Šta je novo?

[MTS] Pljusak Telefona

po stoti put, unlock ne utice nikako na garanciju!

Jasno je to meni (nama svima)... ali treba ubediti one u servisu u to.

@CAR & Mladen:

Ma to bre ti iz Rominga jedu *****. Doneseš mu telefon bez kartice pa on neka vrača u bob da li je bio zaključan ili ne, pošto se to kod MTS-a nikad' ne zna.

Drugo... Kako može da ti ne uvaži garanciju na pregoreli ekran ili produvani zvučnik zato što ti telefon ima isključenu opciju "network lock"!?!?!? :mad:

Teoretski, ne bi smeo da flešuješ modifikovane firmvere ili da servisno flešovanje (posebnim kablom) obavlja neovlašćeno lice. Za IMEI kod nisam siguran, ali moguće je da ni njega ne smeš da učiniš dostupnim trećoj strani, tako da su ti prilično ograničene mogućnosti za skidanje SIM ili Network lock-a. Međutim... ako išta od toga možeš da uradiš pomoću zvaničnog korisničkog softvera i kabla koji si dobio uz telefon, molim lepo... Pa čak i da si stavljao SIM kartice drugih operatera... Pa šta? Jedino da si ih gurao naopako pa da si nešto polomio. :d Ako se telefon od toga trajno zabaguje onda to jeste problem PROIZVOĐAČA telefona, koji nije pravilno implementirao taj fičer.

U nekim zemljama bi advokati postavili pitanje "ko je vlasnik softvera u uređaju", odnosno ima li korisnik pravo da ga slobodno menja prema svom nahođenju, te da li je proizvođačeva EULA u suprotnosti sa važećim zakonima i normama u toj zemlji. Proizvođači (u mnogim zemljama) nemaju pravo da ti ograniče upotrebu uređaja koji si ti kupio... to rade operateri sa kojima ti potpisuješ ugovor, ali taj ugovor se ne proteže i na proizvođača telefona! A šta će operater da ti uradi ako otključaš telefon? Da raskine ugovor sa tobom? :trust:

Sve je to teorija... U praksi: naši ovlašćeni servisi su puni "zakucanih" telefona zbog nestručnog flešovanja i serviserima je više pun klin ispravljanja tuđih brljotina. Ipak, ako imate kvar, koji nije nastao vašom greškom, red je da vam ga u garantnom roku i otklone bez dodatnih troškova, za šta ćete u Srbiji sigurno morati i da se izborite. :S: Pa i ja muku mučim da ostvarim garanciju na Monroe amortizere koje sam ugradio pre nepunih godinu dana. :S: Tu obično spominjanje "inspekcije" i "prijava" deluje, ali samo ako nije reč o nekoj ogromnoj firmi. Probajte da spomenete inspekciju u EDB-u, Telekomu, Delti ili tako negde... Verovatno će se zgledati i potražiti tu reč u rečniku. :S:

Poslednja izmena:
Ja nemam direktnog iskustva sa telefonom, ali znam poprilično o njemu jer sam ga dugo imao u vidu kao poklon za ženu. :) Rekao bih da je telefon pristojan, ali je više orjentisan ka mlađoj populaciji i manje zahtevnim poslovnim korisnicima. Kao najveća zamerka upućuje mu se nešto manja i za Android "nestandardna" rezolucija ekrana (240x400), ali ja mislim da to nije preveliki problem, osim možda za navigacioni softver.

Ne znam kako se kreću cene tog telefona u slobodnoj prodaji, ali mislim da ti se ne isplati da ga uzimaš jer je gotovo sigurno zaključan na MTS mrežu, što mu obara cenu u prodaji, ili pak tebi izbija novac iz džepa za otključavanje. :S:

Mislim da bi ti najbolji izbor bila Nokia E52 Al, ako je još uvek imaju u nekoj poslovnici (al' za to ćeš već morati sam da se raspitaš :)).

Telefon je prosto neverovatnog kvaliteta i ogromne funkcionalnosti za svoje gabarite i klasu, a vidim i da baš drži cenu (~270€). Iskreno... ja bih pre prodao tu Xperiu i zadržao ovu Nokiju. :D

Inače, kruži priča da ovi u MTS-u ni ne zaključavaju Nokije (jer je to valjda nešto komplikovanije). :) Znam da je pre dve godine moja 6120 Classic došla otključana. :) A mislim i da je jedan drugar uzeo baš E52 kod MTS-a i da je dobio nekodiran telefon. Ako se i tebi posreći, onda E52 stvarno nema alternative po ceni koju možeš da dobiješ.

Kol'ko ja znam dobija se uz svaki 3G telefon, pa samim tim i uz Nokiju E52. :) Ja dobih pre neki dan kada sam uzeo telefon na ugovor.

Problem je sto kada su me zvali pre 10-tak dana nisu ni rekli ni ponudili E52.. I ja bi ga uzeo kada bi mi ponudili.Da li on ulazi u 6 segmen?

Ulazi.

Oni ti ponude ono sto oni imaju (post express). Posto ti nisu ponudili znaci da im je nestalo, ali ga i dalje mozda ima u nekoj poslovnici...

Kako da nadjem brojeve poslovnica?jedino tako i da zovem i pitam...Posto nisam iz bg pa da idem da obilazim. I da, jel mora licno u poslovnicu da se produzi ugovor ili moze neka druga fora? recimo salju papire na kucnu adresu i ja im vracam ili nesto sl

Poslednja izmena:
Neces naci brojeve poslovnica. I da nekim cudom nadjes pitanje je da li ce ti se javiti, meni nisu :D

Pa nista onda , sednem u auto i oblazim Srbiju zbog E52 , ma vazi :))
Ako neko zna u kojoj poslovnici ga ima molio bi da ovde napise pa da ga ugrabim

jel zna neko sta trenutno traze od dokumenata prilikom potpisivanja postpaid ugovora na 2 godine?

jel zna neko sta trenutno traze od dokumenata prilikom potpisivanja postpaid ugovora na 2 godine?
Ličnu kartu i još neku ispravu. :D Najbolje pasoš ili nešto drugo sa slikom. Nisam pitao za člansku kartu biblioteke i lovačkog saveza... :d

A ako je broj na firmu, onda ono standardno... ovlašćenje, PIB, izvod iz APR-a, depo karton...

Ličnu kartu i još neku ispravu. :D Najbolje pasoš ili nešto drugo sa slikom. Nisam pitao za člansku kartu biblioteke i lovačkog saveza... :d

A ako je broj na firmu, onda ono standardno... ovlašćenje, PIB, izvod iz APR-a, depo karton...

hvala.znaci ne traze broj tekuceg racuna kao ovi baxuzi iz vip-a!?studiram u novom sadu a iz republike srpske sam tako da nemam ovdje licnu kartu a samim tim i ne mogu da potpisem postpaid ugovor.a skontao sam da ce me izaci isplativije nego na prepaid-u,na kom sam godinama.prvo sam isao sa cimerom do vip-a da sa njima potpisemo ugovor(tj on da napravi ugovor na svoje ime za mene) ali kad smo tamo dosli fina teta koja radi tamo nam je rekla da moramo da dostavimo i broj tekuceg racuna zarad provjere kod kreditnog birao koji on naravno nema.sad sam vidio ovu akciju kod telekoma(50% na pretplate) pa sam odlucio da probam kod njih.
planiram sa uzmem mix 1250 pa sam razmisljao koji tel je ok sa tim paketom a da se ne doplacuje mnogo.vec sam pogledao sta nude i za sad su mi za oko zapala dva SE:Elm i Hazel.kakvi su?jel ima jos neki zanimljiv telefoncic sa ovim paketom a da je u rangu ova dva?kod fona mi je bitno da ima dobru kameru i da mu je baterija sto trajnija!vec sam ranije postovao ali nije bilo odgovora po ovom pitanju.

^ Mislim da to baš neće sve ići kako si ti zamislio.

Mi smo ovde uglavnom diskutovali o promociji koja važi samo za stare korisnike, one koji su već ranije uzimali telefone na ugovor. Verovatno ima i nekakvih akcija za nove pretplatnike, ali teško da ćeš moći da dobiješ i neki dobar telefon i popust od 50% u prvih 12 meseci.

sutra ih zovem da provjerim sta i kako!

^ Mislim da to baš neće sve ići kako si ti zamislio.

Mi smo ovde uglavnom diskutovali o promociji koja važi samo za stare korisnike, one koji su već ranije uzimali telefone na ugovor. Verovatno ima i nekakvih akcija za nove pretplatnike, ali teško da ćeš moći da dobiješ i neki dobar telefon i popust od 50% u prvih 12 meseci.

Mogu se dobiti svi telefoni(sa različitom dužinom trajanja popusta od 50% na pretplatu) koji su na promociji rasprodaja .
Važi i za nove pretplatnike.

Ma to bre ti iz Rominga jedu *****. Doneseš mu telefon bez kartice pa on neka vrača u bob da li je bio zaključan ili ne, pošto se to kod MTS-a nikad' ne zna.
Ma, poneo bih ja telefon sa sve nekom mt:s karticom unutra, to nije nikakav problem... :smoke:
Drugo... Kako može da ti ne uvaži garanciju na pregoreli ekran ili produvani zvučnik zato što ti telefon ima isključenu opciju "network lock"!?!?!? :mad:
:wall:
Međutim... ako išta od toga možeš da uradiš pomoću zvaničnog korisničkog softvera i kabla koji si dobio uz telefon, molim lepo...
Kljucno ;)

Mogu se dobiti svi telefoni(sa različitom dužinom trajanja popusta od 50% na pretplatu) koji su na promociji rasprodaja .
Važi i za nove pretplatnike.
A evo i spiska tih telefona.

Pošto čevek reče da mu je bitno da telefon ima dobru kameru, onda tu Sony Ericsson AINO nema konkurenciju, ali će morati ili da uzme neki veći pakat ili da se u startu isprsi za stotinak i kusur evrića. ;)

ako ne ide popust od 50% onda vjerovatno ni necu da ih uzimam.u tom slucaju se i meni cini da je ovaj SE T715 najbolja varijanta!

^ Od ta dva, bolji ti je Samsung. Em je monoblok dizajn (mnogo robusniji i pouzdaniji), em koristi microSD kartice dok ovaj SE koristi mnogo skuplje Sonijeve Memory Stick.

Uostalom... Odeš lepo na www.mobilnisvet.com pa tamo razgledaš i porediš modele. ;)

Tesko da ces igde naci neki od tih telefona, T715 nema skoro pa nigde...

Koliko se secam na Terazijama je ostalo samo jos AINO i Samsung S5620.

A za potpisivanje ugovora, treba ti licna karta i jos jedan dokument (vozacka, overena zdravstvena knjizica, pasos i indeks).

... A za potpisivanje ugovora, treba ti licna karta i jos jedan dokument (vozacka, overena zdravstvena knjizica, pasos i indeks).
Čovek je de facto strani državljanin, iz Republike Srpske, na studijama u Novom Sadu.

Neka se raspita prvo kakva je regularna procedura za takve slučajeve, pa onda neka cima ortaka ako se ispostavi da je to nešto previše komplikovano ili preskupo.

Mislim da primaju crnogorske i bosanske LK, samo mora da ima valjda i prijavu boravka!

a ja nemam prijavu boravka! :(

Ja sam izgleda 7 segment, a HD2 nema nigde.
Ima Samsung wave-a a ja bas mislio da odem na android a ne na badu :)
Inace to sa poslovnicama je neverovatno, ajde za telefone razumem, ali adrese...neverovatno

HD2 se i ne nudi po poslovnicama vec samo preko MTS Express-a...

Ne znam dal bas mora prijava boravka, ali im treba rezidencija na teritoriji Srbije.
Ako je student, tj ako je u nekom domu...valjda oni mogu da izdaju neku potvrdu?

pih,nisam vise u domu....

A jel' uopste ima Wave-a po poslovnicama mt:s-a? Citam, kukaju ljudi da u Telenorovim radnjama nema vec neko vreme...

Nazad
Vrh Dno