Šta je novo?

MTS optika

sad_man

Poštovan
Učlanjen(a)
22.05.2022
Poena
50
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Da li postoji mogućnost da MTS dovede optiku do vas?Moja kuća se nalazi desetak bandera,(manje od 100metara) od glavnog puta na kojem postoji optička infrastruktura da li bi postojala šansa da oni dovedu optiku u moju ulicu ako bi ja uzeo njihove usluge?

Ili ako bi probao da tražiš najveći dostupni paket...

Da li postoji mogućnost da MTS dovede optiku do vas?Moja kuća se nalazi desetak bandera,(manje od 100metara) od glavnog puta na kojem postoji optička infrastruktura da li bi postojala šansa da oni dovedu optiku u moju ulicu ako bi ja uzeo njihove usluge?
Pa sve zavisi...hajde mi posalji adresu, morace neko od tehnike da izadje na teren.

kako sada ide sa uvođenjem interneta, konkretno mts optike, na ime podstanara? u stanu nema nikakvog interneta, a gazda neće ni da ga uvodi, jer kaže "ne zna kakav kome internet treba, neka uvede sam" i "neće da plaća net ako stanar ode a on se obavezao na 2 godine"...što možda donekle i ima smisla :)

znam da je ranije vlasnik stana morao da potpisuje ugovor, ili da daje saglasnost, jel se tu nešto promenilo? ako sam dobro shvatio u zgradi samo mts ima optiku tako da je to glavna opcija...

Mts trazi da vlasnik fiksnog potpise ugovor ako se ne varam.
E sad, ti potpises ugovor i oni ti daju i fiksni :) Problem je ako ,,gazda'' nece da odjavi stari fiksni ako ga ima. Placaces i njega.
Druga opcija je Yettel. Kod njih sve moze i ne treba fiksni.

E sad, ti potpises ugovor i oni ti daju i fiksni :) Problem je ako ,,gazda'' nece da odjavi stari fiskni ako ga ima. Placaces i njega.

gazda je fiksni već odjavio, nema ga u stanu...kako ide u tom slučaju? može i podstanar ali mu uvale i fiksni? :)

P.S. koji davež sa tim fiksnim :mad:

Ode u Mts i trazi BOX paket po izboru. Ako nema fiksni na adresi, dobice ga i to je to. Mislim da ne bi trebalo da prave problem sto je podstanar ali mts je to, nikad ne reci nikad.
Ako nece fiksni onda Yettel. Koriste Mts opticku infrastrukturu. Moze samo internet da uzme.
Edit:
Ne znam da li u mts-u gledaju adresu iz licne karte.

Ode u Mts i trazi BOX paket po izboru. Ako nema fiksni na adresi, dobice ga i to je to. Mislim da ne bi trebalo da prave problem sto je podstanar ali mts je to, nikad ne reci nikad.
Ako nece fiskni onda Yettel. Koriste Mts opticku infrastrukturu. Moze samo internet da uzme.
Edit:
Ne znam da li u mts-u gledaju adresu iz licne karte.
aha, ok, šta se onako generalno dešava ako na primer ja potpišem ugovor na 2 godine u tuđem stanu, i recimo odem posle 6 meseci? jure mene za dalje do kraja ugovora ili vlasnika stana? ne bih da napravim problem ni sebi ni drugima...

Jure tebe.
Mozes da prebacis uslugu u novi stan pod uslovom da ima tehnickih mogucnosti. Ako nema onda nemam pojma. Mislim da moras da placas.
Tako je drugarica podstanar u BG prebacila SBB u Pancevo.

Jure tebe.
Mozes da prebacis uslugu u novi stan pod uslovom da ima tehnickih mogucnosti. Ako nema onda nemam pojma. Mislim da moras da placas.
Tako je drugarica podstanar u BG prebacila SBB u Pancevo.
kapiram...znam da ljudi prebacuju ugovor dalje u neki drugi stan, ali zamišljam samo situaciju da neko potpiše ugovor i ode iz stana, i baš ga briga da plaća dalje..a računi i dalje stižu na adresu vlasnika stana...taj momenat me zbunjuje...

Nisam siguran ali cak i da stize na adresu vlasnika stana pisace tvoje ime jer si ti potpisao ugovor. Bar bi tako trebalo :)
Opet nisam siguran ali ti mozes da kazes da ti salju racun na adresu po tvom izboru.
U slucaju promene stana ja bih pokupio opremu i to je to. Jedino da u novom stanu imas istog provajdera pa da preneses uslugu. Ako nemas onda placaj dok ne istekne ugovorna obaveza :(
Najbolje da pozoves MTS ili kod koga zelis net pa se raspitaj. Sigurno ti nisi jedini sa takvim ,,problemom''

kapiram...znam da ljudi prebacuju ugovor dalje u neki drugi stan, ali zamišljam samo situaciju da neko potpiše ugovor i ode iz stana, i baš ga briga da plaća dalje..a računi i dalje stižu na adresu vlasnika stana...taj momenat me zbunjuje...
Računi stižu na tovje ime i prezime i tvoj matični broj, tako da si ti zadužen za njih.
Možeš samo da se prijaviš i instaliraće ti uslugu, vlasnik stana ne mora da bude upleten u to uopšte

Računi stižu na tovje ime i prezime i tvoj matični broj, tako da si ti zadužen za njih.
Možeš samo da se prijaviš i instaliraće ti uslugu, vlasnik stana ne mora da bude upleten u to uopšte
to mi je bitno...sad vidim da u zgradi ima i sbb, ako postoji mts optika da li to znači da može onda i preko yettela da se uzme? to je već izbor...da li kod svih provajdera može da se uzme ugovor bez vlasnika stana, da sad ne postavljam isto pitanje na svakoj temi ? :)

Kod SBB-a moze i to ti bolja opcija ali oni ti uvale i TV, telefon ne moras, MTS uvali telefon ali TV ne moras valjda, a Yettel koji ne bih uzeo ni za dzabe, ne znam ali citajuci mozes samo net, pa sam odluci!

E sad, ti potpises ugovor i oni ti daju i fiksni :) Problem je ako ,,gazda'' nece da odjavi stari fiksni ako ga ima. Placaces i njega.
Možda moj odgovor nije relevantan posle 6 godina otkad nisam više podstanar, ali u ono vreme nije bio problem da se fiksni vodi na vlasnika stana, a internet na mene. Nije vlasnik uopšte morao da potpiše bilo šta, ni za uvođenje, ni za raskid, niti su mene pitali za njegovu saglasnost, itd. Naravno, Box paket se nije mogao ovako sklopiti, ali fiksni posebno i net posebno da. Iskreno verujem da je slučaj i dalje isti (znamo, mts je to...).

to mi je bitno...sad vidim da u zgradi ima i sbb, ako postoji mts optika da li to znači da može onda i preko yettela da se uzme? to je već izbor...da li kod svih provajdera može da se uzme ugovor bez vlasnika stana, da sad ne postavljam isto pitanje na svakoj temi ? :)
Možeš uzeti i yettel, naravno

Nazad
Vrh Dno