Šta je novo?

MTS optika za fizicka lica

Da li je pocela cesto da vam se menja dinamicka javna ip adresa? Tipa svakih dan dva stane net na dva min i nova ip?

Ne. Adresa je prilično stabilna i traje sve dok ont/ruter neprekidno radi, a zapravo sastavi i po 100 dana neprekidnog rada (vidi se na system uptime u ont-u). Zapravo do sada se kod mene menjala uglavnom kada nestane struje pa se i ont isključi. Po dolasku struje i interneta, obično se dobije i nova IP adresa (uvek javna).
Proveri da kod tebe nije problem u ont-u, odnosno da je polako počeo da crkava 🤔

Da li je pocela cesto da vam se menja dinamicka javna ip adresa? Tipa svakih dan dva stane net na dva min i nova ip?
Нешто није у реду.
То не сме да се дешава.
Зови их или пиши.

Или ако имаш Нокиа рутер, уђи у рутер, па у Network, па у WAN, па опцију Connection Trigger и стави у падајућем менију AlwaysOn.
Па види онда.

Poslednja izmena:
Huawei ovo ispise i reboot

2026-03-25 20:27:36 [Error][Alarm-Log] AlarmID:104001,AlarmLevel:Error,Device reset. Cause: [5], Terminal:OTHER

Poslednja izmena:
Zna li neko koji je rok instalacije opreme u stanu gde je optika vec dostupna, a nakon potpisivanja ugovora? Nedelju dana ili vise obicno?

Konkretno me interesuje za Nis, ako neko slucajno vec ima iskustva.

Hvala!

Oko 5 dana. MTS instalater je odlagao od ponedeljka do petka, došao je na kraju jedva u petak u 20h, navodno kolega koji je trebao da radi je bolestan. Za drugi ugovor je bilo u dogovoreno vreme bez odlaganja.

Imaj u vidu da potpisani ugovor monter nosi i onda šalju kurirskom službom u centralu 😁 gde oni to verifikuju i puštaju kompletnu uslugu.
Zvanično je rok pet radnih dana, a najčešće je to kroz dva do tri dana. U međuvremenu ti internet sve vreme radi, ali TV je posebna filozofija, po njihovom objašnjenju i ti jedino može da se čeka tokom navedenog perioda. Pišem iz ličnog iskustva. Ovo zvuči kao da smo u nedođiji gde ugovor šalju kurirskom službom u današnje vreme gde sve može da se skenira telefonom i direktno prosledi nadležnoj službi koja to automatski aktivira.
Kod produženja ugovorne obaveze, za razliku od ovakve egzibicije, pošalju ugovor na mail, odgovoriš da se slažeš i aktivirana je usluga i novi ugovor u roku do sat vremena, najčešće.

Poslednja izmena:
Moj poslednji ugovor (prvi put u A1) je instalater "doneo" na tabletu i potpisao sam elektronski, malo kasnije mi poslali na mail. Nema papirnog formata.

Nazad
Vrh Dno