Šta je novo?

[MTS] Pljusak Telefona

ja kazem vi ocigledno me ne razumete, ja sam dobio pismo sa ponudom da mogu da uzmem tel za dinar ili da doplatim za neki

Na kom tarifnom paketu su, posto to meni nije stiglo? Koje telefone su ti nudili u poslovnici, tj. da li se ta ponuda razlikuje od

http://www.mts.telekom.rs/index.php/telefoni.html

I po cemu se razlikuje ako se razlikuje? Kako su tu ponudu srocili ako konkretno nisu naveli modele telefona koje nude za tvoju tarifu?

Ja sam, sredinom decembra, kada mi je istekao ugovor, sa poslednjim racunom, dobio to pismo sa ponudom. Medjutim, nisam uzeo nista, a nudili su mi da produzim ugovor na 2 god, uz MIX500 i da uzmem jedan telefon za dinar. Ali posto su u ponudi, tada, bili samo Samsung modeli, koji mi se nisu svideli, odlucio sam da cekam, da mozda poboljsaju ponudu, ali nista od toga. Ponuda je vazila do 31.marta, a nikakvi novi telefoni nisu stigli. Zakasnio sam par dana, a mogao sam da uzmem Nokiu 6303, koja je tada bila oko 8.000 uz MIX500.

Da li je neko kupovao htc-e u poslovnicama mts? Da li su i oni zaključani (touch2 konkretno)?

Dobio sam i ja to pismo pre nekih mesec, dva, otisao do poslovnice i naravno nude samo telefone sa cenama i paketima koji su standardni, nikakav popust za verne korisnike :D Jos tada nisu ni bili ovi novi telefoni u ponudi.

A nokiu 2730c ne mogu nigde ni da nadjem, obisao sam doduse samo jednu poslovnicu :D Onu u bulevaru, prekoputa etf-a. Ako neko negde naidje na nju molim vas da mi javite, hvala unapred :)

Resio sam da okusam srecu, da je uzmem i da se nadam da nije zakljucana za mts :)

Ja nisam ni znao da MTS ima ugovor na duzi period :D (prvi put sam video sa onim "mobilni svet isti kao fixni" i naravno Family paket koji je nesto sasvim drugo)
Jel' to idu neki standard ugovori/popusti ili ste dobili promo tada pa potpisali?

Dobio sam i ja to pismo pre nekih mesec, dva, otisao do poslovnice i naravno nude samo telefone sa cenama i paketima koji su standardni, nikakav popust za verne korisnike :D Jos tada nisu ni bili ovi novi telefoni u ponudi.
Paaaaa, ne znam bas... ja recimo dobih Samsung S8500 Wave za dinar, na konto starog korisnika :d
Uz veliku pomoc drugara u mt:s-u ;), koji je i poterao ovo, tj. utvrdio u kom je segmentu moj cale sa svojom prosecnom potrosnjom za proteklih 5 godina, koliko koristi mt:s postpaid... dobio sam jedan od najsvezijih i najboljih telefona na trzistu za kovanicu od 1din :D:D:D

P.S. Taj dinar sam pozajmio :p

P.P.S. Telefon je zakljucan na 064 :S:

jel imaju Galaxy S ? :)

Paaaaa, ne znam bas... ja recimo dobih Samsung S8500 Wave za dinar, na konto starog korisnika :d
Uz veliku pomoc drugara u mt:s-u ;), koji je i poterao ovo, tj. utvrdio u kom je segmentu moj cale sa svojom prosecnom potrosnjom za proteklih 5 godina, koliko koristi mt:s postpaid... dobio sam jedan od najsvezijih i najboljih telefona na trzistu za kovanicu od 1din :D:D:D

P.S. Taj dinar sam pozajmio :p

P.P.S. Telefon je zakljucan na 064 :S:
Pa da, kao i sve ostalo u Srbiji, i know some people, that know some people ... :), onda sve moze.

da li se to meni cini ili vise nema hd2 na stanju?

jel imaju Galaxy S ? :)
Nemaju bre, rekao sam ti :D

2 mark_o:
Pogresno si me razumeo... nista ovo nije bilo "progurano" ili "preko veze", bar ne takvog tipa na koji ti gadjas :)
Jednostavno, drugar (koji pak nije nikakva budza u mt:s-u ili pak radi na onim salterima) je rekao da ce da pogleda, s obzirom da mi je cale stari korisnik... jos pre par godina su ga zvali i nudili mu poneki telefon, kako bi potpisao ugovor... on nije znao o cemu se tu radi niti ga je interesovalo, pa im je rekao da ga ne uznemiravaju vise :D... pa cisto da baci pogled sta i kako, mozda dobijem telefon nesto povoljnije (ja sam se ionako spremao da iskesiram 25999, koliko kosta na BEL400 paketu).
I ispalo je da moze, s obzirom da je tu vec 5 godina, redovno placa racune, probija tarifu (nekada manje, nekada vise)... te da ga zadrze kao korisnika, ponudise neki fon. S tim sto ja insistiram samo na Wave-u :D

Ajd pitaj i za mene :) I ja sam ih odbio kad su zvali.

neverovatni su ovi u kol centru. posto je to sa pismom navodno promo akcija, pa ako covek upadne u period trajanja akcije, tj. ako mu se tada zavrsava ugovorna obaveza, moze da ocekuje to famozno pismo. koliko sam cuo, trenutno im ta akcija traje do sredine avgusta. e sad, drug zvao kol centar i lik mu kao proverio da li upada u taj promo period, dok je meni devojka iz kol centra rekla kako oni nemaju mogucnost to da provere. na moju opasku da je njen kolega drugu to proverio i da li onda znaci da ga je kolega malo zezao, ona je samo ponovila da oni nemaju mogucnost to da provere. inace, vec poznato ali nije na odmet da se ponovi, ko je na starim mix paketima mora da predje na nove ako uzima telefon i potpisuje novi ugovor.

Prilozi

• IMG_7320.jpg
    IMG_7320.jpg
    264.6 KB · Pregleda: 172
a jos kad bi dao i objasnjenje segmenata prema bel\mix paketima koji je koji?
inace info je extra koristan!

to ne znam. ko dobije pismo i ode u poslovnicu, tamo mu kazu u kom je segmentu. uglavnom, na to utice vrta paketa, velicina mesecnih racuna, redovnost placanja racuna, duzina koriscenja post paida. primera radi, lika kome je istekao mix 1000, na post paidu je 5-6 godina i redovno izmiruje obaveze su svrstali u sesti segment.

Evo npr. Car je uzeo S8500 i bio je na VII segmentu, na listi se vidi da on ide uz taj VII segment za dinar.

VII segment vazi ukoliko vam je mesecna potrosnja izmedju 2.500-3.000... :)

Otprilike su vam i segmenti tako podeljeni, na po 500 dinara! Sto znaci osmi segment ide od 3.000 pa do 3.500. :D

Nije bitno koja ste tarifa, gleda se prosek potrošnje.
Ako produžite ugovor telefon se dobija za dinar, "bez obzira koju tarifu izaberete".
Ako ste bili Mix1000, sad možete da pređete i na Bel50.
Prošle godine mi je istekao ugovor, takođe sam dobio pismo - 5. segment, ali nisam mogao da uzmem telefon u poslovnici. Jedina opcija je bila preko mt:s expressa, al tad nisu ništa imali od boljih telefona.
Skoro sam pitao u poslovnici da li mogu da dobijem tel. iako sam prošle godine dobio ponudu. Rekli su mi da nije moguće jer mi je isteo promo period od dva meseca.
Inače, ako se neko odluči da raskine ugovor, a višegodišnji je korisnik, mt:s će izvaditi kec iz rukava - ponudiće vam tel. kao da ste dobili pismo.

Nije bitno koja ste tarifa, gleda se prosek potrošnje.
Ako produžite ugovor telefon se dobija za dinar, "bez obzira koju tarifu izaberete".
Ako ste bili Mix1000, sad možete da pređete i na Bel50.
Prošle godine mi je istekao ugovor, takođe sam dobio pismo - 5. segment, ali nisam mogao da uzmem telefon u poslovnici. Jedina opcija je bila preko mt:s expressa, al tad nisu ništa imali od boljih telefona.
Skoro sam pitao u poslovnici da li mogu da dobijem tel. iako sam prošle godine dobio ponudu. Rekli su mi da nije moguće jer mi je isteo promo period od dva meseca.
Inače, ako se neko odluči da raskine ugovor, a višegodišnji je korisnik, mt:s će izvaditi kec iz rukava - ponudiće vam tel. kao da ste dobili pismo.

E to je najvaznije...hoces raskines, oni kazu nemoj dacemo ti to i to...i dobijes telefon! :)

Ako trosis 3 soma sa svog broja/racuna... trosis 3 soma ;)
Nebitno na sta to ide ;)

As simple as that :smoke:

Sviđa mi se to, od sada svaki mesec idem na maksimalne 3.000din dopune :D
Ko zna, možda dogodine padne i neki dobar telefon onda! (na prethodnoj akciji sam bio u III grupi/segmentu, uzeo Samsung L700 za 1din uz MIX250)

Pazi, ovo je samo moje razmisljanje, ja ti nisam nikakav mt:s official... samo zdravorazumski razmisljam ;)

Ti im u svakom slucaju uplacujes tih 2-3 'iljade svakog meseca... nebitno kako dolazis do te cifre - bitno je da dolazis, i da je placas ;)

Logicno bi bilo da gledaju ko trosi - ali logicno je i da kod nas nema logike i da nece da se muci neko kad moze prostije ;)

Dok trosis na dopune njima je svejedno... Ali ukoliko pokusavas da nabijes racun kupovinom karata za bioskop, ili placanjem parkinga ili sta vec, e to mislim da ne ulazi u to potrosnju!

Mada mislim da je njih briga, oni kada otvore aplikaciju i vide koja ti je potrosnja sigurno nece da gleda na sta tacno trosis. :)

Ja sam dobio "famozno" pismo jer mi dvogodisnji ugovor istice pocetkom avgusta (koristim MIX1000) i u subotu sam produzio ugovor ponovo na 2 godine uz MIX750 tarifu pri cemu sam za 1din uzeo htc Touch2 uz "promo poklon" 6 meseci po 3GB data saobracaja mesecno. Zackoljica je da posto je u pitanju 3G telefon mesecno placam i "3G pretplatu" koja iznosi ~118 RSD ;) uz redovnih ~960 RSD koliko je MIX750 paket sa svim porezima i nametima ;)

Ja sam dobio "famozno" pismo jer mi dvogodisnji ugovor istice pocetkom avgusta (koristim MIX1000) i u subotu sam produzio ugovor ponovo na 2 godine uz MIX750 tarifu pri cemu sam za 1din uzeo htc Touch2 uz "promo poklon" 6 meseci po 3GB data saobracaja mesecno. Zackoljica je da posto je u pitanju 3G telefon mesecno placam i "3G pretplatu" koja iznosi ~118 RSD ;) uz redovnih ~960 RSD koliko je MIX750 paket sa svim porezima i nametima ;)

Auuuu, pa to ne de je povoljna ponuda, nego... I'm jealous :-devil-:

Kako li im se isplati da daju fon od 50k na ugovor koji ce im doneti po slovu obaveze tek upola toga za 24 meseca?

pa isplati im se kad po post pejd korisniku ''pozajme'' od 50-500 din mesecno po racunu[u zavisnosti od paketa,naravno, pa vi vidite]..sta mislite zasto ne moze da se proveri stanje od 1.-10. i od 23-kraja meseca:mad:

kako moze da se proveri ko je koja kategorija itd? ja sam 2007 na jesen presao na bel 150,pa u aprilu '08 uzeo z400[stolen ili izgubio] uz bel 200 i opet na jesen promenio,presao u mix1000.. ne menja mi se se k810 ali ako mogu voleo bih samo da im j.beno uzmem nesto!:smoke:

Poslednja izmena:
Ja sam dobio "famozno" pismo jer mi dvogodisnji ugovor istice pocetkom avgusta (koristim MIX1000) i u subotu sam produzio ugovor ponovo na 2 godine uz MIX750 tarifu pri cemu sam za 1din uzeo htc Touch2 uz "promo poklon" 6 meseci po 3GB data saobracaja mesecno. Zackoljica je da posto je u pitanju 3G telefon mesecno placam i "3G pretplatu" koja iznosi ~118 RSD uz redovnih ~960 RSD koliko je MIX750 paket sa svim porezima i nametima

Kad ti je stiglo to pismo,el uz racin ili posebno meni istice ugovor 4 avgusta a uz racun nisam dobio nista?(na mix 1000 sam i ja 4 godine)

U prosek potrosnje ne ulazi VAS i porezi......
Ni za privatne ni za korporativne korisnike....
Samo cista potrosnja.....

Nazad
Vrh Dno