Šta je novo?

Muka sa hladjenjem

• Začetnik teme Začetnik teme SoKoL
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

SoKoL

Slavan
Učlanjen(a)
09.12.2007
Poena
304
Imam Bartona 2600+ vec nekoliko god. i zadovoljan sam njime posto zadovoljava sve moje potrebe. Posto je procesor dosta star a i kuler takodje temperatura je pocela nenormalno da mi raste ide i do 70-75c pri max opterecenju, sto se meni nikako ne svidja. Kuleru se rmp smanjio sa 3600 na jedva do 2000 po biosu.(cistio sam ga redovno tako da sigurno prljavstina nije u pitanju). Znam da je doslo vreme da promenim ceo kuler pa me zanima sta mi preporucujete da uzmem. Trebao bi mi neki kuler koji bi bolje hladio procesor posto bih hteo malo i da ga oc.
Znaci treba mi kuler za socket A platformu....bio bih vam zahvalan kada bi mi preporucili neke koji se sada mogu naci na www.itsvet.co.yu da bih znao gde da ga potrazim. (vazne mi je odnos cene i karakteristika....buka koju stvaraju mi nije bitna).

Imam Bartona 2600+ vec nekoliko god. i zadovoljan sam njime posto zadovoljava sve moje potrebe. Posto je procesor dosta star a i kuler takodje temperatura je pocela nenormalno da mi raste ide i do 70-75c pri max opterecenju, sto se meni nikako ne svidja. Kuleru se rmp smanjio sa 3600 na jedva do 2000 po biosu.(cistio sam ga redovno tako da sigurno prljavstina nije u pitanju). Znam da je doslo vreme da promenim ceo kuler pa me zanima sta mi preporucujete da uzmem. Trebao bi mi neki kuler koji bi bolje hladio procesor posto bih hteo malo i da ga oc.
Znaci treba mi kuler za socket A platformu....bio bih vam zahvalan kada bi mi preporucili neke koji se sada mogu naci na www.itsvet.co.yu da bih znao gde da ga potrazim. (vazne mi je odnos cene i karakteristika....buka koju stvaraju mi nije bitna).

Prvo, ne bi bilo lose da skines ceo kuler, ocistis procesor i hladnjak od stare paste i naneses novu. Pored toga, mogao bi i da probas da kupis samo ventilator za CPU i da njega zamenis. Na posletku, povecaj protok vazduha u kucistu dodavanjem ventilatora. Ovo bi trebalo znacajno da ti smanji temp. procesora.

Poslednja izmena:
A ako bas hoces da kupujes nov kuler za procesor imas u oglasima > http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=150226
PS. ne reklamiram ovog sto prodaje taj kuler,gledao sam oglase pa sam naleteo 🙂

hvala za oglas nisam ga primetio...da li moze ta budza da se stavi na gigabajtovu polocu 400L
Ako neko ima jos koji predlog neka mi napise. Sto se tice skidanja celog kulera i stavljanja paste i to sam radio(sa ne bas kvalitetnom pastom) ali ni to ne pomaze. SAMO NOV KULER

Pa po ovome bi trebalo da moze > http://www.titan-cd.com/eng/installation/installation_stype_k7k8.htm
Ako uzmes ovaj kuler cini mi se da ces moci da ga montiras da izbacuje vazduh napolje,ka zadnoj strani kucista.
BTW koje kuciste imas,da ne bude problem sa njim?Napisi pod Moja masina sta sve imas,bice svima lakse tako.
Jel ovo tvoja ploca?

Poslednja izmena:
Hehe brate, to je moja ploca...ne znam tacno koje mi je kuciste...odavno sam ga kupovao, mogu ti reci samo da ima gore rucicu za nosenje i providnu bocnu stranu sa kulerom. Sto se tice onog kulera izleda da je vec prodat....nov kosta 35e sto mi je malo skuto...sta mislis da nabacim Titan
TTC-NK3
4TB ili Titan
TTC-NK32TB
(mislim da pasuju) oni su slicni sa vanesom....a novi su 14 i 13e mislim da bi i oni odradili posao. Jel znas mozda da li se ona zabica dobija uz kuler ili mora da se nabudzi od nekog starog. Hvala ti sto si odvojio malo vremena za mene. pozz tebra!

Ne moze ni jedan od tih kulera,oni nisu za tvoj socket,a ne znam da li moze da se budzi nesto,ali moze ovaj http://www.itsvet.com/proizvod/titan-ttc-nz01tb-sc-siberia/comp_comp_cooler/55/114
Ako hoces ima i nekih kulera za sve sockete samo su duplo ili vise skuplji,ali prednost je ako budes kupovao nov komp,moci ces da iskoristis taj kuler,ali ne znam kad ce Intel ili AMD da menjaju sockete 🙂

Prvo vidi sta sve mozes da ucinis sa tim tvojim kulerom,pogledaj da li si dobro namestio onu shnalu,ako si je skidao.
Ja kad sam kumu namestao,pogresno sam je okrenuo i temp je bila oko 70C,pa smo namestili kako treba i sad je sve u redu,temp je oko 50C cini mi se,ako ne i manje.

Poslednja izmena:
Hehe brate, to je moja ploca...ne znam tacno koje mi je kuciste...odavno sam ga kupovao, mogu ti reci samo da ima gore rucicu za nosenje i providnu bocnu stranu sa kulerom. Sto se tice onog kulera izleda da je vec prodat....nov kosta 35e sto mi je malo skuto...sta mislis da nabacim Titan
TTC-NK3
4TB ili Titan
TTC-NK32TB
(mislim da pasuju) oni su slicni sa vanesom....a novi su 14 i 13e mislim da bi i oni odradili posao. Jel znas mozda da li se ona zabica dobija uz kuler ili mora da se nabudzi od nekog starog. Hvala ti sto si odvojio malo vremena za mene. pozz tebra!

Samo jedan dobronamjeran savjet: Prije bilo kakve odluke o kupovini kulera prvo pogledaj listu kompatibilnosti sa plocom koju imas!!!
Koliko mi se cini da za cooler tipa Vanessa ili taj Titan TTC koji si naveo PLOCA MORA DA IMA RUPICE oko socketa da bi se uopste montirao.
Pogledaj slike ploca: Abit NF7-S Rev 2.0 i Asus A7N8X-Deluxe Rev 2.0. Vide se te rupice. Ta tvoja ploca koliko se vidi sa slike NEMA rupice pa si ogranicen na klasican cooler sa zakackama koje se kace na sam socket!

P.S. Nisam bas detaljno progooglao pa mozda i grijesim u vezi montaze i "rupica", ali mislim da je dovoljno da probudim sumnju kod tebe da detaljno provjeris. 😉

edit: moca87 me preduhitrio dok sam "googlao" 🙂
Sad sam vidio da Vanessa ima onaj "K7 clip", moj previd

Pozdrav

Poslednja izmena:
Juce nisam stigao, probacu danas da malo eksperimentisem sa snalom...mada meni stvarno nije jasno kako moze toliko da se promeni temperatura zbog nje. A ako ne video sam u oglasima da lik prodaje vanesu - s za 25 e pa ako ne nadjem nesto dobro za manje pare uzecu onda nju. Jel moze ona da se kaci i na ove nove procesore...da ne bih kasnije opet menjao kuler bez veze.

hvala brate za trud...vanesa ima snalu tako da joj rupice nisu potrebne tj. zasrafljivanje!

Ne moze ni jedan od tih kulera,oni nisu za tvoj socket,a ne znam da li moze da se budzi nesto,ali moze ovaj http://www.itsvet.com/proizvod/titan-ttc-nz01tb-sc-siberia/comp_comp_cooler/55/114
Ako hoces ima i nekih kulera za sve sockete samo su duplo ili vise skuplji,ali prednost je ako budes kupovao nov komp,moci ces da iskoristis taj kuler,ali ne znam kad ce Intel ili AMD da menjaju sockete 🙂

Prvo vidi sta sve mozes da ucinis sa tim tvojim kulerom,pogledaj da li si dobro namestio onu shnalu,ako si je skidao.
Ja kad sam kumu namestao,pogresno sam je okrenuo i temp je bila oko 70C,pa smo namestili kako treba i sad je sve u redu,temp je oko 50C cini mi se,ako ne i manje.

Pogledaj sta sam nasao na net-u...ja mislim da bi ovo pasovalo na moju plocu....to je onaj titan 32 www.madshrimps.be/?action=getarticle&number=2&artpage=2029&articID=487 ja mislim da ovo moze da se nabudzi

Juce nisam stigao, probacu danas da malo eksperimentisem sa snalom...mada meni stvarno nije jasno kako moze toliko da se promeni temperatura zbog nje.

Moze da bude problem,pogledaj kako izgleda tvoj socket,ne mogu ovako da ti objasnim,ali videces da skoro svaki kuler za socket A ima kao neku pregradu,koja ide preko socketa,nadam se da razumes.Snala treba da pritisne kuler,tacno iznad jezgra.

A ako ne video sam u oglasima da lik prodaje vanesu - s za 25 e pa ako ne nadjem nesto dobro za manje pare uzecu onda nju. Jel moze ona da se kaci i na ove nove procesore...da ne bih kasnije opet menjao kuler bez veze.

Ja da sam na tvom mestu,uzeo bih Vanesu i naravno ako ti odgovara cena.
Moze da se kazi na nove sockete,osim na AM2,iako je slican 939 socketu,nisam siguran da moze.

Pogledaj sta sam nasao na net-u...ja mislim da bi ovo pasovalo na moju plocu....to je onaj titan 32 www.madshrimps.be/?action=getarticle&number=2&artpage=2029&articID=487 ja mislim da ovo moze da se nabudzi

To ne znam,ja nikako ne bih pokusavao da budzim kuler,koji nije predvidjen za Socket A.

brate u pavu si....sta se ja ovde bzvz *****avam...najbolje je da kupim vanesu-s i onda sam miran. Hvala ti na pomoci!!! Ako slucajno naletis na neku polovnu u oglasima ti mi javi...posto pre 20-og ne planiram da je kupim. Hvala ti jos 1

Poslednja izmena:
Nema na cemu. 😉

Evo nadjoh vremena da vam javim rezultate mog prvog OC-a! stavio sam Titanovu vanessu s-type na bartona 2600+ a to sve na gigabajtovu plocu Ga7n400-L. Bez dizanja napona magistralu sam podigao sa 166 na 195 i OC ga na skoro 2250 sa 1900MHZ...sa ovim OC u windowsu ga prepoznaje kao 3200+
Sto se temperature tice nista se nije promenilo...mozda 1-2c. to jest temp. je oko 54-56 stepeni. Znam da ova ploca ne ocitava bas dobro temperaturu i verujem da je temperatura niza mozda i 10-ak stepeni posto je kuler na celoj svojoj povrsini hladan kao led. Posto nisam imao pratece programe nisam hteo da dizem voltaze posto ne znam kolike su temperature drugih komponenti...kada ih budem skinuo sa neta videcu jos koliko mhz-a mogu da se izvuku iz ovog cpu-a! Neka mi javi neko dokle je dogurao sa ovim procesorom i koje su mu bile vrednosti napona, magistrale i sl. POZDRAV

Uporedi temperature sa starim klokom procesora,osim ako to vec nisi uradio.
Koliki si sloj paste stavio,pasta sluzi samo da popuni neravnine izmedju kulera i procesora.

Nazad
Vrh Dno