Šta je novo?

MTS Telekom ADSL

Pošto ne verujem da će se išta značajno menjati u naredne 2 godine ovde u selu, juče sam potpisao ugovor za 20/1.
Evo i kako radi:

2917043862.png

85381895.png

Ja sam nedavno citao da su sladoled Topgun cini mi se smanjili za 7 grama. To je velika kradja, hteo sam da se ubijem i da pokazem svetu da to ne moze tako, ali sam onda saznao da se to desava stalni i da tu ne mogu nista da uradim.
Zahvaljujuci prijateljima koji su mi to rekli ja sam sada ziv i mogu vam reci da mi uopste ne fali tih 7 grama...

Stavio bi te u sig da ima prostor, i dodao +1 rep da ga ima na forumu :D
Svaka cast:)

ima li najava da ce produziti akcije posle 31. avgusta?
posto mi stari ugovor na 4mbps istice drugom polovinom septembra, a koliko znam sada ne mogu da potpisem novi ugovor jer mi nije istekao stari...

U cekanju na Targo, razmisljam da uzmem telekom 10 mega bez ugovora jer sad imam 4(i 2 na kvarno) i razlika u ceni nije drasticna. Ali pitanje za vas je da li ja mogu da guram tih 10 mega, tj koliko bih imao prakticno. Evo copy paste detalja:

ADSL Description
ADSL State Show Time
Data Path Fast
Operation Mode G.dmt.bisplus
Max. Bandwidth Down/Up(kbps) 10908 / 1025
Bandwidth Down/Up(kbps) 6144 / 1021
SNR Margin Down/Up(dB) 12.3 / 7.3
Attenuation Down/Up(dB) 27.1 / 20.1
Power Down/Up(dBm) 13.8 / 11.3
CRC Down/Up 2717 / 858
FEC Down/Up 5037 / 0
HEC Down/Up 4077 / 0
System Up Time 120:20:22
DSL Up Time 120:19:07
PVC Select
PPP Up Time 1:24:49

a kako si dobio 2mb upload na kvarno,da mi je znati???
meni vise treba up ovih meseci nego down...

Evo posle iskljucenja utorrent i resetovanja modema:
ADSL State Show Time
Data Path Fast
Operation Mode G.dmt.bisplus
Max. Bandwidth Down/Up(kbps) 11384 / 1037
Bandwidth Down/Up(kbps) 6144 / 1021
SNR Margin Down/Up(dB) 12.1 / 6.9
Attenuation Down/Up(dB) 27.1 / 19.9
Power Down/Up(dBm) 13.5 / 11.3
CRC Down/Up 0 / 0
FEC Down/Up 0 / 0
HEC Down/Up 0 / 0
System Up Time 0:01:29
DSL Up Time 0:00:16
PVC Select
PPP Up Time 0:00:14

Koliko placas tih 4, tj. 6?
2600 je 10/1 bez ugovora, nisi valjda toliko placao?

sutra cu da ih zovem oko pola 11 ujutru jer oni uvek rade tu "transakciju u 12" prebace ti brzinu bar je meni tako bilo 2 puta.. a neko je reko da nesto kao moze da se menja brzina iako si pod ugovorom??

Mozes, iako ce neki u poslovnici te otkaciti sa "to ti je sto sad uzmes", kao da njima znaci da ti prodaju najvise :D
Zvao sam da predjem sa 20 na 30/2, odmah proverili tehnicke mogucnosti, kaze ne moze, inace bi doneli novi modem sutradan.

ne idem ja u poslovnicu posvadjao sam se sa tim covekom, bio sam uzeo mik pa sam se prebacio sa click 1 na net 5 nakom 20 dana, pa sam kad mi je istekao mik otisao tamo da produzim MIK a on mi je rekao da ja ocu da prevarim telekom... nisam znao da mik mora da se iskoriti to je fora.. i necu da idem tamo samo preko fona..

znas mnogo mi je glupo kad odem u banku i platim 2003 din i plus njihovih 30 din takse za 5/1 kad znam da mogu da platim 10/1 za 1553 i plus 30 din takse to ce presuditi

ne idem ja u poslovnicu posvadjao sam se sa tim covekom, bio sam uzeo mik pa sam se prebacio sa click 1 na net 5 nakom 20 dana, pa sam kad mi je istekao mik otisao tamo da produzim MIK a on mi je rekao da ja ocu da prevarim telekom... nisam znao da mik mora da se iskoriti to je fora.. i necu da idem tamo samo preko fona..

A jel kako to konjina mislila da hoces da prevaris telekom? Tako sto ces da dodjes da podpises ugovor na dve godine i da im za to jos svaki mesec placas mesecnu predplatu. Moram da ti prizam dobra ti ta prevara.

on je mislio da ja njega ocu da zavrnem za modem, da odem na ptt a da mu ne vratim modem posle (cak je i rekao da se modem ako ne vratim placa sta je lupio bese 80e) + on ne zeli da vodi evidenciju ko mu je vratio ko nije i da se sa time cima ocigledno, rade na svoju ruku odma traze opremu kad hoces MIK da uzmes iako to nije pravilo.. cemu onda sluzi jbni MIK ako korinsnik ostane bez neta ffs?? :mad:

p.s ovo sto sam napisao da sam se prebacio sa clik 1 na net 5 posle 20 dana to je prebavicanje ali bez ugovrne obaveze.

Poslednja izmena:
a on mi je rekao da ja ocu da prevarim telekom... nisam znao da mik mora da se iskoriti to je fora.. i necu da idem tamo samo preko fona..

E moj druze, jel se ti secas koliko je vremena trebalo srpskoj administraciji da se rastane od grafitnih olovaka, dok je ceo ostali svet vec poslovao sa kompjuterskim obradama podataka ? Mi jos funkcionisemo po principu Glisiceve "Glave secera" :)
Prikljucili oni meni svojevremeno isdn liniju... cekao sam jedno 2 meseca da nadju vremena da dodju. I uz modem mi dali uputstvo, u njemu 1000 opcija, ali za svaku opciju, da je ukljucis ili iskljucis, moras kod njih u red pred salterom, da se zna da si to ti, sa svim dokumentima i svojerucnim potpisom, da ih slucajno ne prevaris. Pa, ima vise od 20 godina da se sve to na zapadu obavlja automatski, kao na mobilnom telefonu, ukucas sifru i aktiviras, ukucas sifru i deaktiviras. Ali lelekom je zaribao na nekim svojim "proverenim" metodama iz daleke proslosti, kod njih nema nista telefonom, nego kod njih na raport i u red za poklonjenje. Malo su doduse poceli da napreduju, ne moze se reci bas da nisu, sve manje je onih saltera na kojima moras da se sagnes da bi mu ispod onih stakala rekao sta ti treba :)

Sto se prevara tice, to je problem u glavi. Onaj ko je neposten misli da svi razmisljaju kao on, pa eto, da ga neko nebi prevario. Ja otiso kod njih sa dokumentima, ali ne, treba mi i sudsko ovlascenje da mi ukljuce telefonsku sekretaricu :d Oni bre nisu normalni, sve je to odlepilo, da li je od osiromasenog uranijuma ili su to neke traume od ranije, ne mogu ni da razmisljam.
Eto ovih dana po novinama, kazu mora da se proda jer je dobro zaostao za ostalim provajderima, a sutradan izlazi clanak kao da oni i Telekom Madjarske jedini pozitivno posluju u Evropi... Pa sad vidi ko je tu normalan :D

Pravno sam lice i planiram da uzmem neki od novih net paketa. Najvise me zanima ovaj 30/2 Mb/s. Kako ADSL moze da isporuci te brzine jer sam smatrao da je 18 mbit/s max?

Preko VDSL. Reeeetko koji delova BG-a samo to mogu (mozda neki u NS).

Imam HG530 koji sam dobio kao zamenu za predhodni koji mi je ubio grom :)

Imam problem sa WiFi, jednostavno posle nekog vremena neće nikako da mi se zakači telefon na njega (Alcatel 992D), vidi mrežu i sve ali kad idem da se povežem piše mi stalno "Dobijanje IP adrese". Isti problem sam imao sa Nokiom E52 i sa Playstation 3, neće da se zakači iako vidi mrežu. Čudno je to što kad resetujem ruter, tad mogu da se povežem sa svim uređajima, ali to traje 1 ili 2 dana i posle opet ne mogu? Dok sa druge strane nemam nikakav problem da se zakačim sa Alcatel 991 i HTC Desire X bilo kad.

Ovo dole su mi podešavanja za WiFi.

Prilozi

• wifi.jpg
    wifi.jpg
    255.7 KB · Pregleda: 122
na dve lokacije, isti modem... isti problem... domacinima ne smeta, pa se nisam trudio da resavam problem :d

Stavi fiksni IP na problematicnom telefonu i miran si.

A kako se to radi na telefonu?

U dodatnim podesavanjima za WiFi, stiklira se static IP i rucno unese vrednost.

^
Al onda ako se kači na drugi mrežu mora da isključi fiksu IP pošto ako je mreža drugačije konfigurisana neće moći da se nakaci. Rešenje je drugi router a ovaj staviti samo u bridge mode.

Moze za svaki WiFI hotspot posebno da se definise izgleda.
Trebalo mi je malkice vremena da nadjem, nije bas lako ako se ne znaju sve moguce Menu precice.

Kako funkcionise zamena rutera kod telekoma? Pokvario mi se hg520s, a hteo bih i da potpisem ugovor za ovu akciju sto traje do kraja avgusta. Jel moram da cekam njihovog radnika da dodje kod mene, ili postoji mogucnost da odnesem ruter u poslovnicu, potpisem novi ugovor i uzmem zamenu?

Ruter je dead as a dodo, nijedna lampica ne svetli.

Probaj neki drugi strujni adapter od 12V ako ih imas po kuci. Meni su dva crkla, doduse za 6 god. Kineska proizvodnja i srpska struja su kobni ocigledno

Vrh Dno