Šta je novo?

MTS- poskupljenje od 01.10.2014

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Eto, a verovatno ne radi ni kada im je internet u prekidu (kod SBB)? Pitam, nisam siguran?
Da li onda kad se sve to pogleda, vredi dati 300 ili 500din više telekomu? Po mojem mišljenju, apsolutno da. Ne vredi ljudima kojima fixni ničemu ne služi.

Poslednja izmena:
Zato sam i odfikario 2 privatna fiksna. Usteda ~1500 mesecno ;)

Da mi je ugovor sa mts-om istekao u septembru, opusteno bih sacekao oktobar i potpisao ugovor sa novim (skupljim) paketom zbog minuta u mrezi.
Sad videh, vrhunska izjava :) Nema potrebe da se čeka kraj ugovorne obaveze, mts će sigurno dozvoliti prelazak na nove tarife svakom u bilo kom trenutku (npr. stari MixNet M na novi Miks M ili još radije sa MixNet XL na Miks XXL)

Poslednja izmena:
Apsolutno je najbitnije uskladiti svoje potrebe/mogućnosti, te u skladu sa njima kupiti proizvod sa najboljim odnosom kalvalitet/cena. Međutim, ja sam fixnu telefoniju naveo isključivo kao zgodan primer za shvatanje suštine problema, mislim da sam dovoljno jasan?

Primer jeste zgodan. Sve i jeste u usklađivanju potreba, prohteva i mogućnosti. Poskupljenje fixne je bilo poprilično. Iako sbb radi lošije, meni lično bi odgovarao jer jako malo koristim fiksni, ali eto nemam uslova za sbb.
Oni koji imaju uslove, možda ne žele da se za ~300-400 din cimaju sa lošijom uslugom sbb-a, ili čak i ne znaju da postoji mogućnost za prenos fixnog broja.
Slična stvar je i u mobilnoj telefoniji; neko ne želi da se cima zbog par stotina dinara, a takođe ima i ljudi koji još uvek ne znaju za mogućnost prenosa broja (ili misle da je to nešto izuzetno komplikovano i teško ostvarivo).

MNP je doneo vise dobrog nego loseg. Resenja protiv operatera postoje ali samo u okviru pojedinca i njegovih potreba.
Grupno, globalno resenje ne postoji, niti ce ikada. Trebalo bi to da je vec jasno :)

Sad videh, vrhunska izjava :) Nema potrebe da se čeka kraj ugovorne obaveze, mts će sigurno dozvoliti prelazak na nove tarife svakom u bilo kom trenutku (npr. stari MixNet M na novi Miks M ili još radije sa MixNet XL na Miks XXL)
Zaboravio si vaucer u igri. Elem, trudim se da budim u okvirima paketa ali se desi ponekad jaca potrosnja pa cu drugi broj koji trenutno samo prima pozive na pripejdu prebaciti na prica 50% i taj broj ce sluziti samo za izivljavanje u mrezi. 100+1000 min za 1600 din godisnje kada oduzmes vaucer.
Da nema vaucera, presao bih odmah na novi paket sa primarnim brojem kao sto ti kazes. To je u mom slucaju isplativije nego povremeno prebacivati paket ili placati tarifne dodatke. U win win-u su mi rekli da moze promena paketa ali to nije bas proveren izvor za ovakvu informaciju. A i ne zanima me, bolje je uzeti novi broj u ovom trenutku i izvaditi mu dusu u mts mrezi.

Ne razumem kakve veze ima poklon vaučer sa promenom paketa? Pomena paketa na skuplji može uvek i kod svih.

Edit:
A i nije mi baš sve najjasnije;
1.
Da nema vaucera, presao bih odmah na novi paket sa primarnim brojem kao sto ti kazes.
2.
A i ne zanima me, bolje je uzeti novi broj u ovom trenutku
Šta je od ova dva istina? :)

Poslednja izmena:
Evo ja: zato što je cena usluga mobilne telefonije očigledno ELASTIČNA - kolika god da je, ljudi (najveca masa, skoro 2 sigme - 95%) će kupovati i dalje.

Nece jer ljudi ne mogu izdvajati vecu kolicinu novca nego sto su izdvajali do sada

TI si nasao PREPAID sa 20GB interneta, a cak ni u INTERNET postpaid varijanti e-Plus ne nudi toliko? Gde ti je ta tarifa?

Ja sam usao u jednu malu prodavnicu koja prodaje razne dodatke za mobilni telefon.

Trazio sam da mi daju neku pristojnu sim karticu koju mogu da koristim za kratak boravak dok sam tamo.

Pruzili mi plavu kutijicu sa belim slovima E-plus na cijoj je poledjini pisao navedeni paket

I ispod sitnim slovima da se moze iskoristiti u roku od 15 dana od dana aktiviranja paketa

Nemam pojma sta je to verovatno je bila neka promocija u datom trenutku

Ali najveca fora je bila kada sam dosao da platim na kasu.

Razvuko sam osmeh od uva do uva.

Ne razumem kakve veze ima poklon vaučer sa promenom paketa? Pomena paketa na skuplji može uvek i kod svih.

Edit:
A i nije mi baš sve najjasnije;
1.
2.
Šta je od ova dva istina? :)
Za novi ugovor se dobija vaucer. Za promenu tarifnog paketa ne.
Ako promenis tarifu imas samo povremenu korist kada preskocis minute i dodatni trosak kada zoves druge mreze.
Ako uzmes novi broj, ukupan trosak se umanjuje za iznos vaucera. Rezervni broj koristis za izivljavanje u mts mrezi tako da na primarnom broju nikada ne potrosis minute ka svim mrezama. Ovakva opcija nije postojala u mts-u do 1. Oct ove godine. Toliko minuta za tako malo para. Prava pravcata kontrola troskova. Znaci poskupljenje nije bas uvek poskupljenje. ;)
Inace, rezervni broj cemo koristiti i ja i supruga. Obe najblize familije i cak vecina prijatelja su nam na mts-u.
Ako to nije jasno ni sada necu vise odgovarati na tvoja pitanja.

Poslednja izmena:
Aha... ok... mislim da shvatam :)
Ustvari najisplativije je ipak promeniti primarni broj na novu tarifu i onda uzeti još jedan rezervni broj samo za mts (i dobiti vaučer uz to). Tako ima duple koristi...

Poslednja izmena:
Ili produzis ugovor RANIJE, i dobijes vaucer. Mozes 3 meseca ranije, ili si to vec uracunao kao termin kada si pomenuo da cekas?

Armor, a koliko je to onda na mesec dana?:) 30e :)

Sto se mene tice, ok, za moj paket tj ako ostanem na njemu. Kada sam u martu produzio ugovor, skresao sam na 50%.
Mix net M stari je imao 300 minuta razgovora, 300 poruka i 600mb neta.Sad novi ima 300 minuta domaci saobracaj,3000 minuta u mts mrezi,400 poruka i 500mb neta.
Vise bih voleo da su skresali mozda poruke na manje, a dodali mb umesto sto su smanjili za 100mb, al nije ni bitno, i ovako mi odgovara.Pogotovo ovih 3000 minuta u mrezi.

Minuti u mrezi su ekstremno dobra stvar, to vipovci i telenorovci najbolje znaju.

Минути у мрежи нису глупост како многи пишу. По ко зна који пут, користим Теленор који плаћам 300 и имам 40 у свим и 1000 у Теленор мрежи. Узмем мт:с Причу за исто 300 и имам 100 минута у свим мрежама и опет 1000 у мт:с мрежи. За 600 имам 2х1000 минута. Узмем и неки трећи колико да има за вип и фиксну кад потрошим првих 140 минута ... Кад би било код свих тако, 3 или 4 пута по 300 месечно а онда по 1000 у свакој мрежи ... који пакет то нуди за чрвену?

Armor, a koliko je to onda na mesec dana?:) 30e :)

paket je takav sa takvim rokom trajanja

ako hoces da koristis na dalje ponovo kupis nov paket

Sto se mene tice, ok, za moj paket tj ako ostanem na njemu. Kada sam u martu produzio ugovor, skresao sam na 50%.
Mix net M stari je imao 300 minuta razgovora, 300 poruka i 600mb neta.Sad novi ima 300 minuta domaci saobracaj,3000 minuta u mts mrezi,400 poruka i 500mb neta.
Vise bih voleo da su skresali mozda poruke na manje, a dodali mb umesto sto su smanjili za 100mb, al nije ni bitno, i ovako mi odgovara.Pogotovo ovih 3000 minuta u mrezi.

sa sve skupljom pretplatom od 260din. za isti paket

kada su vec tako pametni sto oni nama ne placaju svaki mesec po racunu 260din. i da im damo ugovor od 2 ili 3god. nego mi njima???

mos misliti minuti u mrezi stavka koja mts kosta do slovce 0din.

Poslednja izmena:
Минути у мрежи нису глупост како многи пишу. По ко зна који пут, користим Теленор који плаћам 300 и имам 40 у свим и 1000 у Теленор мрежи. Узмем мт:с Причу за исто 300 и имам 100 минута у свим мрежама и опет 1000 у мт:с мрежи. За 600 имам 2х1000 минута. Узмем и неки трећи колико да има за вип и фиксну кад потрошим првих 140 минута ... Кад би било код свих тако, 3 или 4 пута по 300 месечно а онда по 1000 у свакој мрежи ... који пакет то нуди за чрвену?

i da nosim najmanje dva telefona (jedan duos jedan obican) uvek samnom :lupko:

Moje je mišljenje da su minuti u mreži dobra stvar samo u novim vip smart paketima gde se obračunavaju paralelno, a ne nakon svih minuta kao kod telenora i sada mts-a.
Sada sam baš pogledao kontakte na google-u;
063/062/069 - 288 kontakata
064/065/066 - 230
060/061 - ....... 84
Od 635 kontakata koliko imam u imeniku, možda za najviše 10 znam u kojoj su mreži (ne računajući službene brojeve mojih kolega iz firme). Barem za mene, minuti u mreži na način kako ih daju telenor i mts, ne znače ništa.
Malo mi je i bezveze da kad zovem ljude da ih prvo pitam u kojoj su mreži...

Poslednja izmena:
Moje je mišljenje da su minuti u mreži dobra stvar samo u novim vip smart paketima gde se obračunavaju paralelno, a ne nakon svih minuta kao kod telenora i sada mts-a.
064/065/066 - 230
060/061 - ....... 84
Od 635 kontakata koliko imam u imeniku, možda za najviše 10 znam u kojoj su mreži (ne računajući službene brojeve mojih kolega iz firme). Barem za mene, minuti u mreži na način kako ih daju telenor i mts, ne znače ništa.

potpuno neprakticno

Zaboravio si vaucer u igri. Elem, trudim se da budim u okvirima paketa ali se desi ponekad jaca potrosnja pa cu drugi broj koji trenutno samo prima pozive na pripejdu prebaciti na prica 50% i taj broj ce sluziti samo za izivljavanje u mrezi. 100+1000 min za 1600 din godisnje kada oduzmes vaucer.
Da nema vaucera, presao bih odmah na novi paket sa primarnim brojem kao sto ti kazes. To je u mom slucaju isplativije nego povremeno prebacivati paket ili placati tarifne dodatke. U win win-u su mi rekli da moze promena paketa ali to nije bas proveren izvor za ovakvu informaciju. A i ne zanima me, bolje je uzeti novi broj u ovom trenutku i izvaditi mu dusu u mts mrezi.

Sta predstavlja taj vaucer u mts-u, mislim cemu sluzi i kako se dobija? Da li se min van mreze trose nevezano sa min u mrezi?

064/065/066 - 230
060/061 - ....... 84

A ja kad isto pricam za glupe minute u Telenor paketima, nakon mizerije ka svim mrezama ranije, niko nista, puj pike, ne vazi? :D
Smizle jedne ;)

Ovo jeste cisto poskupljenje, osim za bas bas manjinu, i nas koji imamo Dual SIM telefone primarno zbog razgovora:)

Pa nisam ja nikada te minute ni računao u ponudu... Za mene je to samo stvar marketinga, da zvuči WOOW

i da nosim najmanje dva telefona (jedan duos jedan obican) uvek samnom :lupko:
Ја ионако одавно носим два дуалсим телефона а ово је само размишљање. Тренутно имам и КТ у којој постоји бонус за звање у мт:с мрежи који се одвојено троши па сам мт:с позиве елиминисао са свих осталих картица. На 063 картици трошим оних 40 па када потрошим, то служи само за Теленор мрежу. Остаје ми Бокс са 300 минута према свима. Мени и превише. Зато планирам да Бокс угасим и смањим све али то тек на пролеће.
Мада ... тих неких 100 у свим мрежама у Причи и 40 у Теленор ПиС пакету је мени довољно, обично телефонирам да се договорим где и када се виђам са неким а тамо иде директ разговор. Телефон служи за минималне договоре.

sa sve skupljom pretplatom od 260din. za isti paket

kada su vec tako pametni sto oni nama ne placaju svaki mesec po racunu 260din. i da im damo ugovor od 2 ili 3god. nego mi njima???

mos misliti minuti u mrezi stavka koja mts kosta do slovce 0din.

Meni je kako god okrenem bolje jer sada placam 680 umesto 1300 koliko sam placao, zakljucno sa martom.A i kad mi istekne ugovor opet cu traziti 50% ako ih bude i opet cu, i sa tim poskupljenjem, placati manje od onih 1300.

aktiviraj poruku o prenetim brojevima i ne moras vise da ih pitas u kojoj su mrezi

A sto se tice dual sim telefona kad budete imali 3 javite se :smash:

Poslednja izmena:
aktiviraj poruku o prenetim brojevima i ne moras vise da ih pitas u kojoj su mrezi
Kad su poceli sa pricom o prenosenju broja rekli su da ce biti obavestenje da je broj prenet u drugu mrezu. Ja a i niko od ekipe sa kojom se druzim nije cuo ovu poruku.
Kako se to aktivira?

Ја ионако одавно носим два дуалсим телефона а ово је само размишљање. Тренутно имам и КТ у којој постоји бонус за звање у мт:с мрежи који се одвојено троши па сам мт:с позиве елиминисао са свих осталих картица. На 063 картици трошим оних 40 па када потрошим, то служи само за Теленор мрежу. Остаје ми Бокс са 300 минута према свима. Мени и превише. Зато планирам да Бокс угасим и смањим све али то тек на пролеће.
Мада ... тих неких 100 у свим мрежама у Причи и 40 у Теленор ПиС пакету је мени довољно, обично телефонирам да се договорим где и када се виђам са неким а тамо иде директ разговор. Телефон служи за минималне договоре.

Ma necu da nosim 5 telefona sa sobom pogotovu ne dualsim telefone cija je ponuda daleko manja i losija na nasem trzistu

Meni je kako god okrenem bolje jer sada placam 680 umesto 1300 koliko sam placao, zakljucno sa martom.A i kad mi istekne ugovor opet cu traziti 50% ako ih bude i opet cu, i sa tim poskupljenjem, placati manje od onih 1300.

samo ih tih 50% i vadi a da telefon u slucaju potrebe kupujes posebno

Sta predstavlja taj vaucer u mts-u, mislim cemu sluzi i kako se dobija? Da li se min van mreze trose nevezano sa min u mrezi?
Vaucer od 2.000 rsd se dobija za kupovinu u win win-u i povezanim radnjama ukoliko nekoj od njih potpises bilo kakav ugovor sa mts -om.
Minuti u mrezi se trose nakon potrosenih minuta ka svim mrezama i mogu da jako uvecaju racun van pretplate ukoliko ti je paket neadekvatan tvojim potrebama tj premali (ako imas samo jednu karticu npr i osnovne minute trosis svakog meseca za 7 dana). Kasnije ces puno moci da razgovaras sa ljudima u mrezi ali preostalih malo poziva ka drugim mrezama ce ti toliko podici racun da ce biti isplativije da predjes jedan ili dva paketa vise.

Kad su poceli sa pricom o prenosenju broja rekli su da ce biti obavestenje da je broj prenet u drugu mrezu. Ja a i niko od ekipe sa kojom se druzim nije cuo ovu poruku.
Kako se to aktivira?

Kada je pocelo prenosenje brojeva za svaki preneti broj kada pozoves si cuo obavestenje da je broj prenet u drugu mrezu ukoliko je bio prenet pa onda je tek tada zvonio pozvani broj.
To je uvedeno zbog minuta u mrezi koje je tada imao telenor.
Bilo je prilicno smarajuce i ljudi su prekidali vezu u tim slucajevima pre nego sto telefon zazvoni jer su mislili da je korisnik nedostupan (obavestenje je slicno zvucalo u pocetku).
Zbog mnogo zalbi sada je kod svih operatera ta poruka po default-u iskljucena. Moze da se ukljuci na zahtev, tj pozivom call centru ali zaista nisam siguran, tj mislim da se tom aktivacijom samo obavestavaju oni koji tebe pozivaju a ne kada ti pozoves. Svako mora za sebe da aktivira da bi obavestio one koji ga pozivaju sto je i logicno jer ti aktiviras uslugu kod svog operatera a ne kod druga dva. Ponavljam da nisam siguran jer me zaista ne zanima ko je u kojoj mrezi jer za one koji su mi bitni ja znam u kojoj su mrezi, za ostale imam dovoljno minuta ka svim mrezama na primarnoj kartici i necu ih prekoracivati.

Poslednja izmena:
Poenta je sledeca:

pozoves call center svakog operatera i kazes da ti na odredjenom broju aktiviraju govornu poruku o prenetom broju .. e onda kad ti pozoves nekog (ti si mts npr) i imas minute ka mts mrezi, okreces 064.065.066 brojeve a oni su preneti u drugu mrezu ti ces dobiti obavestenje da je broj prenet i znaces dalje da postupas kako ti zelis

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno