Šta je novo?

MTS optika za fizicka lica

Meni sve radi normalno ceo dan, NBG blok 70
BRAS: BNG_BG_CENTAR_2
Online (dd:hh:mm:ss): 16:05:51:18

Mislim da im je fixni samo da digni brojku u box paketu, inace nikom ne koristi, jer su besplatni minuti ka nac.brojevima, kao sto imam i na mob. koji mi je u boxu. Samo dzaba punim bat na fixnom...kad zovu samo za reklame i prodaju.

Mislim da im je fixni samo da digni brojku u box paketu, inace nikom ne koristi, jer su besplatni minuti ka nac.brojevima, kao sto imam i na mob. koji mi je u boxu. Samo dzaba punim bat na fixnom...kad zovu samo za reklame i prodaju.
Mislim da si pogrešio..
-Fiksna linija-
Neograničeno razgovori ka fiksnim i mobilnim brojevima u okviru mts, mts doo, m:tel RS, m:tel CG i m:tel Austrija mreže, razgovori ka fiksnoj Supernova; 150 min. za pozive ka fiksnim brojevima u domaćem saobraćaju

Mislim da si pogrešio..
-Fiksna linija-
Neograničeno razgovori ka fiksnim i mobilnim brojevima u okviru mts, mts doo, m:tel RS, m:tel CG i m:tel Austrija mreže, razgovori ka fiksnoj Supernova; 150 min. za pozive ka fiksnim brojevima u domaćem saobraćaju
Meni i porodici jako koristi jer stariji u kuci zovu masovno rodbinu u Republici Srpskoj na m:tel Rs i ubijaju se od price :)

pricajuci o fixnom, u onom "uputstvu" u kutiji rutera pise da se SIP telefon moze povezati na LAN port 3 rutera, da li je to ikada realizovano i koji je model tog SIP telefona bio ?

Poslednja izmena:
Ja sam im pisao u vezi toga i dobio sam generički odgovor da za fizička lica MTS ne podržava fiksni telefon preko SIP-a. Na kraju sam podesio samostalno da radi sa biznis telefonom koji sam uzeo u ovu svrhu. Mislim da ne vredi truda za prosečnog korisnika, ja koji sam iskusan u mrežama i sistemima sam se prilično namučio.

Istice mi ugovor za box4 plavi za mesec i po. Sta se moze dobiti od benefita za produzetak?

Pozovi 064733, pa probaj da pregovaras.
Ako sada zoveš možda će dati neku mršavu ponudu, moj savet je da ih zoveš desetak dana pred istek.
Cale je za stanare zvao i dobio mesec 50%, odbio,a kada je zvao 7 dana pred istek, dobio 1+4m 50%
(U pitanju je box3)

Poslednja izmena:
pricajuci o fixnom, u onom "uputstvu" u kutiji rutera pise da se SIP telefon moze povezati na LAN port 3 rutera, da li je to ikada realizovano i koji je model tog SIP telefona bio ?
Kakve veze ima koji je port ako imaš SIP uređaj i podešavanja za SIP?

SIP telefon sam imao pre 20ak godina, neki od Siemens Gigaset. Sve povezano na ISDN. Ukucao server, port, user, pass i koristio UK broj iz Srbije.

Zapravo, verujem da se ovde na forumu mogu naći i poruke kada sam to radio, ako nisu nestale u nekom od pucanja foruma :)

Moze SIP da bude u intranet rezimu kod telekoma.

I to onda radi tako što ubodeš nekakav SIP uređaj u UTP, ne upišeš server, nema user, nema pass, samo sa druge strane ubodeš još jedan SIP i razgovaraš? 😳
Ako je Telekom dao SIP uređaj za fiksnu liniju, onda je u njemu sve to upisano. S obzirom da čovek pita kakav uređaj može, znači da nema Telekomov uređaj, a ako nabavi neki treći uređaj, biće potrebno da se isti nekako prijavi na mrežu. Samo razmišljam naglas. Ispravi me ako grešim.

Kakve veze ima koji je port ako imaš SIP uređaj i podešavanja za SIP?
Tako pise u tom pamfletu. Slika stranice pamfleta
SIP server na mts mrezi ima privatan IP tako da je na posebnoj mrezi kao i njihove IPTV usluge, nije dostupan preko internet portova.
pristupne parametre (server, user, pass) sam vec izvukao iz rutera tako da to nije problem, problem je pristup toj privatnoj mrezi pa pitam ako neko zna koji je uredjaj zvanicno "autorizovan" da se u nju prikljuci.

Poslednja izmena:
  • Like
Reagovanja: PJ
Prebaci port mapping na ruteru da bude u VoIP VLAN-u jedan port.

Naravno to je vec uradjeno ali ni na IPTV ni na VOIP mrezi njihov DHCP server ne daje IP adresu bez odgovarajuceg DHCP Vendor Class-a (opcija 60), STB za IPTV imam tako da sam njegov nasao koji je (iako mi to nista ne cini), ali zato pitam koji je model SIP telefona kojeg dozvoljavaju na mrezi (ako uopste postoji neki) da znam koji bi njegov DHCP Vendor class bio.

Naravno to je vec uradjeno ali ni na IPTV ni na VOIP mrezi njihov DHCP server ne daje IP adresu bez odgovarajuceg DHCP Vendor Class-a (opcija 60), STB za IPTV imam tako da sam njegov nasao koji je (iako mi to nista ne cini), ali zato pitam koji je model SIP telefona kojeg dozvoljavaju na mrezi (ako uopste postoji neki) da znam koji bi njegov DHCP Vendor class bio.

Pretpostavljam da je u pitanju neka zabuna jer ovo što kucaš po mom mišljenju nema logike za stacionarne kućne korisnike. Jedini scenario gde vidim da je ovo primenjivo je OTT usluga sa pristupom SIP i IPTV servisima preko javno dostupnih adresa, npr van mreže MTS-a ili unutar mreže ali ne nužno vezano za lokaciju/ID korisnika. Varijanta dva je da je ovo uputstvo za neki biznis paket.

Ono što sam ja očekivao od MTS-a kada sam ulazio u priču oko ovoga je da potpišem papir gde preuzimam odgovornost za funkcionisanje SIP servisa i eventualnu nastalu novčanu štetu na mom telefonskom računu, dok bih od njih dobio SIP username/password, SIP server i proxy. Naravno, samo kulturno su mi odgovorili da ne pružaju taj vid usluge kućnim korisnicima. Razumem i njihovu stranu, zašto bi trošili vreme na nepotrebnu administraciju (papirologiju), podršku oko podešavanja i eventualnih problema koji nisu do MTS infrastrukture, ili još gore reklamacija kada SIP uređaj bude kompromitovan i napravi štetu preko odlaznih ino poziva usled hakovanja uređaja.

Poslednja izmena:
Jel potegao nekad ovde neko pitanje, zasto ADSL korisnici koji
nemaju mogucnosti da predju na Optiku placaju istu cenu kao i ovi
sto imaju optiku ?
Odokativno u svim vecim gradovima postoji Optika ali pokrivenosti oko
30 % teritorije
Ostali svi a to je vecina stanovnistva oko 70 % nas placa punu cenu za brzine
Net 10 i Net 20mb/s

Jednostavno im se moze. Standardna ponuda im je ADSL na osnovu koje formiraju cene, optika je samo bonus ako imas mogucnost. Glass half full tip price.

Да ли постоји начин да се промени усер и пас за админ приступ и ацунт?
Да не буде усер админ и 20Х...?
И за налог, усер телеком?
У питање је HG8245W5-6T?
Може пп.
Хвала

za telekom mozes da promenis pass preko web interfejsa
onda uradis backup configuration i otvoris taj fajl sa notepad++
trazis tekst "telekom" u X_HW_WebUserInfo sekciji i to mozes da promenis na nesto drugo
ako hoces da promenis pass za admin, moras copy paste Password="..........." vrednosti sa telekom korisnika na admin korisnika (trebalo bi da je odmah sledeca linija)
kada zavrsis, uradis restore configuration sa tim promenjenim fajlom
onda mozes da promenis telekom (tj sad neki je drugi user ako si promenio) pass na finalni.
i uradis backup configuration jos jednom, da imas gotov fajl sa tvojim siframa u slucaju da fabricki resetujes ruter

Poslednja izmena:
Ako onemogućiš wireless pristup ruteru, ovo je vreovatno skroz nepotrebno?

Gde se može dobiti informacija kada će proći optika na nekoj adresi, pošto ovi u prodaji nemaju pojma?

To je za info dal imas ili nemas optiku na adresi, a ovo sto njemu treba da mu neko kaze kad ce optika doci do njega, to niko ne zna bar ove sto mozes na telefon dobiti.

Vrh Dno