Da li je neko upoznat da li MTS Telekom i dalje radi optiku po gradu Krusevac?
Ja sam kod fontane (u pitanju je zgrada) i kod mene jos nije uvedena optika.
Da li se kad uvode po zgradama vide neki radovi: kopanje ispred zgrade ili radovi u zgradi?
Kod mene u zgradi upravo provlace opticke kablove. Roaming je izvodjac radova. Kad god mogu koriste postojece cevi kako ne bi morali da kopaju a ako kabal ne prolazi kroz cevi onda idu na varijantu kopanja.
Isto vazi za ulaz u zgradu.
Npr kod mene u zgradi postoji cev kojom idu telefonski kablovi. Plan je da prodju kroz nju i kroz podrum provuku kabal do ravodnog ormara koji je u prizemlju a onda ide vertikala po zgradi.
E sad ako ne bude mogli da prodju kroz cev onda sam ga nadrljao od stanara

Onda nemam pojma kuda ce uci u zgradu

Generalno imaju problema sa stanarima. Doduse i Telekom ide malo na bezobrazno. Bez pitanja stanara oni okace obavestenje u zgradi da odredjenog datuma uvode kablove.
Negde prodje a negde ne. Kod mene nije proslo pa sam morao da pokrecem peticiju za uvodjenje kablova.
Koliko sam razumeo Telekom je napravio projekat za naselje u koje zivim i tim projektom obuhvatio sve zgrade. Izvodjac radova dobije pare kao da sve zgrade radi bez obzira dal stanari prihvatili ili ne.
Za zgrade gde ima problema sa stanarima oni preporucuju da makar uvedu kabal u zgradu, bez razvlacenja po vertikalama. Desava im se da ih stanari odbiju pa se predomisle posle mesec -dva a onda dobiju predracun sa punom cenom izvodjenja radova.