Šta je novo?

MTS optika za fizicka lica

Klonirao sam od njihovog HG8245W5-6T ONT rutera, pre toga je PON treperio, cim sam klonirao SN, PON stoji upaljen uvek zeleno. Na huawei ruteru mi stoji IPoE onako stiklirano ali sivo.

Tx i Rx su ti u idealnim vrednostima, tako da problem nije tehničke prirode, već mislim da ti je više neki administrativni problem.
Vidi na MTS biz portalu koja ti brzina stoji za internet, moguće da nisu dobro vezali odgovarajući paket. Koliko ti meri upload ?

Sve je provereno, ovo je Biz paket, kada im odem licno oni stoje mirno u poslovnici jer ocas posla lom napravim :)
Nisam hteo da resetujem na fabricka, jer je ruter doslovno nov i brdo servisa radi ali ne vuku posebno saobracaj.
Zvao ortaka, u isti dan kada je meni opala brzina na 50-100 / 100 Mbit i njemu je opalo na istom 600/300 paketu.
Sada se opravilom malo i gura 170/170 i na zicu i na WiFi bez obzira na deo dana.

Provericu jos par ljudi koji su na istom/slicnom paketu da li vuce max mogucnosti pa da odradim i reset

Telekom Srbija nece da mi putem maila dostavi podatak za koju opremu me duze vec me upucuju na poslovnicu. U pianju je box paket za fizicko lice takodje ne zele da prime zahtev za raskid ugovora putem maila i koji bih potpisao putem euprave koji bi stupio na snagu istekom ugovora.

Koliko ja znam,to niko ne da.

Hvala nisam znao za to da neke ustanove ne priznaju zvanicne potpise odobrene od zakonodavaca. Svako mogu da im prosledim sa oba potpisa pa neka biraju koji im odgovora.

Istekla ugovorna obaveza. Da li je dovoljno samo odneti opremu do poslovnice ili treba negde najvljivati otkaz, raskid ili šta god?

Pre nedelju dana sam u browseru prebacio DNS na Google-ov, mozda je placebo ali od tada nisam primetio nijedan zastoj na YouTube-u.

U koliko sam razumeo neko je i pisao da je do Mtsovog DNSa, i da promenom na googlove DNS problem bude resen.
Jedino meni nesto ne uspeva da iste promenim, ali ni nemam problema sa MTSovim DNS sa YT, bilo ranije sad vec neko vreme sve radi top.

Vidim ljudi dosta otkazuju mts prelaze kod drugog provajdera iz ovog ili onog razloga.
Hteo bih da pitam ljude koji su na optici da li im izbacuje vise 200Mbit u downloadu u bilo kom delu dana?
Par dana je postalo jos gore 50-120Mbit od 600.
Potvedjeno je da je link dobar. Pogaseni svi uredjaji zica ili wifi isto je.
Oprema je nova 4-5 meseci stara. Ne verujem da zamenom postizem bilo sta.
Lako mogu da podnesem zahtev za smetnje i to bih vise uradio da vidim sta ce da urade nego da se nadam da ce da rese problem.

Obavezno ih kontaktiraj. Nisi napisao da li gledas 2.4 ili 5 GHz. Čak i ako je na 5 GHz, promeni kanal kad se loguješ na ruter. Kad god je tako brljavio, lagano prijava njima i reše brzo. Dešavalo se da moram i nekoliko puta da ih zovem pošto reše na koji dan i onda opet. Pre 5 GHz nije bio toliko zagušen, ali sad već mora promena kanala ručno, ne vredi da stoji na auto modu.

Vidim ljudi dosta otkazuju mts prelaze kod drugog provajdera iz ovog ili onog razloga.
Hteo bih da pitam ljude koji su na optici da li im izbacuje vise 200Mbit u downloadu u bilo kom delu dana?
Lako mogu da podnesem zahtev za smetnje i to bih vise uradio da vidim sta ce da urade nego da se nadam da ce da rese problem.
Normalno radi, 400 paket, plavi boks. Nisam imao problema.
Ako ti je žica gigabitna i uključen 5GHz wifi onda nema šta dalje, moraš da prijaviš.
Za zadnju rečenicu ne znam šta da ti kažem, na svaki prigovor i smetnju tokom dugog niza godina na vdsl su rešavali problem. Nekad odmah, nekad malo sporije ali uvek je rešeno. Na optici nije bilo problema.

Imam 600/600 i blizu toga i isporucuju.

Sve radi kako treba oduvek vec 7 godina, vice 1Gbps bas koliko treba sto na wifi sto na kablu.

Vrh Dno