Šta je novo?

MTS Telekom ADSL

Mislim da je najbitnije da li je isti vlasnik i tog drugog broja jer ako će biti podstanar onda bi tu moglo biti problema...

ADSL moze da se prebaci, i u najgorem slucaju treba saglasnost vlasnika stana, i to je to, mada mislim da ni to nije trebalo prosle godine.

Ali u studentski dom da prebaci ADSL - WTF? :D TO moze?

Nisam znao da može i tako. Onda ga ništa ne sprečava da uzme neki paket po promotivnoj ceni uz ugovor na 24 meseca.

Onda ga ništa ne sprečava da uzme neki paket po promotivnoj ceni uz ugovor na 24 meseca.
Sprecavaju ga jedino tehnicki uslovi za odabrani paket, koji moraju biti ispunjeni na obe adrese (kako bi prvo ugovor uopste bio potpisan, a kad dodje selidba, kako bi usluga bila prenesena na drugu adresu)

BTW, ne znam da li moze da preseli BROJ+ADSL odjednom, tj. mislim da mora prvo da trazi broj na drugoj adresi (ako ga nema), prebaci ADSL pa otkaze broj na prvoj (ako treba).

Ovo je veliki zez u svemu. Jer to produzava koliko treba vremena, moze mesec dana da potraje!

Da li je neko skoro uzimao adsl kod Telekoma a ima ISDN prikljucak?
Kazu da nemaju modeme za ISDN liniju i da treba da se prebacis na obicni prikljucak.
Ako zaista nemaju modema da li je moguce da potpises ugovor bez njihovog modema a da koristis svoj?

Kazu da nemaju modeme za ISDN liniju i da treba da se prebacis na obicni prikljucak.
Ako zaista nemaju modema da li je moguce da potpises ugovor bez njihovog modema a da koristis svoj?

Ja sam svojevremeno pokušavao (znači nije baš da je bilo "skoro"). Problem je bio da su na moju lokalnu centralu stavili samo portove za analogne linije, pa sam expeditivno tražio da mi zamene ISDN za analognu liniju, inače ne bih dobio adsl. Tako da je vrlo verovatno da uopšte nemaju adsl portova za ISDN linije, imao ti svoj modem ili ne.

Sa druge strane bili su vrlo ekspeditivni. Došli su odmah sutradan od podnošenja zahteva i rešili mi telefonsku liniju. A nisam čak ADSL ni uzimao od Telekoma.

Колико сам чуо из прве руке, уопште немају ИСДН модеме а не знам да су до сада склапали уговоре а да корисник има свој. Остаје и проблем портова мада то можда и није ако су ових неколико година многи одустали и вратили ИСДН а Телеком није мењао портове. Мислим да ипак од овога нема ништа. Замени за POTS плус један VoIP и неће да буде проблема за АДСЛ а можда онда буде и ВДСЛ.

Tacno je da ts nema modeme za ISDN i da te teraju na POTS. Ne prikljucuju cak i ako imas svoj modem ili ADSL2 ruter. Ako hoces ADSL na ISDN liniji, biraj nekog drugog ISP-a. Portovi na centrali nisu uopste problem, bar u Beogradu. ADSL na ISDN proradio je za oko 24 casa kod mene, najsvezija informacija.

Nisam ja u pitanju vec dobar drugar. Vec ima ADSL kod Oriona(istekao ugovor odavno) ali bi hteo da uzme i IPTV. Kad vec uzima IPTV onda bi i uzeo onu mobilnu tarifu pa mu sasvim odgovora BOX paket kod Telekoma.
Nece iz principa da predje na obican prikljucak zato sto je svojevremeno ISDN dosta platio i zato sto u pretplati ima identifikaciju poziva.
Ja sam bio ubedjen da ga nesto vacare ili je ona fora da se u dve poslovnice da dobiju dve razlicite price zbog neobavestenosti.

Da li su u redu meni ove snr margine i ostale zeszancije???
Zato sto mi se desi da mi pukne net,ali uvek oko 7 uvece...Smesno,ali istinito.
Untitled.png

Da li su u redu meni ove snr margine i ostale zeszancije???
Zato sto mi se desi da mi pukne net,ali uvek oko 7 uvece...Smesno,ali istinito.
Pogledajte prilog 136727

Imas dosta crc errors-a, meni se isto tako desavalo i u pitanju je bio telefonski kabal e sad ja sam uzimao pravljeni kabal jer mi treba oko 15m :) Neznam koji koristis?

Imas dosta crc errors-a, meni se isto tako desavalo i u pitanju je bio telefonski kabal e sad ja sam uzimao pravljeni kabal jer mi treba oko 15m :) Neznam koji koristis?

koristim onaj sto sam dobio uz njihov modem.

meni je njihov adsl vec nekoliko meseci sve gori...pad protoka, pad downloada, malo malo pa ne mogu da otvorim nijedan sajt...vec razmisljam o alternativama...

Meni takodje u zadnje vreme odvratno radi njihov net. Prekidanje, ping u igrama skače i do 300, pad downloada. Što je najcrnje jedina alternativa mi je pošta koja vidim da nije ništa bolja i targo koji su dobri ali se ne zna kad će da priključuju nove korisnike.

meni je njihov adsl vec nekoliko meseci sve gori...pad protoka, pad downloada, malo malo pa ne mogu da otvorim nijedan sajt...vec razmisljam o alternativama...

Samo nisi napisao gde zivis, jer eto meni u NS njihov net radi savrseno... evo vec mesecima nisam video ni jedan restart rutera, brzina je uvek u full za paket 10/1 (NET) sto znaci da skida zakucan 1 Mb/s.

Tako da mozda nije do Telekoma nego do tebe.

beograd centar...bas nista nisam menjao ni u setupu ni u hardveru...sve je bilo ok, ali se naglo pogorsalo poslednjih meseci...naravno, oni uvek kazu da je nesto kod tebe, ali sumnjam...

+1 (da radi OK). I prosli put pre 2 godine na ADSL-u i kod mene i kod mojih, i sada evo, isto i kod mene i kod mojih, samo jednom smo zvali podrsku tj. imali potrebe za time (meni su dali pogresan spliter, vec prvog dana, tj. cim je prijavljeno je reseno - dosao covek na licu mesta da zameni).

Nemam iluziju da ce resavati stvari brzo, ako se nesto prijavi - ali naspram SjBB-a (na obe lokacije smo imali, to je u dva grada, BG centar i Nis iznad O.S. Kole Rasic) gde nije nijednom proslo mesec dana da se neki problem ne prijavi, ovde jos nismo imali potrebe da potvrdimo iluziju :D

U svakom slucaju, zovi ih, ne odustaj i ne oklevaj, ali koretkno i ljubazno im reci da imas problem. Cim shvate da nemaju posla sa budalom, ne otkacuju te :)

beograd centar...bas nista nisam menjao ni u setupu ni u hardveru...sve je bilo ok, ali se naglo pogorsalo poslednjih meseci...naravno, oni uvek kazu da je nesto kod tebe, ali sumnjam...

Sto kaze post iznad zovi ih i cima ih da dodju da provere, jer meni je bio problem tako sto se bez nekog velikog znacaja ruter sam od sebe nekada resetuje... naravno to mi nije bio problem ali ako ne mora necu da ga vidim da ima prekide u radu i tako da sam ih svaki put kada se ruter restartovao zvao i smarao sa pitanjima jel ima nekih problema na mrezi, jel telekom izvodi neke radove i na sve to je uvek bio negativan odgovor i onda je uvek usledilo moje pitanje pa sto se onda ruter resetuje bez razloga. I bilo je price pa znate imate virus i njihova standardna prica i kada su na kraju videli da nije problem kod mene jer sam ih naterao da dodju da pregledaju sve kablove racunar ruter i kada su ustanovili da problem nije sa ove strane onda su presli u kapiju gde je kutija za telefone pa su tu cakali pa ni tu nisu nasli problem i posle par dana su me zvali da mi se izvinu i kazu da je problem bio kod njih u centrali i eto da cuk cuk cuk u drvo od tada nema nikakvih problema.

*** samo moras da budes uporan!!! Bez toga nema nista.

Lepa ponuda. Samo je sad pitanje dal će možda sledećeg meseca biti nešto još bolje?
Eh živote, lutalico! :D

^ ja tako cekam pa evo 15 meseci prodje a mogao sam da placam 1550 umesto 1999+4

U roku od 9 meseci su izbacili tri razlicite promocije koje kose onu prethodnu, i ne hajaju da daju starim kornisicima nove promocije.

Pocinjem da i ja se smorim time, kao da je neko planirao da to namerno radi na po 3 meseca da nervira korisnike :D

Bas tako ja potpisao pre dve nedelje ,i evo sada daju 3 meseci gratis,u odnosu na tada.

Pustili su mi juce NET10 ali brzina nikako da predje 6Mb/s. Na osnovu ADSL parametara moralo bi da radi brze:
ADSL 10Mb.jpg
Dok je ranije bio Click 4 paket nije bila ta brzina ali nije ni bilo daleko tako da nije bilo razloga za ljutnju (neki to zovu overhead a neki muljanje....).
Tada su SNR margine bile skoro 30dB pa sam mislio da mi je linija odlicna na nekih 450 metara od centrale. Da li ja imam osnova da se zalim ili ce
odgovor biti da je to "protok do 10Mb/s"?
Goran

Paramerti kazu da se zakacio na punih 10, zovi ih pa se zali. Brzina treba da bude preko 8. A po Auttenationu si na oko 600m od centrale.

Poslednja izmena:
Да ниси случајно користио speedup па се нешто заглавило? Ако јеси, зови их али не помињи ово и тражи да провере да ли им је нешто забрљало на систему. Ако ниси, можда је нешто банално. Како мериш тих 6, тестом или си пробао више реалних и проверених линкова за ДЛ? Да нешто не вуче у позадини или неки други комп ... или се накачио комшија?

Да ниси случајно користио speedup па се нешто заглавило? Ако јеси, зови их али не помињи ово и тражи да провере да ли им је нешто забрљало на систему. Ако ниси, можда је нешто банално. Како мериш тих 6, тестом или си пробао више реалних и проверених линкова за ДЛ? Да нешто не вуче у позадини или неки други комп ... или се накачио комшија?
Pitanje o test metodi me je nateralo da se zamislim. Trenutno koristim net bezicno preko D-Link DIR600 u repeater bridge modu bez enkripcije (ima DD-WRT firmware i nisam uspeo da nateram wireless da radi kao client sa enkripcijom, sa originalnim softverom wireless moze biti samo AP). U statusu prikazuje 54Mb/s pa nisam ocekivao da je to usko grlo. Moja greska. Probao sam direktno na ruteru i ide torrent ~1MB/s. E sad, u ruteru je wireless podesen na 11b standard a D-Link prijavljuje 54! Prebacio sam na b+g i sada je sve ok.
Hvala calexx i MileInc na odgovorima :)

Nazad
Vrh Dno