Šta je novo?

MTS optika za fizicka lica

To sam već uradio sa 3 računara (2 lap topa i desktop) svi maju proverno mrežnu gigabitnu ethernet karticu. Prilikom testiranja svaka pokazuje u statusu 1GB ali stvarna brzina je oko 98 mbs. Sto je zanimljivo ona ne varira uvek je preko kabla oko 98 mbs. Znam provereno da je radila do preključe konstantno oko 200 mbs. Probao sam i da sve uređaje isključim i pojedinačno sam navedena tri kompa uključivao u port rutera 1 i 4 direrektno, priča je ista staus mrežne kartice 1 GB a brzina 98mbs.

Hm... meni to smrdinna kabl...

Polisaj u isto vreme da pokrenes preko kabla dva speed testa...

Da li daje u zbiru 100 ili vise mbpsa?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Probaj drugi kabel
Da li npr kad povežeš 2 računara na modem preko lan kabla i deliš fajlove među njima, prelazi 100 mbps ili je i dalje brzina transfera do 100 mbps?

Послато са SM-G935F помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Da li je neko upoznat da li MTS Telekom i dalje radi optiku po gradu Krusevac?
Ja sam kod fontane (u pitanju je zgrada) i kod mene jos nije uvedena optika.
Da li se kad uvode po zgradama vide neki radovi: kopanje ispred zgrade ili radovi u zgradi?

Da li se kad uvode po zgradama vide neki radovi: kopanje ispred zgrade ili radovi u zgradi?

Pa ako ne vidis radnike ali promene bi morao da vidis ako su nastale, tipa prekopana zemlja, isecen beton pa zabetonirano ako nista od toga ne vidis ili nema onda pogledaj u zgradi da li postoji nova razvodna kutija... uglavnom bude na prizemlju ali pogledaj i zadnji sprat ili na krovu da nije montirano. To za krov i zadnji sprat bude retko ali ako nemaju drugog izbora postavice tako.

Probaj drugi kabel
Da li npr kad povežeš 2 računara na modem preko lan kabla i deliš fajlove među njima, prelazi 100 mbps ili je i dalje brzina transfera do 100 mbps?

Послато са SM-G935F помоћу Тапатока

Hvala svima na pomoći problem rešen. Na kraju sam zvao mts i ustanovilo se da je iz nekog razloga u centrali bilo setovano na 100/20. Vrlo brzo greška je ispravljena i radi kao i pre. znači kabal 200/80 a Wi-fi zavisno od položaja između 100-200mbs preko 5Ghz.

A kako imas kod mts opticki net u brzini 200/80?
Zar paketi nisu 200/40 (Net 200) i 400/80 (Net 400)?

Ne, paketi su 200/80 i 400/160

Kod mene u zgradi upravo provlace opticke kablove. Roaming je izvodjac radova. Kad god mogu koriste postojece cevi kako ne bi morali da kopaju a ako kabal ne prolazi kroz cevi onda idu na varijantu kopanja.
Isto vazi za ulaz u zgradu.
Npr kod mene u zgradi postoji cev kojom idu telefonski kablovi. Plan je da prodju kroz nju i kroz podrum provuku kabal do ravodnog ormara koji je u prizemlju a onda ide vertikala po zgradi.
E sad ako ne bude mogli da prodju kroz cev onda sam ga nadrljao od stanara :) Onda nemam pojma kuda ce uci u zgradu :)
Generalno imaju problema sa stanarima. Doduse i Telekom ide malo na bezobrazno. Bez pitanja stanara oni okace obavestenje u zgradi da odredjenog datuma uvode kablove.
Negde prodje a negde ne. Kod mene nije proslo pa sam morao da pokrecem peticiju za uvodjenje kablova.
Koliko sam razumeo Telekom je napravio projekat za naselje u koje zivim i tim projektom obuhvatio sve zgrade. Izvodjac radova dobije pare kao da sve zgrade radi bez obzira dal stanari prihvatili ili ne.
Za zgrade gde ima problema sa stanarima oni preporucuju da makar uvedu kabal u zgradu, bez razvlacenja po vertikalama. Desava im se da ih stanari odbiju pa se predomisle posle mesec -dva a onda dobiju predracun sa punom cenom izvodjenja radova.

Poslednja izmena:
Meni se sam net isplati i te kako, 50% OSI popusta... ;)

OK. To su neke druge stvari

Drugari, da li iptv na optici koristi internet bandwidth za funkcionisanje, ili je odvojen?
Imao sam davno Orion iptv na ADSL-u i secam se da mi je sekao polovinu protoka (imao 6mbps, sa upaljenim STB-om max 3mbps).
Da li je i sa mts iptv-jem isti slucaj?
Presao bih na mts iptv, ali ako ce mi seci internet ne odgovara mi.

Odvojen je. Ne utiče IPTV na brzinu interneta, ide poseban kanal samo za IPTV

Odvojen je. Ne utiče IPTV na brzinu interneta, ide poseban kanal samo za IPTV

Ovo je lepa vest za mene koji treba uskoro da dobijem IPTV kod MTS-a, pa sam sve bio ubedjen da od 100/40 koliko ce mi biti net da ce deo protoka da ide na IPTV ali sada je ponuda koju su mi dali jos bolja.

Hvala

Kako vam rade torenti?
Ima li od skora ogranicavanja brzine torenata?

Meni rade punom brzinom, 45mega u sekundi manje, više

Pun gas i nema cgnat

Ljudi koje su sanse da mi MTS uvede opticki internet u zgradu ako jedino ja podnesem zahtev? :D

Nikakve.
Imaju oni svoj plan širenja i po njemu rade. Tvoja zgrada će dobiti optiku kad po tom planu dodje red na nju, i ako tada ne odbijete uvodjenje (naravno, potrebna je saglasnost Skupštine zgrade).
Pozdrav

A kako saznati da li je necija zgrada u planu za uvodjenje optike? Ne racunam na one genericke odgovore u kol centru tipa radi se na dovodjenju u narednom periodu i sl. Znaci interesuje me konkretno da li ima negde plan dovodjenja optike. Znam da su kod mene u ulici (Kraljice Marije,Palilula) odavno optiku ubacicali kroz sahtove.

Poslednja izmena:
A kako saznati da li je necija zgrada u planu za uvodjenje optike? Ne racunam na one genericke odgovore u kol centru tipa radi se na dovodjenju u narednom periodu i sl. Znaci interesuje me konkretno da li ima negde plan dovodjenja optike. Znam da su kod mene u ulici (Kraljice Marije,Palilula) odavno optiku ubacicali kroz sahtove.

To ne mozes znati osim ako poznajes nekoga iz Telekoma pa ti on kaze informacije iz prve ruke ako ih ima. Ovako ne mozes znati.

edit: i kada kazem poznajes, mislim na nekog inzinjera ili tako nekoga a ne na portira :p

Poslednja izmena:
Ala kriju kao da je supertajna formula za ne znam sta. Ma ajde...

Edit: Jedina koju poznajem je sestrina najbolja drugarica koja radi u Telekomu ali se secam kada sam je pitao nesto u vezi VDSL-a nije znala da mi da odgovor tako da nemam nikog.

Poslednja izmena:
Ala kriju kao da je supertajna formula za ne znam sta. Ma ajde...

Edit: Jedina koju poznajem je sestrina najbolja drugarica koja radi u Telekomu ali se secam kada sam je pitao nesto u vezi VDSL-a nije znala da mi da odgovor tako da nemam nikog.

Pa pazi sa jedne strane jeste tajna, jer sto manje sbb i mozda neko treci manje zna to Telekomu ostavlja mesta da se probija na delove grada koja smatra da ce mu doneti nove korisnike. Jer cilj je ugrabiti sto bolje lokacije.

Jer sta vredi Telekomu da udje u neku ulicu i uvede optiku ako ce da ima jednog korisnika ili ni jednog.

Nazad
Vrh Dno