Šta je novo?

MTS optika za fizicka lica

Imam jedno pitanje za huawei ripiter koji su davali pre neku godinu wa8021v5. Izgleda da samo lan port 2 radi za iptv, da li bih uz neki svic mogao da povezem dva stba na njega?

Imam jedno pitanje za huawei ripiter koji su davali pre neku godinu wa8021v5. Izgleda da samo lan port 2 radi za iptv, da li bih uz neki svic mogao da povezem dva stba na njega?
ako jedan stb radi kako treba na tom portu, mozes bilo kojim switchom prosiriti na vise portova (STB-ovi su samo 100mbps pa nije ni bitno ako je takav switch)

Do 1og decembra traje akcija 24 meseca besplatno za nove korisnike, upravo sam dobio 400/400 paket, za one koji ganjaju novi ugovor... Ako nekom treba kontakt nek mi pusti PM...

Misliš na akciju da se uključe tv i internet za korisnike koji imaju samo fiksni?

To su imali standardno, ali samo za korisnike fiksne telefonije na bakru (gde ne može 400/400). Fiksni se i dalje plaća, ali internet i tv su za dž.

Poslednja izmena:
Do 1og decembra traje akcija 24 meseca besplatno za nove korisnike, upravo sam dobio 400/400 paket, za one koji ganjaju novi ugovor... Ako nekom treba kontakt nek mi pusti PM...
Kapiram da u Telekomu nisu preterano zabrinuti za prihode, ali na koliko je ovde ugovorna obaveza, 24 meseca? Mislim... počeli da dele džabe internet na 2 godine ili je popust ipak manji od '24 meseca besplatno' pošto ne kontam šta se onda plaća kad si nov korisnik i sklapaš ugovor ove vrste? :LOL:

Da, da, i meni je bilo sumnjinvo ali je 24 meseca full besplatno... Ugovorna obaveza je 24 meseca...
edit : placam samo fiksni nekih 500 dinara...

@OfficerDoofy Da li to nude samo sa 400/400 netom? Ako je sve sem fiksnog dzabe, ko moze da upadne u ovu ponudu treba da uzme sto brzi internet. :D

Da, da, i meni je bilo sumnjinvo ali je 24 meseca full besplatno... Ugovorna obaveza je 24 meseca...
Nije sumnjivo, kod matorih u selu, masovno otkazuju fiksne telefone, i letos i njima ponudili tu akciju i uzesmo, ali ne na optici, bakar je u pitanju.

Ponudili testi mog kuma istu varijantu.. tako da deluje legite ponuda.

Elem, jel izvodljivo da se optika provuce kroz creva u zidovima koja su sprovedena od hodnika zgrade do stana. Nova zgrada, pa ne bi da busim ulazna vrata i sl.. ?

Mislim da je sve izvodljivo ako se ,,dogovoris'' sa majstorima :D

Samo da dopunim uslove promocije za besplatni internet i tv u sklopu tv pretplate.
To je samo za postojeće telefonske korisnike sa minimum godinu dana koišćenja. Ko je koristio nešto od usluga, nije validan, takođe novi korisnici ne mogu ništa.
U principu, ljudi kojima visi telefonska pretplata

Znaci ako sam koristio box paket i prodje godinu dana od kada ga vise ne koristim nece da ponude besplatni net i tv?

Znaci ako sam koristio box paket i prodje godinu dana od kada ga vise ne koristim nece da ponude besplatni net i tv?
mislim ne.... to je samo za telefonske korisnike koji vec koriste telefon godina dana ili vise.

Ako godinu dana plaćaš samo fiksni, možeš da dobiješ besplatno net i tv 24meseca.

Nađi promotera.

Traje ta akcija već godinama

cao drugari,zivim na selu i trenutno ima net 20mbs a treba mi barem 50mbs pa me zanima da li bih mogao da uzmem u mts brzinu od 50mbs?Nemam optiku!!

DSL Link Information​

Link Status Up
Modulation Type VDSL2
Actual Rate(Up/Down) 2048/20478 kbps
Attainable Rate(Up/Down) 16264/44908 kbps
Noise Margin(Up/Down) 21.3/15.8 dB
Line Attenuation(Up/Down) 3.6/14.7 dB
Output Power(Up/Down) 3.7/12.5 dBm
Data Path(Up/Down) Fast/Fast
Interleave Depth(Up/Down) 1/1
Interleave Delay(Up/Down) 0/0 ms
INP(Up/Down) 0/0 symbols

Ne, ali radiće verovatno 30 ili 40 / 8 Mbps. Samo moraš biti uporan.

@Nemanjagale ako već imaš dostupan VDSL, bolje samo podnesi zahtev za proveru i prelaz na paket 50/8 a u realnosti će ti biti do 30/8 ili 40/8
Uvek je VDSL bolja opcija od bežičnih varijanti, a samo stanje tvoje linije je ok zadovoljavajuće.

Jel i drugi imaju problema sa MTS optikom? Paket kao 200/100 a speed test prema njihovom serveru "telekom MST" meri 70/80 a prema dojče telekomu ni toliko.
Novi Sad u pitanju

Kako meriš, s kojim uređajem tačno? Ako je preko wifi a uređaj ima samo 2.4GHz WiFi, 80 je neki maksimum koji će raditi.

Sped test, komp žicom vezan za MTS ruter. Nisam baš duduk za računare. Pre mesec-dva sam zadnji put nešto gledao speed test na onom Oukla sajtu i tad je lepo radilo, 190/90. Danas baš sve nešto bilo sporo. Evo sad ponovio i sve ok
1732990891059.png

@Nemanjagale ako već imaš dostupan VDSL, bolje samo podnesi zahtev za proveru i prelaz na paket 50/8 a u realnosti će ti biti do 30/8 ili 40/8
Uvek je VDSL bolja opcija od bežičnih varijanti, a samo stanje tvoje linije je ok zadovoljavajuće.
Rekli su mi da imam mogućnost za povećanje brzine,samo je problem sto ja trenutno imam m:Sat pa bih morao da pišem molbu da raskine ugovor i sa predjem u mts ako mi to ne odobre jedina opcija mi je bezicni,drugar ima i brzina je izmedju 40-50mbs

Ti uvek možeš BOX 2 ( fiksni broj i internet 50/8 ) a odvojeno solo m:sat TV.
Jedino ako nisi već Box sa fiksnim brojem i m:sat TV-om

Vrh Dno