Šta je novo?

MTS Telekom ADSL

Pa da.Ugovorna obaveza je ovde i najveci problem.Ali kolko god nesto bilo lose ili dobro,ne znaci da necemo uzeti,cak ni ja ,sve dok ne bude imalo bolje.Neki od vas koji su tek potpisali ovaj ugovor kazu da su zadovoljni.Pa naravno,telekom je to i sto se tice net-a sve je u redu.Problem ce nastati nakon godinu dana kada se pojave neke nove akcije i brzine (a sigurno hoce) a ti ces i dalje morati da vozis golfa 2(da ne kazem ficu) za iste pare ko neko golfa 4.Ili sto je jos gore ,desi se situacija ostanes bez posla...(daleko bilo :) ali nikad se ne zna ) .Tek tada ces biti nezadovoljan i "udarati" sebe po glavi sta ti je to trebalo.

Ali naravno ,tenutna sitacija je po meni takva da je adsl najbolje resenje za one koji hoce stabilnost i nizak ping za igrice pre svega.Ja igram PES online i tu je vrlo bitna ova stavka.Toliko bitna da bih cak i potpisao ovu akciju ,pre SBB koji je najbolje resenje za one koji ne igraju igre online!Plus "samo" 12 meseci obaveza i stalno povecavanje brzina.Jel mozete da zamislite samo koje ce brzine davati sbb za dve godine za iste pare!?Minimum duplo vece!

Znaci po meni tako stoje stvari.SBB ako ti nije ping bitan ,a bitno ti je sve ostalo.Dok telekom adsl ide u suprotnom slucaju!

Ako je tebi brzina 5mbps fića, ne znači da je i nekom drugom. Zaboga, 4 GB skine za nešto više od sat vremena. Kome treba više i ko stigne da odgleda toliko filmova ili pitaj boga šta skida, stvarno mu se divim. Ovde ipak ima najviše heavy downloadera koji nisu stigli da odgledaju ili odigraju ni 1% od onoga što su skinuli, niti ih to zanima, al' bože moj, važno je da se ima i da se bude u trendu.

Ako je tebi brzina 5mbps fića, ne znači da je i nekom drugom. Zaboga, 4 GB skine za nešto više od sat vremena. Kome treba više i ko stigne da odgleda toliko filmova ili pitaj boga šta skida, stvarno mu se divim. Ovde ipak ima najviše heavy downloadera koji nisu stigli da odgledaju ili odigraju ni 1% od onoga što su skinuli, niti ih to zanima, al' bože moj, važno je da se ima i da se bude u trendu.

Vecim delom si u pravi al ima i onih koji stalno nesto strimuju ili salju na net. Njima dobro dodje veca brzina

Biće da je za ~2h ili nešto više jer 5mb/s na adslu je ~4mb/s u praksi.;)
I ako ti skidaš filmove od 4GB ne znači da ih svi skidaju.;)

Poslednja izmena:
Pa valjda ja znam koliko mi treba na 5. 700 MB za 18 min preko torenta. A nije ni gušt da se skine za minut, kao što kažu iščekivanje je pola zadovoljstva, ako voliš film koji skidaš.

ja sam ispao babun sto nisam uzeo onaj beotel od 1000 din na 18 meseci, mozda uzmem verat ili cu cekati i dalje nesto jeftinije ovo sigurno ne 2godine ko ziv ko mrtav.

Pa valjda ja znam koliko mi treba na 5. 700 MB za 18 min preko torenta. A nije ni gušt da se skine za minut, kao što kažu iščekivanje je pola zadovoljstva, ako voliš film koji skidaš.

Pa izračunaj onda koliko ti treba za 4GB.:d Ne znam što te toliko pogađa kad neko kaže da je ta brzina mala za te pare kad objektivno jeste.:)

Pa to je nešto više od 10 evra. Zar stvarno misliš da će neko smanjiti cenu neta u sledeće dve godine. Taj neka čeka i nek' se nada, a dotle može samo da plaća click pakete ili da čupa ono malo kose uz kablovski net.

Heh, pa koji ćeš onda ovde. Idi na svoj deo foruma. Kakvih sve ima.

Poenta ovde nije u ADSL vs kabl kao što si ti shvatio već u tome što se vrlo često drugima "određuje" kakav im je net "potreban i dovoljan" mereno ličnim aršinima.

Pa sa ovim brzinama smo već prešišali i hrvatsku. Max ADSL je pre mesec dana povećao brzine samo za 20%. https://www.hrvatskitelekom.hr/internet/maxadsl/brzina
Tamo se niko ne buni. Do pre godinu dana su ovde svi bili srećni sa 1,5. Sad više ni 200 nije dovoljno. Opet bi bilo malo. Meni je ovih 5 odlično. Sopcast sportski streamovi konačno rade kako treba i mogu k'o čovek da gledam utakmice.

Tako je to kad zajaše Deutsche Telekom, još imaju neki FAP/FUP? Isto i nas čeka ako Telekom kupi takav "partner", što me i ne bi čudilo.
Da me neko ne shvati pogrešno, dosta je meni i ovih 10mbps, ali prosto postoji konstantna potreba za napretkom u svim sferama života, ne odnosi se to samo na net.

Pozdrav forumaši.
Neću da vas smaram sa izračunavanjem moguće brzine, znam i sam da je očaj. Zanima me samo da li je prilikom prelaska na brži paket moguće povećavanje max brzine od strane operatera, pogotovu uploada? Možda promenom rutera ili na neki drugi način ili to niko živi ne može da promeni dok se cela centrala ne poboljša jednog dana? Recimo da podignu up da mogu bar 5/1. Evo kako sada izgleda
Net.jpg
Izvinite ako je neko već dao odgovor, ali pročitao sam jedno 30 strana, ne mogu više :D

Tako je to kad zajaše Deutsche Telekom, još imaju neki FAP/FUP? Isto i nas čeka ako Telekom kupi takav "partner", što me i ne bi čudilo.
Da me neko ne shvati pogrešno, dosta je meni i ovih 10mbps, ali prosto postoji konstantna potreba za napretkom u svim sferama života, ne odnosi se to samo na net.

o cemu ti pricas ako imas vise kompjutera, telefona, televizora, video nadzor, alarmni sistemi, NAS uredjaji (govorim samo o kucnim spravicama) kakvih crnih 10mb/s??????:shock:

a to sve postoji i funkcionise u 2012 god. a mi smo sada na pragu 2013 god

:trust:

Poslednja izmena:
Eee, ne moraš ti meni ništa da pričaš o tome.;) I ja hoću 1080p rip na kompu za 10 minuta, ali neće moći još uvek. Kada sam rekao "dosta" mislio sam "završava meni posao", za druge ne znam i ne pokušavam da procenjujem šta je kome dosta.

:wave:

mozda ti zavrsava ako posedujes jedan lap top i smartfon sa kojim se s' vremena na vreme kacis na net.

uzmi samo jedan tablet da vidis koliko vuce skoro kao taj lap top

;)

Imam jedan desktop i stupidfon Nokiu 3510i:d. Kao što rekoh, svako ima svoje potrebe, nekome dosta 1.5mbps, nekome ni 150 ... Da ne offujemo više.

kratko, kad se uzme box jel istina da mora po 350 za svaki tv da bi svaki tv mogao da gleda kanal koji hoce? npr dodatnih 700 din ako imas 3 tv-a? i to svaki mesec ili samo prvi put??

Koliko se sećam koštalo je 200din, s tim što možeš imati samo još jedan dodatni STB i plaća se mesečno.

Au sunce ti, danas saznah za nove net brzine.

Imam Telekomov Click1 paket (1536/256 Kb/s), koji koristim za skidanje PC igara i 1080p filmova (8 - 15 GB), i nisam pod ugovorom.

Dvoumim se da li da odmah potpišem ugovor, ili da sačekam još neko vreme.
Ugovor na 2 godine mi se ne potpisuje, a sve se nadam da će svima povećati brzine do nove godine.

Koliko se sećam, zadnja dva povećanja brzina su se desila oko nove godine.

Odradi speed up i uzivaj ;)

Iskreno, meni je ovih 10 Mbps ok (za sada). Skidam od 1-1,1 Mb u sekundi i prelaz sa 4Mbps je odusevljavajuci :) Svaki dan skinem bar jedan film i obicno gledam da bude bar 720p, ili 1080p po mogucnosti zbog 1080p tv-a. Lepo odradi posao, ali mi vec prelazi u normalu. Kada sednem kod ortaka za 16Mbps, nekako mi deluje spor moj :) Poenta je da se lako navici na bolje, bez obzira da li treba ili ne. Zadovoljan sam sa telekomovim 10Mbps za sada. NIje pukao ni 1, niti "trokirao" sem cim su me prebacili, i to verovatno zbog torenta sto se pogubio. Topla preporuka za ovu brzinu adsl-a iako ni sam nisam ljubitelj Lelekoma.

Šta se to promenilo kad je ASDL postao bolji za igre od kabla? Ja koliko se sećam uvek je bilo obrnuto

Mozda u inostranstvu.Kod nas nazalost ,ne! Ima slucajeva gde SBB net daje nizak ping i dolican je za igre.Ali ipak prateci forume vecina nije zadovoljna.Na nekolko mesto sam i licno proverio.

kratko, kad se uzme box jel istina da mora po 350 za svaki tv da bi svaki tv mogao da gleda kanal koji hoce? npr dodatnih 700 din ako imas 3 tv-a? i to svaki mesec ili samo prvi put??
Istina.
Neki moji rođaci su krajem septembra uzeli "klik 4 po ceni klik 1 + 12 meseci iptv za din".
Uzeli su odmah još jedan stb i za njega potpisali anex ugovora kojim imaju da plaćaju dodatnih 350 kinti mesečno.

Da dodatni stb se tarifira mesecno.

Pa da.Ugovorna obaveza je ovde i najveci problem.Ali kolko god nesto bilo lose ili dobro,ne znaci da necemo uzeti,cak ni ja ,sve dok ne bude imalo bolje.Neki od vas koji su tek potpisali ovaj ugovor kazu da su zadovoljni.Pa naravno,telekom je to i sto se tice net-a sve je u redu.Problem ce nastati nakon godinu dana kada se pojave neke nove akcije i brzine (a sigurno hoce) a ti ces i dalje morati da vozis golfa 2(da ne kazem ficu) za iste pare ko neko golfa 4.Ili sto je jos gore ,desi se situacija ostanes bez posla...(daleko bilo :) ali nikad se ne zna ) .Tek tada ces biti nezadovoljan i "udarati" sebe po glavi sta ti je to trebalo.

Ali naravno ,tenutna sitacija je po meni takva da je adsl najbolje resenje za one koji hoce stabilnost i nizak ping za igrice pre svega.Ja igram PES online i tu je vrlo bitna ova stavka.Toliko bitna da bih cak i potpisao ovu akciju ,pre SBB koji je najbolje resenje za one koji ne igraju igre online!Plus "samo" 12 meseci obaveza i stalno povecavanje brzina.Jel mozete da zamislite samo koje ce brzine davati sbb za dve godine za iste pare!?Minimum duplo vece!

Znaci po meni tako stoje stvari.SBB ako ti nije ping bitan ,a bitno ti je sve ostalo.Dok telekom adsl ide u suprotnom slucaju!

Pazi ti ako skidas 4 gb sto neko rece to ne znaci da svi skidaju filmove te velicine. Eto primera ja skidam 1080p ripove od 15-20 gb ali ja imam 10 mb kod Telekoma i skida mi 15 gb za nekih 4-5 sati ali to stavim preko noci da mi skine 2-3 takva filma i sledeceg dana imam sta da gledam.

A to sta ce SBB davati za 2 godine je sasvim nebitno a drugo veruj mi ADSL u sledece dve godine nece sigurno nesto drasticno povecavati brzine tako da ce ovih 10 mb sto ja imam ili neko ko je uzeo 5 mb biti vise nego dovoljno a i da podignu brzine opet je ok jer eto neko ko je prosle godine uzeo ADSL pod ugovorom sa IPTV na dve godine sada se mozda nervira kako je propustio dobru priliku i to ce uvek biti tako da jedni drugima zavidimo na ponudi koja se u tom trenutku pojavi. Tako da cu ja ako me uhvati neka ponuda na pola ugovora ostati na ovome sto jesam ili cu otici u Telekom i pitati da li mogu da predjem na novu ADSL promociju pa ako odobre ok ako ne nije kraj sveta.

Istekao mi je ugovor za Telekom ADSL. Hocu da uvedem SBB kablovski net. Da li moram da vracam ruter telekomu i da li ruter koji dobijem od sbb-a ima wireless ?

Nazad
Vrh Dno