Šta je novo?

MTS optika za fizicka lica

Gde, vidis da konkurencija jedna drugima sece kablove i unistava opremu, zajednicka kanalica je misaona imenica za nase uslove.

Ma ako hoce moze da otvori sad i mts kanalicu i da isece opticki kabal jaka muda. Zakonom da se nameri sve bilo bi lepo. Ja ne vidim poentu da svako ima svoje kanalice.

Tldr takodje zgrada da plati kanalice o da bude vlasnistvo zgrade a ne operatera.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Da li u blokovima na Nbg sa optikom 200/80 uvece pada brzina ili je stabilno sve i moze da izvuce toliko?

ako stavim ruter u bridge mode e gubim sve portove na MTS ruteru ili oni ostaju da rare kao switch?

Hvala na info :)

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

Gde, vidis da konkurencija jedna drugima sece kablove i unistava opremu, zajednicka kanalica je misaona imenica za nase uslove.
Boga mi negde konkurencija pravi i exuzivne ugovore sa skupštinom stanara tako što im uplaćuje npr. od 50 do 200 evra da na 2 godine ili 5, mogu da budu samo oni.

Cifre idu i do 500 evra kada se postavljaju antene na krovovima pod uslovom da drugi ne postavljaju iste pored.

Novi Beograd ti je čist primer ratovanja oko toga, soliter u jednom bloku na NBG mesečno primi na racun od Oriona, Vipa, Telekoma i SBB-a za antene i pojacivace oko 800 eu.

Послато са MI 8 уз помоћ Тапатока

Meni juce dosli da sklopimo ugovor za optiku,a pre par mesece smo sklopili ugovor za one stare pakete.
Koliko sam razimeo oca od sutra startuje i opet imamo 6 meseci po dinar....onaj Box 3 najjeftiniji,net je 100/20 javljam utiske ;)

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока

Hmm, ako uzmem mikrotik ruter sa SPF, e mogu totalno batalim ovaj MTSov ruter i spojim direktno preko optickog modula?

Ne moze tehnicki nikako SPF da radi na PON Mrezi. Jednostavno nikakve dodirne tacke nemaju PON tehnologija i SPF (osim sto oba koriste isti tip optickog vlakna).

Ja sam mislio da pita za SFP. Sta je spf?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Da li u blokovima na Nbg sa optikom 200/80 uvece pada brzina ili je stabilno sve i moze da izvuce toliko?

kod mene jok. sve radi ok

Hmm, ako uzmem mikrotik ruter sa SPF, e mogu totalno batalim ovaj MTSov ruter i spojim direktno preko optickog modula?

Treba ti GPON ONU module (papreno je skup za Mikrotik - ne isplati se) - plus toga ne znam kako ces da kloniras serijski MTS rutera - ONU ID - nemam pojma gde se to ubacuje i klonita u Router OS.
OpenWrt moze to...
Teoretski sve moze....ko zna :d

p.s.
Bridge je keva - Mikrotik - Huawei. Vec mesec ipo mi radi nije trepnulo. Rock-solid

Poslednja izmena:
Imate li na mts optici zagusenja, usporenja u vecernjim satima, seckanja i sl. problema s cim se mi na koaksialu kod ostalih operatera mucimo?

kod mene jok. sve radi ok

Treba ti GPON ONU module (papreno je skup za Mikrotik - ne isplati se) - plus toga ne znam kako ces da kloniras serijski MTS rutera - ONU ID - nemam pojma gde se to ubacuje i klonita u Router OS.
OpenWrt moze to...
Teoretski sve moze....ko zna :d

p.s.
Bridge je keva - Mikrotik - Huawei. Vec mesec ipo mi radi nije trepnulo. Rock-solid

Pa iskreno ja sam i planiro da instaliram OpenWrt al da da bacim http://www.netiks.rs/gpon-onu-module-fttx 100e jos samo da ne bi imao 2 rutera beh, ne radi mi se to, al sve u svemu hvala na info

Imate li na mts optici zagusenja, usporenja u vecernjim satima, seckanja i sl. problema s cim se mi na koaksialu kod ostalih operatera mucimo?

Ja nemam nikakvih problema, niti sa brzinama, niti sa iptv-om
A tu smo negde komšije koliko sam shvatio

Sto se tice interneta...nije trepnuo ni jednom
Imam 3 stb uredjaja.
1 radi odlicno, druga 2 su mesec dana jako lose radila..seckalao je..kocilo..
Prijavljivao sam 2-3 puta, i uspeli su da mi rese te probleme. SAda rade i ta 2 vrhunski.
Oni vrv preko log fajla vide gde dolazi do problema i ispravili su
Sada radi sve odlicno.

Za vise od god dana, NE sve u F UU L-u.

Poslednja izmena:

Meni je download brzina padala uvece posle 7-8 i zamenili su mi ruter pre neki dan i od tad sve radi extra - dali su mi ovaj huawei q2 i imam 3 stb uredjaja i rade bez problema za sada

Konacno pustena optika,paket od 100/20,a realno tera ~95/19

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока

Meni redovno na oba STB-a svakodnevno izbacuje neke greske...Menjao sam i kablove i krimpovao po par puta, sta moze biti. Doduse samo stisnem OK na daljincu i ide program

Pre par meseci su mi u zgradi u centru Beograd su uveli MTS optiku.

Kako se proveriti dostupnost njihove optike (čitaj da li su pustili internet i koje bi brzine/cene bile)? Koliko im obično vremena treba da daju tu informaciju i da li je moguće uzeti ugovor kao podstanar (uz pisanu saglasnost stanodavca)?

Kakvi kraljevi danas prave zgrade...
Uselio se nedavno u novi stan dosli danas iz mtsa.

Prvo modem ne ulazi u tu plastiku moram ja da busim da pravim neku policu za njega lol

Drugo otvorili onu njihovu kutiju i lan kabela viri 3-4cm likovi sto su provlacili ostavili toliko... Naravno ne moze da dodje do modema, moram ja da nabavim produzni lan kabel..

Trece na dva mesta u stanu na zidu ima izlazi, ali samo telefonski portovi nijedan lan... Znaci moram ja i to da vadim i menjam na lan.

I cetvrto u mts kutiji ima dva lan kabla i umesto da su oba podelili da oba idu u svaku sobu, oni jedan provukli u jednu sobu drugi u drugu, tako da samo jedan izlaz iz rutera mogu da koristim u sobi...

Srbija...

Zovem izvodjaca radova kazu snadji se sam nije bio planiran internet u planu zgrade....

Znaci nemam reci...

Sve je to normalno :D Kod burazera u zgradi je bar Telekonj tokom same izgradnje došao i razvukao fiber tako da ima lepo "završna optička kutija" na mestu gde je predviđeno da stoji TV (tu je i coax out za kablovsku; SjBB genijalci koji su drugi po redu došli tokom izgradne zgrade uvodili coax!! LOL) ali naravno da u celom stanu nema ni jednog jedinom ethernet porta, ništa nije u zidovima ostavljeno od UTP kablova i kao šljag na tortu investitor mi nije dozvolio da organizujem da se ti kablovi stave u zivode recimo u periodu kad se radila struja u zgradi.

Ne može, "nije predviđeno" i "kad preuzmeš ključeve stana onda radi šta hoćeš". Bila je priča kad sam to tražio i kad sam se "svađao" sa investitorom da će kao biti "vertikale" pa "možeš posle sam da staviš kabl"... nešto ne videh gde bi te magične vertikale u zidovima u samom stanu mogle da budu i kako im se pristupa!, i kako se problači kabl pod uglom od 90 stepeni...

O kakvom internetu i "pre-wiring" za internet da pričamo kad su za struju ostavljali po samo jednu utičnu na na jednom mestu na zidu umesto da stave bar po 2-3 jednu do druge na bar 2 zida svake sobe. Kabl od slušalice od interfona koji stoji pored ulaznih vrata opušteno pokriva utičnicu za svetlo.... i slične "sitnice".

Poslednja izmena:
Koji bese kanali sa EONa ne mogu da se gledaju na MTS optici(i svim ostalim mrezama van SBBa)?
Planiram Box 4 Plavi, pa da vidim kakve su mi opcije za TV.

sport klubovi, nova, n1, fox

I optika i VDSL koriste isti IP opseg :p (a blokiranje naravno rade po IP adresama)
Od sve Telekom dece radi samo na MTS mobilnom internetu.

Nazad
Vrh Dno