Šta je novo?

Muke po windowsu

bolkonski

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2000
Poena
604
Osim sto win XP nece da se instalira na masinu, sto sam preboleo, ne znam kako da skinem "ono" kada bootujem sistem on mi daje opciju da udjem u svoj windows (98) ili da idem na XP setup. Kako to da iskljucim. Hvala u napred

fdisk/mbr

Kako to mislis, nece ??? Zbog nedovoljne hardware-ske jacine ? Izvini molim te, al' kakav to krs drzis na koji XP nece da se instalira ??? Jer ako nije zbog hardware-ske zahtevnosti, sto ne nadjes u cemu je fora, mora da nesto radis pogresno...

Anyway, obrisi ntdetect.com i ntldr u C: (skriveni fajlovi, moras da imas podeseno na view all file).
Ustvari kad bolje razmislim, sacekaj da se jos neko javi, mozda treba jos nesto da se cisti u registry-u ili nesto da se menja MBR, to ne znam tacno...

imam abit BE6-II sa cellyjem na 600 hard maxtor 40 giga na 7200 i 256 MB rama, mislim da je masina ok. Kada pripremi fajlove za intalaciju i restartuje masinu, onda radi ono sta radi, napise windows is now starting i onda mi izbaci gresku koja u slobodnom prevodu glasi kako imam srece sto me je spasio jer imam neko gadno ****** na kompjuteru, kaze mi da restartujem a ako ni tada ne uspe onda moram da cekiram viruse i bla, bla, bla.

covek tu bi moralo da radi, noesto ti pravi problem, zameni memoriju ako imas mogucnosti pa probaj...pozdrav

bolkonski je napisao(la):
...kako imam srece sto me je spasio jer imam neko gadno ****** na kompjuteru, kaze mi da restartujem a ako ni tada ne uspe onda moram da cekiram viruse...

A da probas instalirati XP na cist, formatiran hard?

Probao sam ja i da ga instaliram na prazan disk, tada nije hteo ni da prepozna da imam hard, ali nije vise u tome problem. Ja hocu samo da mi se ne pojavljuje pri bootovanju da biram koji cu sistem (jer imam samo jedan). Hvala

Ma masina je super (sem malo sporijeg CPU-a, ali i on je daleko iznad minimalnih potreba XP-a) tako da to moze da se eliminise.
Pa jes'li uradio mozda to sto ti kaze ? Dobro skeniranje, ono dubinsko gde skenira bas sve fajlove, mozda stvarno imas neki virus ili trojanca, ustvari mozda si ga imao nekad pa je promenio neki sistemski fajl, pa mu to sad smeta (nije bas najlogicnije, al sa ludim Windows-ima je uvek sve moguce...)
Kao drugo jel' si probao onu opciju kad proverava sistem za softversku i hardversku kompatibilnost, kad ubacis instalacioni CD to je jedna od opcija koja se odmah pojavi u prvom dialogu, ne mogu sad da se setim kako se ono tacno zvase. Tu bi trebao da napravi spisak svega sto mu smeta odnosno da prijavi sta nece raditi nakon instalacije (al to je samo informativno, opet bi trebao da moze da se instalira...)
Kao trece, ja bih probao sa nekim drugim instalacionim diskom, uzimajuci u obzir nase piratske izvore, na svasta moze da se naleti, i naravno obavezno Pro Corporate, Home Edition zna da zeza...

He, al' niko vise da ozbiljno odgovori na tvoje osnovno pitanje, mozda sve ovo pisemo bez veze jer mozda ti bas i neces vise da instaliras XP vec samo da se otarasis njegovih ostataka...

bolkonski je napisao(la):
Probao sam ja i da ga instaliram na prazan disk, tada nije hteo ni da prepozna da imam hard, ali nije vise u tome problem. Ja hocu samo da mi se ne pojavljuje pri bootovanju da biram koji cu sistem (jer imam samo jedan). Hvala
Da kao sto sam i mislio...sorry nisam video tvoj post, bio sam u Reply-u :( Al' ajd, necu sad da brisem prethodni post, mozda nekom drugom zatreba...

probaj da u boot.ini stavis timeout=0, pod uslovom da ti je Win 98 default OS (sve se to podesava u doticnom file-u)

Imam jedno mozda glupavo pitanjce...
Da li kojim slucajem imas ukljucen virus protection u BIOSU ? Jer kod instalacije Windows pise u MBR i ako imas ovu opciju enable-ovanu instalacija nece proci.
Chekiraj ovo mozda pomogne...

a za brisanje "onog" ti je gladiac odgovorio... fdisk/mbr

drugarski pozdrav

Nazad
Vrh Dno