imas(bez obzira da li je enabled/disabled), al mislim da ti nece biti tesko da probas. Mozda jos i da iskljucis eventualno ukljucena neka kesiranja/ shadowing, pod biosom.
Inace, jel ukljucen ACPI u biosu - ako nije, mozda bi tu mogao da lezi problem.
Probao sam sve varijante.Sacekao sam par dana da vidim da li ce biti nekih promena (zato nisam odgovorio),ali po starom je i dalje.
Znaci problem i dalje stoji.Hvala.

Twix je napisao(la):
Primetio sam da mnogi prodavci hvalisu taj modem kao blesavi,a to je samo da bi ga prodali.......tako da toplo savetujem svima koji kupuju modem,da ga elegantno zaobidju i ne bacaju pare.......

A ja kada sam ga vec uzeo i zeznuo se,nisam imao srca da ga nekome prodam,kada znam da bi taj kupac sigurno bio neko ko nezna nista o tome,i samo bi o meni posle svega mislio lose.....tako da je bolja kanta,nego da nekoga zeznem......
Inace kao sto sam vec naveo-modem radi savrseno dobro na ovoj centrali (ne najbolje ali odnon cena-performanse je odlican).
:happy: Molio bih zato samo konstruktivne predloge.

Evo ga ambient na Epoxu RDA+ i radi ko sat sa PnP OS enabled...Fora je u NF7 plochi, i to nije jedina kartica koja nece da radi...Abit je to, namuchish se da namestish, ali kad namestish najbolje radi...Mada,bash zbog toga sam uzeo epoxa :D

Inache, ambienta sam ubadao u najmanje 50 konfi sa razlichitim plochama i chipsetima (ali NF7 mozda samo jednom) i svuda je radio bez problema....

driver je napisao(la):
Evo ga ambient na Epoxu RDA+ i radi ko sat sa PnP OS enabled...Fora je u NF7 plochi, i to nije jedina kartica koja nece da radi...Abit je to, namuchish se da namestish, ali kad namestish najbolje radi...Mada,bash zbog toga sam uzeo epoxa :D

Inache, ambienta sam ubadao u najmanje 50 konfi sa razlichitim plochama i chipsetima (ali NF7 mozda samo jednom) i svuda je radio bez problema....
da li znas kako se ponasa "Intel Ambient 2chips"(tako ga prodavci oznacavaju i kazu da nije kao ovaj sto ja imam) na NF7.Ako radi da prodam njega.
:wave;

Meni isti taj modem radi na NF7-s v2.0 bez problema (zasad).

Pohlepni je napisao(la):
...
Molio bih zato samo konstruktivne predloge.

Ja sam se mucio nevidjeno sa Intel Ambient modemom, da bi ga na kraju zamenio sa Agere (Lucent), koji radi savrseno. E sad taj pacenik nije bio Sweex vec Mercury, ali to ti je isto.

Pohlepni je napisao(la):
...

Probao sam sve varijante.Sacekao sam par dana da vidim da li ce biti nekih promena (zato nisam odgovorio),ali po starom je i dalje.
Znaci problem i dalje stoji.Hvala.

Da se meni desava tako, verovatno bih pomislio npr. i da proverim da li sam iskljucio com portove u biosu, pa da se javljanje novog hardvera desava kao kombinacija nalazenja com porta, mada bi u tom slucaju verovatno imao i neki konflikt (a to, kazes, nije slucaj).

Ja mislim da je najzgodnije da probas sa menjanjem drajvera - pogledaj ovde sta pise, mada nema niceg specijalnog: http://www.modem-help.co.uk/chips/int536.html
a ovo dole je za drajvere sa intelovog sajta, za taj modem:
http://downloadfinder.intel.com/scripts-df/Product_Filter.asp?ProductID=977
Na istoj strani, pogledaj u levi deo ekrana, pod developer information je i dokumentacija.

Blade je napisao(la):
Meni isti taj modem radi na NF7-s v2.0 bez problema (zasad).
Ajd napisi koje drivere i koje setovanje,koji OS koristis... cheers

DS9 je napisao(la):
Da se meni desava tako, verovatno bih pomislio npr. i da proverim da li sam iskljucio com portove u biosu, pa da se javljanje novog hardvera desava kao kombinacija nalazenja com porta, mada bi u tom slucaju verovatno imao i neki konflikt (a to, kazes, nije slucaj).

Ja mislim da je najzgodnije da probas sa menjanjem drajvera - pogledaj ovde sta pise, mada nema niceg specijalnog: http://www.modem-help.co.uk/chips/int536.html
a ovo dole je za drajvere sa intelovog sajta, za taj modem:
http://downloadfinder.intel.com/scripts-df/Product_Filter.asp?ProductID=977
Na istoj strani, pogledaj u levi deo ekrana, pod developer information je i dokumentacija.
E ovo je konstruktivan predlog.
Probacu sa novim driverima a ako i to neupali,posto od gore navedenog sve je OK,.... :eye:

U doticno vreme sam imao te nove drivere,a ploca mi je asus......menjao sam gomilu stringova,cak sam ga spustao,sa v92 na v90,pa jos nize (cini mi se na v42)......nista mi nije upalilo......
elem,pitao sam kolegu koji ga ima,i on kaze da mu super radi......

Cini mi se da je u pitanju igra na srecu pri kupovini...... :?

Blade je napisao(la):
winXP sp1, driver za modem 4.43.1.0
Imas li neki link za te drivere ili ako mozes da ih posaljes na mail(ako nisu mlogo veliki) :wave;

i mene bi isto zanimalo, posedujem isto ***** od modema.

Evo ja se ubih sa nameštanjem usroboticsa :-( Nešto pišti, a i ima samo 2 nivoa volume-a on i off :-( A i ima na modemu samo line in bez phone-a :-(

Sentenced je napisao(la):
Evo ja se ubih sa nameštanjem usroboticsa :-( Nešto pišti, a i ima samo 2 nivoa volume-a on i off :-( A i ima na modemu samo line in bez phone-a :-(
Ne valjaju ti drajveri ;)
Pokusaj sa nekom drugom verzijom...

Pa imam one XP ove i one sa USrobotics sajta za moju verziju modema USR803098-OEM i isto sr**e. :-\

Sentenced je napisao(la):
Pa imam one XP ove i one sa USrobotics sajta za moju verziju modema USR803098-OEM i isto sr**e. :-\
Pokusaj da nadjes neku drugu verziju na nekom alternativnom mestu...

I ja sam imao isto modem ali sam ga promijenio,mada nisam imao problema tokom koriscenja.A sad mi je drug dao na koriscenje Lucentov modem NAMRTVO je stabilan a i ne kosta punoo!!! VRHH je ...

Nazad
Vrh Dno