Šta je novo?

Muke sa dvostranim Kingsonom-value 512Mb

miske

Slavan
Učlanjen(a)
20.01.2006
Poena
301
Imam racunljku sastavljenu od sledeceg:MSI K8N Neo Platinum(onaj ozloglaseni sa dvofaznim napajanjem),Semprona Palermo 2500+(na pravih 1400Mhz),HDD40Gb,DVDRW,ABIT9550CDT(flesovan na 9600,ako neko zna V-mod neka slobodno kaze) i dva 256Mb memorijska modula(PQI CAS3 i A-DATA CAS 2.5 jednostrani).Sve se ovo da solidno kloknuti na HTT317x2.5 sto daje oko 2200Mhz,AGP je zakljucan,a memorija u biosu podesena na 133Mhz sto daje okruglo 200 realnih megaherza.Dalje nisam isao najvise zbog napajanja(bios daje HTT do 450Mhz),a memoriju sam gledao da namestim na okruglo 200Mhz bas zato sto je rasparena.Uz neku triper kombinaciju bih mogao da menjam moje dve 256-tice za 1x kingston value 512Mb/2.6V CAS3,pa bih onda definitivno imao uparenu memoriju,pa se malo igrao u biosu da za isti cpu klok malo kloknem i memoriju(to je bio plan :banana: ) Danas sam dobio kingstona novog i neotpakovanog pa sam ga odmah i steknuo u komp bez vadjenja starih modula cisto da vidim dali radi i kako je to kada imas 1000megabajta ;) .Sve je proradilo iz prve,nisam morao ni bios cackati(malo sam se pribojavao onih 2.6V na kingstonu).Evo sada sledi problem:kada sam izvadio moje dve 256-tice racunar nije hteo da butuje.Mislio sam da je problem u slotu pa sam kinga prebacio u slot1 ali opet nista.Zatim je naravno sledilo ciscenje c-mosa na fabricke vrednosti i mogu vam reci da se nisam mnogo iznenadio kada je sve proradilo,a ja sam osetio ukus kiselog grozdja posto sam naslutio sta se meni i mom klokerskom planu sprema.Probao sam da napon rucno postavim na 2.6V pa sve kloknem na gore navedeno i provereno ali avaj,ili pisti ili cuti a ne butuje svakako.Stabilan Windows se pojavio tek(ili vec)na 250HTT,a na 300HTT imam plavi ekran.Evo sada sam iscupao Kingstona i ubacio svoju memoriju pa sve opet radi nabrijano(na 1T).Posto imam jos dan-dva da se mucim dok se ne odlucim za trampu bio bih jako zahvalan za savet,ukoliko neko resenje postoji,ili neko objasnjenje pa da se ne mucim vise. :D .I sta sad,ispadne da mi je jedino resenje za neku mozda nadogradnju jos jedna 256-tica ili sta? :wall: Svaka pomoc je dobrodosla i naravno pozz...

Da ne ispadnem crna ovca i da mi se smeju :)

Ja Kngstonu (value ram) ne verujem upopste - "bilo koja samo ne nju" :) ...
ne samo da mlatim praznu slamu , nego se toga drzim . Juce sam zamenio geil 2x256 mb cl 2,5 6-3-3 i ubacio 1x1gB PQI - radi bez problema na def voltazi na 240 mhz tajminzi : CL2,5 8-4-4 da li moze malo da se stegne videcu kasnije kad imam vremena.
nijedna PQI dosad niej !@#!@#
poz...

zaboravih ova je tkdj dvostrana... cenim da su dvostrane 1gb.. kvalitetnije od dvostrane 512 u globalu :D

Kingston je cudo,pravo cudo!Kolike li pare daju za oficijalno testiranje na novim plocama kad ono te-deklarisane mem ne rade!VR je postao najveca budja...Zlatno pravilo:hrani svinju i ne cackaj dugmice-ako sve radi dobro zasto da sve radi lose?

Identican sam problem imao na ga-k8ns takodje sa kingston vr memorijom i menjao sam sa kolegom sa posla na 2*512 pqi i sada to sljaka na 2.5-3-3-6 normalno na default 200 mhz.Kingston mi je u pravom smislu reci oduzeo jedno 15 sati namestanja i nervoze.

Puno hvala na iskrenom saucescu,od Kingstona sam odustao definitivno.Sada mi je jos smesnije kad se setim kako u racunarskim radnjama kad ih pitas za memoriju odmah zaverenickim tonom nude kingstona(imamo super stvar,samo par stoja skuplje al je kingston a ne bilo sta).I naravno uvek je value.Da ne kazem da kod pazara ili menjaze bilo kakvog hardvera uvek kazem da mi je komp kloknut (i kako i koliko) a onda se svi prave blesavi i u 90% moram da slusam price o stetnom uticaju overkloka,gubitku garancije i svasta tako to. :wall: Najgluplje sam se osecao kad sam trazio drugu 256-ticu za sadasnji komp,naime zeleo sam da bude CAS2.5 pa da oba stika budu kolko tolko uparena.Na par mesta cini mi se da me i nisu najbolje shvatili(CAS???),neke je vise interesovalo a sta ce to meni,neki su nudili da porucim neke hiper skupe varijante a lepo sam rekao da imam a-data(navodno "Kreton")modul na CL2.5 koji lepo radi pri ostrijim tajminzima i da mi nesto u toj klasi treba.Na kraju su mi u jednoj rekao bih dosta "renomiranoj"prodavnici kazali da imaju PQI CL2.5,bilo mi je malo sumnjivo al turio sam poverenje u firmu i pazario.Naravno,CPU-Z i svaki drigi dijagnoza prog. je kazao 400Mhz=CL3/333Mhz=CL2.5/266Mhz=CL2.Posle se trgovac kunuo da njegova ploca isti takav modul detektuje kao CL2.5 i da to super radi a kada sam ga pitao koju plocu ima ispalo je da ima neki KT400 ili KT333 koji svakako memoriju ne goni na vise od 333Mhz... :wall: Posle toga nisam imao vise snage da se objasnjavam a NEDAJ-BOZE reklamiram...Samo su mi izrasle magarece usi i tiho sam otisao domu svome da popijem pivo i pogledam rprizu milionera... :D Hvala na iskustvima

miske je napisao(la):
Puno hvala na iskrenom saucescu,od Kingstona sam odustao definitivno.Sada mi je jos smesnije kad se setim kako u racunarskim radnjama kad ih pitas za memoriju odmah zaverenickim tonom nude kingstona(imamo super stvar,samo par stoja skuplje al je kingston a ne bilo sta).I naravno uvek je value.

Eh zemljace...i ja imam slicnih problema sa Kingston value ram modulima, sa tim da moj primerak radi na 208mhz na 2.5 cl (sto je spektakulatno :D ), nista drugo ne vredi nego lepo prodati Kingston i uzeti nesto bolje.

Vrh Dno