Šta je novo?

MTS Postpaid -- Provera stanja *797#

xSeptimus

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
07.05.2002
Poena
1,045
*797#

Konacno su se smilovali da uklone proveru stanja preko SMS poruka.

Jos samo da su informacije stanja tachne..

.

Poslednja izmena:
Ja ovo nista ne razumem. Dobijam sledece:

"
Zaduzenje: 0.00
Stanje: 0.00
Preostali besplatni saobracaj:
U mrezi mts: 32
Van mreze:0.00
Sms: 47:5
Gprs(KB): 0
"
Inace paket je Mix 250, od pre 10tak dana. Bio bi zahvalan ako bi mi neko objasnio smisao ovih hireoglifa.

Nemoj to da te brine i meni pokazuje neke nebuloze od podataka izgleda da je to jos uvek u test fazi

Ma ne brine me, nego nista ne razumem. Ne znam dal sam glup ili sta li? A probao sada i proveru stanja na 797 SMSom. Servis trenutno nije dostupan :mad:

Meni tacno pokazuje samo zaduzenje i stanje :)
btw, nadam se da ce ovaj servis biti dostupan stalno, za razliku od sms-a.

Cek, cek, rece da ti tacno pokazuje zaduzenje i stanje. Aj molim te objasni sta si dobio u poruci i sta prestavlja zaduzenje, a sta stanje? Nije mi jasno na koju foru je meni i jedno i drugo 0?

Kivan sam shto Telenor ne ubaciuje ovu uslugu vec duze vreme. Kazu kao stari IS i tako to ali shta to mene kao korisnika boli uvo. Mene ne zanimaju razlozi, vec chinjenice a chinjenica je da toga nema. Ta usluga je jednostavno NEOPHODNA! Lepo od strane MTS-a! Samo se nadam da ce sada malo Telenor preuzeti ulogu MTS-a i iskopirati ovo - ali da radi :)

Cek, cek, rece da ti tacno pokazuje zaduzenje i stanje. Aj molim te objasni sta si dobio u poruci i sta prestavlja zaduzenje, a sta stanje? Nije mi jasno na koju foru je meni i jedno i drugo 0?
Stanje je ono koliko si prekoracio pretplatu u tekucem mesecu (bez PDV-a). Zaduzenje je ono koliko im dugujes, iz prethodnog meseca.
Ako si nov korisnik, moguce da ne znas da se na uvid u stanje ne treba obazirati prvih par dana u mesecu, jer ili ne radi, ili daje neke cudne podatke :)
Konkretno u ovom slucaju, cini mi se da prikazuje podatke sa kraja novembra, tako je kod mene, a izgleda i kod tebe... Jedino su mi nejasne one dve tacke posle broja preostalih SMSova. Kod mene je iza njih prazno, a kod tebe stoji 5?!

Hvala. Nije mi jos jasno kako na Mix paketu imam preostale minute ka mts mrezi i ka ostalim mrezama? Nije li na mix paketima bas fora da se podjednako tarifiraju pozivi ka svim nacionalnim destincaijama?

Pa nemas ih. Imas 32 u mrezi (to su u stvari zbirni prema svim mrezama) i 0 van mreze (ova stavka na tvom paketu stoji samo forme rade, mrzi ih da prave razlicite izvestaje za svaki paket :d). Inace, proslog meseca su u SMS izvestaju minuti stajali pod stavkom van mreze.

Kivan sam shto Telenor ne ubaciuje ovu uslugu vec duze vreme. Kazu kao stari IS i tako to ali shta to mene kao korisnika boli uvo. Mene ne zanimaju razlozi, vec chinjenice a chinjenica je da toga nema. Ta usluga je jednostavno NEOPHODNA! Lepo od strane MTS-a! Samo se nadam da ce sada malo Telenor preuzeti ulogu MTS-a i iskopirati ovo - ali da radi :)

Pa zar nije *311# za Telenor postpaid ?

Ne, ne. To je samo jedan deo svih ovih inf. Mene najvishe zanimaju preostali besplatni minuti i poruke!

Hvala. Nije mi jos jasno kako na Mix paketu imam preostale minute ka mts mrezi i ka ostalim mrezama? Nije li na mix paketima bas fora da se podjednako tarifiraju pozivi ka svim nacionalnim destincaijama?
Novi momenti :)
Gledao sam kako to izgleda kod druga koji ima bel i zakljucili smo da su oni shiftovali podatke 2 mesta na gore. Znaci zamisli da svaki podatak (u mrezi, van mreze, sms) spustis 2 mesta na dole, i dobices pravo stanje, naravno zamrznuto 30og novembra. Konkretno u tvom slucaju:
u mrezi: 0:00
van mreze: 47:5
SMS: 32

Kod mene, koristim bel paket zaduzenje je neizmirena obaveza, stanje je potrosena usluga koja nije obuhvacena paketom a ostalo je jasno
Ima i kod telenora provera stanja za post paid i to slanje sms-a STA na 9830 ili *311# samo je mnogo losije opisano tj nema odvojeno potroseno, ostatak i sms vec samo ukupno potroseno u novcu pa na kraju meseca oni nekom samo njima znanom formulom odbiju zakupljeni paket.

Ma od kad su poceli sa prenosenjem minuta, totalno su ukenjali ovu uslugu. Po ceo mesec ne mozes da dobijes informaciju koliko ti je minuta preostalo. A da ne pricam o tome da nemas pojma koliko extra minuta imas na raspolaganju, to im je sigurno ogorcalo zivot. I naravno nigde nema informacije da li se extra minuti prenose u sledeci mesec ako ih ne potrosis.

Ima informacija na ovom forumu, ne prenose se :(

Zaduženje: 1705.24
Stanje: -5830.64 :D :D lol :D
Preostali besplatni saobraćaj:
U mreži mts: 0.00
Van mreže: 253
Sms: 0
GPRS: 0

Šta li im ovo znači...humm...

Slicno i ja dobijam :)
Dzabe sto postoji servis kad nicemu ne sluzi :)

Svi dobijaju ove nebuloze, jedno 15 minuta sam se trudio da protumacim sta je pisac hteo da kaze, ali sam na kraju ipak odustao.

Kod mene je zaduzenje ok, 1188 na MIX 1000 paketu + stanje van mreze 50:5 a SMS 179. U mom slucaju ove cifre bih mogao da protumacim kao broj prenetih minuta i SMS-ova iz proslog meseca, otprilike se uklapa. :)

Evo tek sad kad sam proverio stanje je imalo smisla,sve regularno ispisano,inace do pre par sati nije imalo veze sa zivotom :wall:

P.S. Mada, ako se zadrzi "promocija" i posle Nove godine, mogao bi komotno da predjem na bel 200. Sada kad sam otkucao *797# da proverim dal' su opravili stanje, moja faca je bila :zgran:
u mrezi: 644.15
van mreze: 161
sms: 813 :zgran::zgran::zgran: :banana:
jeste da sedim na telefonu,al ne spavam na njemu :D

Poslednja izmena:
Operater za *797# rece da nema nikakve zvanicne informacije o tome, bicemo zvanicno obavesteni od 7. u mesecu.

Takodje, obrada racuna se zavrsava 7.og u mesecu tako da stanje za sada nije validno.

mislim da je od jutros ok... bar mi tako deluje....

Meni isto pokazuje OK... a kako nisam probio besplatne minute (BEL 200, taman za moje potrebe), racun mi je uvecan tacno za 2 poslata MMS-a (koje sam poslao, naravno)...

Proradio je i SMS STANJE servis i daje identicne podatke kao i *797#.
Obzirom da je tek 5/6. decembar ovo je super pozitivno za mts!!!

Јеее

Ради одлично и потпуно тачно. *797# је права ствар! :banana:

П.С.
Остало ми порука ко блата. :smoke:

A jel zna neko da li se ovo charguje i koliko ako?

A jel zna neko da li se ovo charguje i koliko ako?

Po nekoj logici stvari trebalo bi da bude besplatno... Mada me nebi cudilo da nas naknadno obaveste kako se i ova usluga platja nakon tridesetak provera :d:wall:

Nazad
Vrh Dno