Šta je novo?

MTS Telekom ADSL

Nema, ali ako ti se ne potpisuje nemoj ništa da potpisuješ nego koristi usluge bez ugovorne obaveze dok se ne odlučiš. Jel te zvao telekom ili teledirekt ? Kakvo crno zakazivanje ? Odeš u poslovnicu i potpišeš uslugu koju hoćeš kada hoćeš.

Poslednja izmena:
Nema, ali ako ti se ne potpisuje nemoj ništa da potpisuješ nego koristi usluge bez ugovorne obaveze dok se ne odlučiš. Jel te zvao telekom ili teledirekt ? Kakvo crno zakazivanje ? Odeš u poslovnicu i potpišeš uslugu koju hoćeš kada hoćeš.

To sam i ja njemu reko ali covek navalio. Ne znam da li su iz telekoma ili teledirekta, ja sam predpostavio da su iz telekoma kad me pita za ugovor.

Poslednja izmena:
Navalio je kad ima procenat od ugovora. To je teledirekt

Sent from my iPhone using Tapatalk

Zvao ih danas da "reklamiram" uslugu :D Rekao im da sam prešao na veću brzinu paketa 20/1 ali su mi na portu namestili 16/1 iako su mi rekli da bez problema moja linija može da isporuči 20/1. Rekli da će proslediti moju reklamaciju i da vide u čemu je problem. Za manje od sat vremena ja pogledam kad ono port namešten 20/1, a sada je brzina dl-a 2,3 MB/s umesto 1,7 MB/s... malo li je poboljšanje :D

Poslednja izmena:
Navalio je kad ima procenat od ugovora. To je teledirekt

Pa šta ako ima, bolje on nego Ćulibrk.
I mene su tako smarali pred istek ugovora pa prestali

Sent from my x600

Ajd što oni telefonski navaljuju, već što se u poslovnicama međusobo kolju kao besni psi za mesom. Ja stanem u red kod radnika koji je jedini bio slobodan, jer dolazim po već rezervisan tablet, ugovor ranije potpisan. Devojka moja došla sa mnom da se raspita za novi ugovor, i stoji i čeka red. Na to se ukaže mesto kod radnice pored ovog lika, i ja devojci skrenem pažnju da stane za taj pult. Na to ovaj lik, što preko K meni popunjava papirologiju kaže u fazonu "nemoj...."na to što je stala kod nje, i složi uzjebanu facu, smori se, i nastavi da radi papire za mene. Ja umro od smeha, kakvi talenti...
Sent from Tunguzija.

Da li neko ima problema sa internet konekcijom poslednjih mesec dana? Meni se skoro svakih 20 min net diskonektuje?

Jok.

PS

Da li mogu preko sajta da im pišem da provere mogućnost za 50/2?
I što neko reče dal će biti kakvih akcija, ali sumnjam da ce ponuditi i neki uređaj pored 5 meseci za 1din.

Poslednja izmena:
Kakvi su ovi iz telekom, istice mi ugovor sutra i oni me zovu na kucni broj da potpisem novi. Najgore je sto me poceo nagovarati da uzmemo box 3 paket, do sad smo imali box 2. Pitam ja njega, da li je problem sacekati sa potpisivanjem, mi kad razmislimo odemo kod vas i potpisemo. Tu ce on meni kao to se mora zakazati pre nego sto odemo kod njih blablal (ozbiljna firma nema sta). Onda ja njemu, gospodine mi smo vec par godina kod vas i uvek kad potpisem ugovor posle par meseci bude neka akcija, tipa kod potpise ugovor dobija tablet za 1 din, zelim i ja tablet za 1 din :d. Poceo onda on meni sa pricom kao promocije se menjaju, bude to uvek neka nova, imaju oni tablete na rate koju daju svojim korisnicima.
Prica se zavrsila dogovorm da ce zvati sledece nedelje kada se odlucimo sta i kako. Mene zanima kako funkcionise to na rate, kada ja potpisem ugovor on mi daju opciju da placam TV na rate, npr. ako TV kosta 32k oni to podele na 12 rata i svako meseca placam box + rata za TV ? Npr. box izadje 2.300din + rata za TV 2700din = 5000 din. Da li sam u pravu ili ima jos nekih troskova ?

Meni je istek ugovora bio u martu ili februaru. Uglavnom, nisam bio tu, nisam imao vremena, mrzelo me ... Pre mesec i po dana, najviše dva :D sam otišao u poslovnicu, potpisao box2, uzeo laptop na 12 rata. Sve obavljeno za 10-15 minuta, laptop stigao kurirskom za dva ili tri dana od posete poslovnici, prva rata tek sada treba da se plati jer računanje počinje od sledećeg računa ... mrzi me da gledam po papirima, bio je oktobar, sredina, rata ti kreće kroz novembarski račun.

Da i ja sad kad sam potpisivao za box2 bili su laptopovi. Tableti su kako reče ona žena nestali iz ponude.

ima 2 ok tableta koje dele uz box pakete TESLA M8 3G i HUAWEI T1 10 LTE al p***rasi nece da ih daju iz kucni net :S :type:

Mene zanima kako funkcionise to na rate, kada ja potpisem ugovor on mi daju opciju da placam TV na rate, npr. ako TV kosta 32k oni to podele na 12 rata i svako meseca placam box + rata za TV ? Npr. box izadje 2.300din + rata za TV 2700din = 5000 din. Da li sam u pravu ili ima jos nekih troskova ?

Zaboravio sam ovaj deo, jeste tako, ta cena uređaja podeljena na 12 delova i pretplata. Fiksno, dinarski ... za uređaj.
Koristim Box2 (net +fiksni, jedna varijanta da uzmeš laptop ili desktop što je meni trebalo). Imaš na sajtu kad otvoriš uređaj koji te zanima, uz koje se sve opcije Box-a može uzeti. Uopšte ne moraš za Tv da ideš na veći box paket, mislim da je jedini uslov da jedna stavka bude MTS TV, tako da ako ga imaš samo potpišeš novi ugovor.

Inače, svaki NET ili Box paket nastavljaš da koristiš i posle isteka ugovora, imaš tamo informaciju da je 100 ili 200 dinara više bez ugovora.

Koja ti je razlika između cena na mts-u za laptop i u slobodnoj prodaji?

Tu negde su bile cene tada. ACER Aspire E5-573G-58PA. ACR mobile je isporučilac, naplačuje preko mts-a, i što mi je intersantno, prvi put sam uzeo nešto na kredit i da mi je plaćeno preko Generalija osiguranje stalno nastanjenog domaćinsta (sa adrese Telekomovog računa) za vreme trajanja otplate (tih 12 meseci) na račun ACR mobile.
Preko mts-a je 62000. Mislim da je tada ovo bila najniža cena koju sam našao za poređenje ali kao rasprodato.
https://www.bcgroup-online.com/laptopovi/acer-aspire-e5_573g_58pa-34560

Nemam pojma, potražiš, zivkaš, pretražiš ... vidiš da li ti odgovara ili ne. Meni lično odgovara, nema banke, čekova, kartica... imaš i malo lufta ...

MUKA SA OVIM ADSLOM!!! Nakon 3 meseca, pomislio sam da radi o.k, zadnjih mesec dana ping je bio ne daj Bože, realna brzina ne više od 6Mbps (ovo sam i nekako prežalio) i pre neki dan bukvalno nestane!

Zovem ih i oni dolaze 4-ti put, kažem im da srede, da je nestalo odjedanput i usput pošto je WiFi blagi očaj, objasnim im lepo i lepo ih zamolim i pitam, da mi zamene za novi ruter (video sam da imaju neke nove, ovaj HG531 je blagi užas), oni fazon pa ne može, smarao sam ih kažu pa hajde, videćemo šta može da se uradi (samo da im se sklonim sa vidika)... Zaista, samo gubim živce sa njima, jer nestane mi u onom najpotrebnijem trenutuku (radio sam nešto i trebao sam klijentu da pošaljem te podatke), pitao sam ih čak i da kupim ja svoj ADSL ruter i da mi daju podatke oni me, naravno, gledaju kao nekog čudaka?!

Jel ima nekako da raskinem ugovor pošto dolaze 4 put u roku od c.c.a - 8 meseci?! Inač Zaista ne mogu da verujem da su toliki *****i. Isto sam ih pitao jel mogu da mi umanje račun pošto mi nije fukcionisala linija, oni kažu, u fazonu, whaaaat dudeee? Prvi put to čuje.

Ljudi, jel ima neko ideju kako da se otvori port na Huawei 552e modemu? Pokusavao sam sve zivo, ali ne ide. Dodelio sam fiksnu IP adresu naravno, pratio razna uputstva na netu za slicne modele, ubacio tu IP adresu u DMZ, iskljucio firewall modema, ali nista ne pomaze, port i dalje zatvoren. Pitam za drugara, ja sam moje Telekom djubre odmah zamenio drugim modemom. :D

Moguće da je pod NAT-om provajdera, pa džabe išta pokušavati.

Pretraži temu, pisano je o tome - koji opseg ip-eva je zahvaćen, šta raditi ako je takva situacija u pitanju...

Poslednja izmena:
Ne ides kroz DMZ, vec port forward ima, u NAT sekciji.

Pitanje na brzaka: da li se može koristiti net kod njih bez ugovorne obaveze? Pre neki dan kad sam gledao sajt učinilo mi se da može, s tim što košta 200 din. više i nema meseci za dinar. Ta stranica na sajtu im je sad nedostupna (phah) pa ne mogu da proverim...

Može, tj. moglo je.

+1000 dinara

Poslali ćaletu ponudu za 6 meseci probe 10/1, a pošto ja imam vdsl rekoh uzmi da vidimo koja je max brzina itd. U centru je linija, rekli su mu da je 424 metara od centrale, međutim opet šušti fiksni preko njihovog splitera, isto kao i kada je uzeo iptv na probu. Kada stavim neki zyxel spliter koji mi je ostao iz beotel neta, fiksni radi savršeno. Evo i parametara iz rutera, samo ja mislim da je loša parica od ormarića do stana, jer je fiksni uveden 95te čini mi se. adsl.png

A evo i speed testa, iznenađuje me to da je ping isti kao i na vdsl-u gde mi je istureni stepen u zgradi.

http://www.speedtest.net/my-result/5897225437

Sada daju ruter zte H267N iz Jula 2016 , a interesantno je to što piše da ima gigabitni lan/wan pozadi, mada mi komp pokazuje 100 Mbps konekciju. Takođe vidim da je spreman i za ip telefoniju, što znači da će kad tad svima podeliti ove modeme, tj rutere za fiksni.

20161220_214135.jpg

Poslednja izmena:
Može li malo više informacija o tome kako se dobija šest meseci proba?

Čuvena segmentacija- Da imaš njihove usluge, po mogućstvu, više njih,mobilni-fiksni, da plaćaš sve na vreme...

Ja sam bio dugogodišnji korisnik pa sam prešao na SBB pre dve godine. Sada odustajem od SBB-a i najverovatnije se vraćam na Telekom pa gledam da li mogu da iskoristim tu probu?

Vrh Dno