Šta je novo?

MTS Telekom ADSL

Da, sada vidim da nece jer sam probao na jos jednom ruteru. Znaci, na jednom radi a na drugom nece. Procitao sam firmware sa flash cipa ali tesko da se sta korisno moze izvuci osim one Boot7513!# a tu nema nista. Ako neko ima ideju kako iscekicati fw neka pise al mislim da od toga nema nista. Uart takodje nije nista korisno dao jer trazi login takodje.

Ja sam probao i radi.
Dakle resetovanje na fabrička bez tel. kabla, logovanje sa admin/ztonpk i na istom mestu postavljanje nove lozinke
ponovo ztonpk i potvrda iste.
Priključio kabal i posle uspešne autorizacije uredno zamenio lozinku novom u sistem menagment-u. I sve radi bez problema.
Meni ovo ne radi, osim ako nešto nisam dobro uradio?

Znači izvadim tel. kabel, fabrički resetujem, i ulogujem se za admin/ztonpk (ovo radi). Priključim telefonski kabel. Sačekam da zasvetli zelena lampica za Internet. E sad tu nastaje problem da mene sistem izloguje, ne mogu da promenim šifru.

Model rutera ZTE H168N V3.5.0P4N1_SRB

Želim 2. i 3. port da omogućim za internet, ako omogućim te opcije pre nego što ubacim telefonski kabel, one će biti obrisane kada ga priključim. Pomoćć

Želim 2. i 3. port da omogućim za internet, ako omogućim te opcije pre nego što ubacim telefonski kabel, one će biti obrisane kada ga priključim. Pomoćć
Update: Promenio sam TR069 ACS URL na nešto bezveze i sada me ne izloguje više, ono što je zanimljivo je da internet i dalje radi... ALI, portovi 2 i 3 i dalje ne rade. Ovo je sad bizaran problem pošto sam dvaput proverio da sam sve opcije omogućio, evo skrinšotovi:

IMG_5343.png
IMG_5342.png
Restartovao sam ruter i ništa. Opcije ostaju sačuvane nakon restarta.

Update: Promenio sam TR069 ACS URL na nešto bezveze i sada me ne izloguje više, ono što je zanimljivo je da internet i dalje radi... ALI, portovi 2 i 3 i dalje ne rade. Ovo je sad bizaran problem pošto sam dvaput proverio da sam sve opcije omogućio, evo skrinšotovi:
Da li možda ima veze sa "VLAN ID"-om? U Internet -> WAN pojavljuje mi se ovo
1765670405795.png
Ako isključim ovo, i dalje ne radi. Pretpostavljam da mora da nekakom namestim da portovi 2 i 3 koriste VLAN ID 200 (moje networking znanje nije na zavidnom nivou). Ako odaberem opciju "Create new item" mogu da iskopiram konfiguraciju za High Speed Internet_VD, osim pppoe lozinke koja je sakrivena (pretpostavljam da bi onda portovi 2 i 3 radili?). @rajkosto Da li mogu nekako da ekstraktujem pppoe lozinku sa nekom scriptom ako nemam opciju da exportujem konfiguraciju u podešavanjima rutera?

Takođe, izvinjavam se zbog spama...

Nazad
Vrh Dno