Šta je novo?

MTS optika za fizicka lica

Ja je imam od novembra 2019, i ubise me detalji oko STB-a, svakodnevno kad upalim tel. nema tona, izbacuje greske, pa onda restart pa proradi - i to sve na 2 tv-a. Prekrimpovao sam sve konektore, ne znam sta bi bilo resenje...Da zovem rekli bi restartuj i teraj, ali svaki put...Ovoga kod SBB-a nije ni jednom bilo za xx god, a imao sam karticu u jednom tel a drugi je bio na STB-u.
Ne znam druze ja ti kazem kako je kod mene ni 1 poziv oko neta ili iptv.
Ja bih mozda rekao da sam stb nije bas najbolji i da ti on pravi problem. Prijavi trazi da izadju na teren i nek ponesu novi stb za zamenu.
Jesi li probao dijagnostiku na samom stb da vidis jel sve u redu tu?
U somboru optika provedena kroz veliki deo grada ako ne i kroz ceo. Provedena i kada sam otisao u poslovnicu rekli su da je mogu uvesti
Ovo je lepa vest.

Menjao sam unakrst oba STB-a, jedan dobio pri install. a drugi sam uzeo u poslovnici i ista prica sa oba.

Menjao sam unakrst oba STB-a, jedan dobio pri install. a drugi sam uzeo u poslovnici i ista prica sa oba.

Tesko da oba STBa ne valjaju i da se isto ponasaju. Kako su povezani? Direktno iz rutera ili preko switcha? Imas li ti fabricki LAN kabal da probas? Da li si restartovao ruter? Da li ti ruter pokazuje loss? Kako ti radi internet?
Meni to izgleda kao problem konekcije, lokalno u stanu pre bih rekao, a mozda i kod njih.

O da... Evo i prvog problema od uvodjenja optike... Nema neta... Username or pass authentication failed... Za PPPoE... Taj problem koji su oni nazivali globalni imao sam na vdsl pre nekog vremena

Jel jos nekom pukla optika Beograd Palilula, to je kod mojih pa nemam pristup modemu. A na tehnickoj podrsci samo imaju nasnimljeno za dosta gradova da nema neta Beograd, Pozarevac...

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

Jel jos nekom pukla optika Beograd Palilula, to je kod mojih pa nemam pristup modemu. A na tehnickoj podrsci samo imaju nasnimljeno za dosta gradova da nema neta Beograd, Pozarevac...

Cukarica - Filmski grad takodje nemam celo jutro net na optici (iptv stb oba rade kao i fiksni preko rutera).. Zvao sam oko 12h 0800itd i prijavio. Ono sto sam primetio je da Pon lampica svetli na ruteru, a nije svetlela pre pomenutog vremena gore. Verovatno nesto rade, cackaju....

EDIT: evo internet upravo sada proradio, restartujte ruter samo...

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

Poslednja izmena:
Interesuje me da li je uopste moguce uzeti mts optiku bez uvodjenja fiksne linije, jer je besmisleno (ko danas koristi fiksni telefon kad imamo mobilne), jer fiksni prikljucak nije potreban za funkcionisanje iste? Zasto bih placao i pretplatu na fiksni 'ukras' a i da se dicu kako imaju najveci broj fisknih pretplatnika?

Nije moguće, fiksna linija je osnovna usluga, tako kažu.

Po jedno stoti put na isto pitanje u ovoj temi biće i isti odgovor: nije moguće.
Za više detalja, premotaj malo temu unazad.
Pozdrav

Interesuje me da li je uopste moguce uzeti mts optiku bez uvodjenja fiksne linije, jer je besmisleno (ko danas koristi fiksni telefon kad imamo mobilne), jer fiksni prikljucak nije potreban za funkcionisanje iste? Zasto bih placao i pretplatu na fiksni 'ukras' a i da se dicu kako imaju najveci broj fisknih pretplatnika?
Vidi, tehnicki nije potreban fiksni tel fizicki, ali nije u tome poenta druze vec u naplati cca 700 din, jer cak i ako ikada dozvole uvodjenje bez fixnog povecace ti cenu za 700 din i neces imati taj fiksni ali ces placati kao da ga imas. I sta si onda dobio?

Sto je tebi i svima nama besmisleno u TS je veoma smisleno i zarad zarade na nicemu nepromenjivo, za sada...
Dok god ne bude prodat TS ovo nece biti promenjeno garant.

a mozda ni posle prodaje nece biti promenjeno. zasto bi bilo. u mnogim telekomunikacionim kompanijama imaju takve usluge koje obavezno ukljucuju jos po nesto sto nam nije ni potrebno.

Послато са moto g(7) power помоћу Тапатока

Sto je tebi i svima nama besmisleno u TS je veoma smisleno i zarad zarade na nicemu nepromenjivo, za sada...
Dok god ne bude prodat TS ovo nece biti promenjeno garant.

Možda je besmisleno ali bez tog njihovog fiksnog ne možeš ni jednu dodatnu uslugu ili pretplatu da otkažeš.

Zato sto su oni svoj naplatni sistem i evidenciju podesili po broju telefona jos pre xx godina i nece (ne da ne umeju vec nece) da uslugu vezu za osobu, njen maticni i korisnicki broj.
Zasto nece, pa slatko im je svima naplatiti pretplatu, pogotovo onima koji i ne koriste fiksni. ;)

Neka za "sistem" kreiraju lažne / nepostojeće brojeve telefona na numeraciji toj i toj koja je indikator da je to korisnik koji ne koristi "primarnu" uslugu.

Problem uopšte nije "tehničke" prirode, nego poslovne. Ne žele da se odreknu zarade i dela tržišta.
Pozdrav

Zar nema svaki korisnik svoju sifru, pa se za sifru korisnika vezuju pretplatnicki brojevi?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pa to sam rekao. Za sifru korisnika se vezuje broj telefona, nisam se verovatno dobro izrazio, da telefona/usluga moze biti vise po pretplatnickom broju :) nema veze, nisam ni sam sebi jasan :D

Zar nema svaki korisnik svoju sifru, pa se za sifru korisnika vezuju pretplatnicki brojevi?

Npr kod SBB otvoriš mojsbb nalog i sve to radiš sa tog njihovog portala ili aplikacije aktiviraš ili dektiviraš usluge.Slično tako radi i mojmts portala ili aplikacija ali samo sa jednom bitnom razlikom možeš da aktiviraš usluge ali samo preko fiksnog možeš da ih otkažeš.

Problem uopšte nije "tehničke" prirode, nego poslovne. Ne žele da se odreknu zarade i dela tržišta.
Pozdrav
Kao sto i ja rekoh.
Samo to ljudi ne zele da cuju pa itaju ponovo i ponovo istu stvar.
Dobro je da ima jos neko da kapira zato ne odustaju da daju optiku bez telefona.

Npr kod SBB otvoriš mojsbb nalog i sve to radiš sa tog njihovog portala ili aplikacije aktiviraš ili dektiviraš usluge.Slično tako radi i mojmts portala ili aplikacija ali samo sa jednom bitnom razlikom možeš da aktiviraš usluge ali samo preko fiksnog možeš da ih otkažeš.

Haha dobro je sto si mi rekao ovo, nisam znao :) cisto da prosirim ovu vest, gomil ljudi uzme servis a da i nema fiksni... sva srrca pa nisam nista ceprkao jos uvek :) thx! :)

Možda i nije za ovu temu, ali će neko verovatno znati.

Primetio sam danas da su na bandere postavili neku opremu i kablove, pa ako neko zna da li se možda radi o optici?

Bilo bi super da jeste, mada u ulici postoje i strujne i telefonske bandere, a ova oprema nije postavljena na telefonskim već na strujnim banderama, pa nisam siguran o čemu se radi.
1570b0ed27d4d096e43ebcf2d20ff11b.jpg

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Jeste optika samo je pitanje čija je. Previše mi pedantno izgleda da bi bio Orion :d Kad krenu da dele flajere saznaćeš koji je provajder u pitanju.

Ekstra :D. Hvala na informaciji.

Mislim da je Telekom u pitanju, oni su prokopavali i postavljali podzemne kablove poslednje dve godine.

Traži po "All-IP transformacija" temi slike kako je Telekom po beše Zemunu razvlačio optiku po banderama.
Koliko se sećam nisu "išli" po strujnim banderama i njihove "kutije" su uglavom imale MTS logo.

Kao što kažeš, kada ponude videću o čemu se radi.

Samo da pobegnem sa ovih nepunih 10/1 ADSL varijanti, milion kilometara od centrale.

Ja sam baš se bio nameračio da pobegnem sa VDSL 50/8 na Orion optiku ali izgleda je Orion uspeo i optiku da zezne, bar u ovoj seoskoj izvedbi.... tako da izgleda će ipak biti VDSL zauvek.

Jel realno da ovaj običan (ne Q2) ruter ima 100Mbps ethernet portove?

Sent from my moto g(7) using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno