Sta banana state? U kojim razvijenim drzavama imate uopste opciju da ne uzmete i TV i fixni uz net? Ja vec 10 godina nemam tu opciju u Koreji, u Japanu mozda i duze. I kada su postojale opcije, efekat je bio "hoces da imas fixni ili neces", ne da li ces placati vise/manje... placas ISTO.
I kod nas je ista stvar. Fixni koristi MNOGO vise domacinstava nego sto koriste internet. Iako ne mora biti naplacivan (a za optiku i koriscen..), cena ne bi pala.
Manite vise tu prepricanu pricu.
U Mtel bih može i bez fiksnog.
Možeš uzeti samo net.
Ima ali nije jos aktivna, mozda kopaju u neka druga naselja pa ce da puste. Kroz cijelo nase su zavrsili i sve zgrade, pisao sam ih al kazu javice kad bude.. tako da za sad nema. Ako me ovi iz sbba iskuliraju podnosim za adsl pa cu prec kad budeAlo imas optiku odma uzmi. Ako je mts i treba da cekas optiku uzmi ADSL i precices na optiku bez frke. Ja sam na UO bio na pola i presao optiku.
Sent from my Mi A2 using Tapatalk
Kad se uzme u obzir da NET10 paket u 2018. godini prodaju za 1550(+660din), cena koju su stavili za taj paket uopste nije neobicna. :S:Jel se ovi zezaju da je najjeftinija optika 3400 din mesecno? Jel su oni normalni?
Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka
Kakva je optika kod Oriona i koji si deo grada?
Sve je to super inace, ali Orion tek jedva gde ima optiku, i kod nas u centru i ne nameravaju skoro, po recima osobe koja me je kontaktirala za zahtev pre koji mesec![]()
Sta banana state? U kojim razvijenim drzavama imate uopste opciju da ne uzmete i TV i fixni uz net? Ja vec 10 godina nemam tu opciju u Koreji, u Japanu mozda i duze. I kada su postojale opcije, efekat je bio "hoces da imas fixni ili neces", ne da li ces placati vise/manje... placas ISTO.
I kod nas je ista stvar. Fixni koristi MNOGO vise domacinstava nego sto koriste internet. Iako ne mora biti naplacivan (a za optiku i koriscen..), cena ne bi pala.
Manite vise tu prepricanu pricu.
Molim za pomoć (ako je negde već bilo molim dajte link).
Elem Huawei HG8245H - dva LAN porta su predviđena za IPTV što mi ne treba.
Trebaju mi sva 4 LAN porta za kućnu mrežu.
Iz difolt setup-a tu nije ništa moguće menjati.
Pretpostavljam da treba ući u nekakav admin setup (kao što je bilo u prethodnom ADSL modemu HG552).
Ima li neko parametre za admin setup ili neko drugu alternativno rešenje.
Sinoć na netu ne pronađoh nikakvo rešenje za amatere.
Fala na strpljenju cheers
Koliko znam svi korisnici su u privatnom opsegu posto Telekom koristi CGNAT. Tako da su svi u intranetu,
Koliko znam svi korisnici su u privatnom opsegu posto Telekom koristi CGNAT.
Koleginica je renovirala stan pa sam joj pomogao sa osmisljavanjem mreze. U hodniku stana je rack sa 24 portnim switchem i telekom modem.
Iz telekomovog rutera ide patch kabl u taj switch, jedan za net a drugi za iptv.
Switch portovi su razvedeni po celom stanu u zidu, jedan je kod tv. Stb je ubola u taj najblizi tv-u i radi sve, klasika premosteno (naravno ubode se u odgovarajuci port kako su dovedeni kablovi u rack)
Ali ona je renovirala stan od nule.
Bitno da moj investitor koji je pravio zgradu od nule nije hteo da dozvoli da postavim kablove u zidove...![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari